İstanbul’un İlk Yaratıcı Girişimcilik Yarışması Creative Business Cup İstanbul Başlıyor!

Creative Business Cup İstanbul ile Yaratıcı Girişimciler Dünyaya Açılacak…

Dünyanın tek ve en köklü yaratıcı işletme ağı, Danimarka merkezli Creative Business Network’ün her yıl düzenlediği yaratıcı işletme yarışması Creative Business Cup, yaratıcı ekonomi ağı FUTURATE ev sahipliğinde şimdi İstanbul’da.

Yaratıcı üretimin ve ekonomik katkının merkezi İstanbul çok heyecanlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Creative Business Cup İstanbul yaratıcı girişimleri ve işletmeleri önce İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye finallerinde, daha sonra da Kopenhag’ta gerçekleşecek dünya finallerinde kendilerini gösterme şansı sunuyor. Halen devam eden başvuru süreciyle birlikte, İstanbul’da kayıtlı, yaratıcı girişimleri ve işletmeleri yaratıcı ekonomi  ağının bir parçası olmaya davet ediyor.

Creative Business Cup İstanbul (CBCIST), yerel yaratıcı ekonominin gücüne dikkat çekmeyi hedefleyen bir yaratıcı işletme yarışmasıdır. Amacı İstanbul şehir sınırları içinde yer alan, görsel tasarımdan ürün tasarımına, yeni medyadan moda tasarımına, merkezinde yaratıcılık olan farklı disiplinlerden yaratıcı girişimleri, küçük-orta ölçekli işletmeleri haritalamak ve yaratıcı ekonominin görünürlüğünü artırmaktır.

CBCIST çerçevesinde, açık çağrıya başvuran yaratıcı işletmeler arasından seçilecek 10 işletmenin özel eğitimler ve soru cevap buluşmaları sonrası yaratıcı işlerini, girişimcilik ekosisteminden iş dünyasına, yaratıcı endüstrilerden akademiye uzanan çok disiplinli bir jüriye anlatarak yarışacakları online bir etkinlik gerçekleşecek. Yarışmanın kazananı, İstanbul yaratıcı ekonomisini temsilen İzmir’deki Türkiye finallerinde yarışıp, Kopenhag’taki dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etme şansı yakalayacak.

FUTURATE ve ana partnerleri Cross Change ve pakt sensemaking agency ile, Türkiye’nin yaratıcı ekonomisinin önemli destekçilerinden British Council, Bigumigu, imece, MixerArt, ATÖLYE, The Circle, Gate27, Mindhood ve Danimarka Konsolosluğu iletişim partnerliğinde İstanbul’daki yaratıcı girişimlere ve işletmelere sesleniyor. Bu yarışmaya katılarak dünyanın en büyük yaratıcı işletme ağı Creative Business Network’ünün parçası olma şansını yakalamak için başvuru ve detaylı bilgi https://www.futurate.space/cbcistanbul adresine göz atabilirsiniz!!

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

Amazon Prime Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları

 

8 Adımda Startup’ta Çalışmak

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.