Clubhouse Kullanıcı Bilgileri Çalındı! Hacker Platformunda Bilgiler Yayınlandı!

Clubhouse hacker saldırısına uğradı ve 1.3 milyon kullanıcının kişisel verileri sızdırıldı. Verilerin kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık gibi bilgilerin sızdırıldığı hacker platformlarında yayınlandı.

Karantina döneminin en popüler uygulamalarından biri olan Clubhouse, 2020 yılının son çeyreğinde gündeme bomba gibi düşmüştü. Yıldızlaşan uygulama kendini geliştirerek Clubhouse Creater First Programını başlatacağını duyurmuştu. Bu konuyla ilgili ’Clubhouse’tan Para Kazanmak Artık Mümkün’’  adlı yazımızda bahsetmiştik. Program geçtiğimiz pazartesi  başlamıştı. Uygulamaya entegre edilen doğrudan ödeme özelliği sayesinde içerik üretenlere para gönderebiliyorsunuz. Ve Clubhouse bu ücret gönderiminden komisyon almıyor.  Clubhouse’a şu an güvenebilir misiniz, bilemem ama konu ilginizi çektiyse Clubhouse’un bloğuna göz atabilirsiniz.

Para kazanma özelliğinin ardından bir hacker saldırısı gerçekleşmesi, kullanıcıları korkuttu. 1.3 milyon kullanıcının sızdırılan verileri şu şekilde:

  • Kullanıcı adı
  • Davet eden kişinin bilgileri
  • Profil fotoğrafı
  • Sosyal medya hesapları
  • Takip edilen kişi ve takipçi sayısı
  • Hesabın oluşturulma tarihi gibi bilgiler yer alıyor.

Clubhouse’dan gelen açıklamaya göre herhangi bir siber saldırı gerçekleşmemiş, verilerin ilk kurulduğundan beri herkese açık olduğunu belirtti.

CyberNews’a göre, kullanıcıların kişisel verileri, bir hacker platformunda paylaşıldı. Sızdırılan verilerinde, hacker’ların kullanıcıların kişisel verilerini kimlik hırsızlığı ve dolandırılıcılıkta kullanabileceğini öne sürdü.

En güncel haberler için bizi Instagram , Twitter ve LinkedIn üzerinden takip etmeyi unutmayın.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Clubhouse’da Para Kazanma Dönemi Yakında Başlıyor

e-Gönüllü Dijital Kampüs Kahramanlarını Arıyor

Cips Çıtırtısına Duyarlı Olan Crispy Subtitles’a Bayılacaksınız

Elon Musk Yine Tweet Attı ve Bitcoin Yükseldi

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.