Clubhouse Android Kullanıcıları İçin Beta Testlerine Başladı

Son zamanların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Clubhouse Android uygulamasında hayata geçmek için beta testlerine başladı.

2020’nin son çeyreğinde sosyal medyayı sallayan Clubhouse’un bu kadar ilgi çekmesinin nedeni davetiye sistemi ile katılım sağlayabilmemiz ve sadece IOS kullanıcılarına açık olmasıydı. Android kullanıcıları ise katılım sağlayamıyordu. Bu konuda da tepki toplayan Clubhouse Android kullanıcıları için beta testlerine başladı. Ancak şu anda beta sürümüne her isteyen dahil olamıyor. Clubhouse’u ilk kez duyduysanız ve detaylı bilgi almak istiyorsanız, Clubhouse ile Sosyal Medyada Yeni Bir Dönem Başlıyor  yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Android uygulaması için beta testlerine başlayan Clubhouse, Google Play Store’a ne zaman geleceği hakkında açıklama yapmadı. Tabii ki testleri başarılı olursa Google Play Store’a gelmesi an meselesi. Kısacası Android için zaman belli olmasa bile beta testleri başta olmak üzere süreç hızlı bir şekilde ilerliyor.

Sadece IOS’larda yer almasına rağmen 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip Clubhouse, Android’e gelmesiyle bunu ikiye katlayacağı konuşuluyor. 10 milyondan fazla kullanıcıya hitap etmesiyle beraber Clubhouse içerik üreticilerine para kazanma özelliği getirmişti. Bu para kazanma programına da Clubhouse Creator First ismi verilmişti.

Clubhouse, bu sistemi kullanabilmek için San Francisco merkezli fintech şirketi Stripe ile anlaşmıştı. Bu konu hakkında detaylı  bilgi öğrenmek istiyorsanız, Clubhouse’da Para Kazanma Dönemi Yakında Başlıyor! Platformdan Nasıl Para Kazanılacak? Kullanıcılar Nasıl Para Gönderebilecek? yazımı okuyabilir ve Clubhouse’un blog yazısını inceleyebilirsiniz.

Clubhouse’un bu kadar popüler olmasının ardında başta Twitter olmak üzere Facebook, Discord, LinkedIn ve Instagram gibi sosyal medya platformları sese dayalı sosyal medya kullanımı üzerine çalışmalara başladı. Bunun en büyük örneği de Twitter Spaces programı. Twitter Spaces ile ilgili, Twitter’ın Clubhouse’a Rakip Olan Spaces Özelliğine Yeni Eklemeler Geliyor! yazımıza ulaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Mr. Wonderful: Kevin O’Leary’nin İlham Veren Başarı Hikayesi 

Robowars: Mobil Kontrollü Robot Savaşı Başvuruları 1 Mayıs’ta Açıldı!

Kripto Paraları Denetlemek için Özel Ekip Kuruldu 

Sürdürülebilir Ayakkabılar: Adidas Stan Smith Mylo 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.