Tutkunlarına, Çizgi Filmlerin İçerisinden Klasik Muzik

Bir çizgi film tutkunu olarak pek çok klasik müzik eserini dinleme şansı elde ettiğinizi söylesek buna şaşırır mıydınız? Çocukluğumuzda severek izlediğimiz Bugs Bunny’den Tom ve Jerry’e kadar pek çok çizgi film ile klasik müzik eserlerini dinleme şansı elde ettik.

Karikatür sanatçısı olan Vincent Alexander, hem eğlenceli hem de bilgilendirici bir tweet zincirine imza atmıştı. Twitter hesabında, çizgi filmlerin içerisinden örneklerle karşımıza çıkan Vincent Alexander birçok insanı şaşırtmayı başardı.

 

 

Karşınızda çocukluğumuzda severek izlediğimiz çizgi filmlerin içinden, klasik müzik dokunuşları ve Vincent Alexander’ın bizleri çocukluğumuza götürecek tweet zinciri:

Çeviri: “Birçoğumuz eski çizgi filmleri izleyerek klasik müziği öğrendik bu yüzden bu çizgi filmlerde sık sık yer alan parçaları anlatacağım.”

Meğer klasik müziği Bugs Bunny ile Tanımışız!

Bugs Bunny, çoğumuzun heyecanlı bir şekilde izlediği çizgi filmlerden biriydi. Komikliği, zekası ve tavırları bizleri oldukça şaşırtıyordu. Kendisi bununla yetinmiyor olacak ki, klasik müzikle olan yakınlığıyla karşımıza çıkıyor. Ne diyebiliriz ki, akıllı tavşan sonuçta!

Diğer Çizgi Filmlerden Örnekler

Vincent Alexander’ın gözlemleri, tabi ki Bugs Bunny ile sınırlı değil! İşte çocukluğumuzun çizgi filmlerinden oluşan tweet zincirinin devamı:

Türkçesi: “Rossini’nin “Seville Berberi” nin animasyonda sürekli karşımıza çıkan arya, Figaro karakterini tanıtan “Largo al Factotum” dur. Parçanın Wikipedia makalesi bile ezginin kalıcı mirasının çizgi filmlerde kullanılmasına borçludur. İşte birkaç ikonik örnek:”

Çeviri: “Avusturyalı besteci Franz von Suppé’nin “Hafif Süvari Uvertürü”, en çok hatırlanacak şekilde Mickey Mouse’un kısa SYMPHONY HOUR adlı filminde kullanılmıştı, muhtemelen Disney’in gelmiş geçmiş en komik karikatürü, Goofy’nin tüm enstrümanları kırdığı ve orkestra tuhaf bir Spike Jones tarzı yorumunu çalmak zorunda kaldı.”

“Chopin, klasik çizgi filmlerin her yerinde. Woody Woodpecker, Oscar adayı bir karikatürün tamamını çalışmalarına ayırdı. Peki Tom’un havada uçarak “Grande Valse Brillante” e doğru süzülmesini kim unutabilir? Küçük bir örnek:”

Siz değerli takipçilerimiz için Vincent Alexander’ın tweet zincirinden bazı kesitler verdik. Bu tweet zincirinin tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

KOLYE KULAKLIK: JADE CULTURE EARPHONE JUE 20

Cips Çıtırtısına Duyarlı Olan Crispy Subtitles’a Bayılacaksınız!

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ VE KULAKLIĞIN BİRLEŞİMİ: BOSS FRAMES

Moflin: Öğrenebilen ve Tepki Verebilen Evcil Robot

CRISPR: Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Mi Oluyor?

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.