Görsel Analiz ve Yapay Zeka çözümü sağlayan Cognitiwe, 605 Bin Dolar yatırım aldı.

Perakende ve üretim sektörüne yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi ile çözümler sunan Cognitiwe, 605 Bin Dolar yatırım aldı.

Üretim ve perakende dikeyine odaklanarak geliştirdiği ileri teknoloji yapay zeka destekli görüntü işleme uygulaması ile kalite kontrol ve akıllı stok takibi gibi konularda hizmet veren Cognitiwe; TechOne VC liderliğinde StartersHub, Startup Wise Guys ve EGIAD Melekleri’nin dahil olduğu yatırım turunda 605 Bin Dolar yatırım aldı.

“Cognitiwe; manuel operasyonlara ileri teknoloji çözümler üreterek olası riskleri ve maliyetleri düşürüyor”

 

Cognitiwe Unified Vision platformu üzerinde geliştirilen yapay zeka tabanlı video analiz ve resim işleme teknolojisi ile herhangi bir donanım yatırımına ihtiyaç duyulmadan mevcut IP kameralardan gelen görüntülerin yapay zeka ve makine öğrenmesi yardımıyla analiz edilmesini sağlıyor. Üretim sektöründe kalite kontrolü, stok takibi, çalışan sağlığı veya iş yeri güvenliği gibi konularda tüm süreçleri otomatikleştirme imkanı sağlamaktadır. Perakende tarafında ise sadece raflardaki ürünler değil meyve, sebze gibi paketli olmayan ürünlerin kasalardaki teşhir stoğu da gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor ve ürünlerin anlık olarak tazelik durumları raporlanabiliyor.

 

 

‘Pazar lideri olacağız!’

Kurucular; Atilla Algan ve Mete Bayrak yatırım turuyla birlikte öncelikli olarak Orta Doğu, Afrika ve Avrupa bölgesinde yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojilerinde pazar lideri olmayı hedefliyor. Cognitiwe geliştirdiği Unified Vision kavramı sayesinde görüntü işleme çıktıları ve IOT sistemlerinden gelen verileri bir araya getirerek derin öğrenme altyapısı ile işlemekte ve önleyici kontrol modeliyle daha sorunlar oluşmadan hata olacak noktaları belirleyip uyarabilmekte, stok planlaması için öngörüler üretebilmektedir.

 

Kuruculardan Attila Algan, geliştirdikleri platformun önemli yenilikler içerdiğini ve halen yaygın olarak kullanılan görüntü işleme uygulamalarından farklılaşarak, yüksek maliyetli donanımlara gerek duyulmaksızın üretimde kalite kontrolü ve perakendede stok yönetimi gibi konularda alternatif çözümler sunduğunu belirterek, yatırım sonrasında Cognitiwe Unified Vision platformunu küçük ve orta ölçekli kurumların da kullanabilecekleri uygun maliyetli bir Saas yapısına dönüştürerek yaygınlaşmasını sağlayacaklarını iletti.

“Cognitiwe”i incelemek ve daha detaylı bilgi almak için www.cognitiwe.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Sankonline, WePlay Ventures yatırımcıları arasına katıldı.

13 Soruda Kemal Tamer ve Tamer Capital

FOTOĞRAFTAKİ YAZILARI METNE DÖNÜŞTÜREN 3 UYGULAMA

PowerPoint Yerine Kullanabileceğiniz 5 Sunum Hazırlama Platformu

WhatsApp Fotoğrafları Sticker Yapma Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Afife Jale, Türkiye’nin İlk Kadın Tiyatro Oyuncusu

Xiaomi Akıllı Gözlükler Gelecekte Telefonların Yerini Almayı Hedefliyor

What Should Authorities Do After Turkey Forest Fires? (July 2021)

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.