Cisco’dan Yeni Sürdürülebilirlik İnovasyonu

cisco

Cisco’nun iş birliği platformu Webex’te sunulan ve sektörde bir ilk olan Karbon Emisyonu Analizleri, karbon ayak izlerini takip etmelerini ve azaltmalarını sağlayarak, kurum ve şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da gerçekleşen Cisco Live etkinliğinde Cisco, kurumların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yönelik eyleme geçirilebilir bilgiler sunan Webex Control Hub’daki Karbon Emisyonu Öngörüleri’ni duyurdu. İş birliği sektöründe türünün ilk örneği olan bu çözüm, Webex cihazlarının enerji tüketimini ve kullanımını optimize etmek için kapsam 2 emisyon raporlaması ve önerileri sunuyor.

Bu inovasyon, Cisco’nun 2040 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma ve ürünlerini sürdürülebilirlik önceliğiyle yenileme yönündeki taahhüdünün de bir parçası.

Gartner’a göre, CEO’lar geçtiğimiz yıl ilk kez çevresel sürdürülebilirliği 10 stratejik iş önceliği arasında saydı. 2022 ve 2023 yıllarında yeni veya geliştirilmiş ürünlere yatırım yapmayı planlayan CEO’ların %80’i, çevresel sürdürülebilirliği, işlevsel performans ve genel kalitenin hemen ardından üçüncü en büyük itici güç olarak gösterdi. Sürdürülebilirlik aynı zamanda CEO’lar için rekabette ayrıştırıcı bir unsur olarak görülüyor ve  marka güveni ile aynı seviyede önemli bulunuyor.

Sıfır emisyon hedefine destek veriyoruz

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru konuyla ilgili olarak şöyle dedi: “Dijitalleşme diğer sektörleri daha sürdürülebilir hale getirirken, teknoloji sektörü de kendi karbon ayak izini kontrol etmelidir. Ancak bu şekilde topluma ve çevreye duyarlı, aynı zamanda dijital bir gelecek sunulabilir. Sürdürülebilirlik günümüzde, Türkiye’deki kurum ve şirketler için en önemli önceliklerden biri. Cisco olarak, sıfır emisyon hedefimize ulaşmaya ve müşterilerimizin sürdürülebilir bir gelecek yolculuğunu desteklemeye kararlıyız. Türünün ilk örneği olan Webex Karbon Emisyonu Analizleri de bu taahhüdümüzün bir yansımasıdır.”

cisco

Sağladığı olanaklar

Karbon Emisyonu Analizleri şirketlere şu olanakları tanıyor:

  • Cisco iş birliği cihazlarından kaynaklanan tahmini enerji kullanımını ve ilgili karbondioksit eşdeğeri (CO2e) emisyonlarını raporlamak. Hesaplamalar, ABD Çevre Koruma Ajansı gibi tanınmış devlet kurumlarının formüllerine dayanmaktadır.
  • Sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik ilerlemeyi takip etmek için zaman içindeki emisyon eğilimlerini görmek.
  • Yöneticilere enerji kullanımlarını azaltmak için Webex’in “ofis saatleri” gibi özellikleri etkinleştirmeleri konusunda rehberlik etmek.

Carbon Emissions Insights, Webex Control Hub’da mevcut olacak ve BT yöneticileri için varsayılan olarak etkinleştirilecek. Bu veriler ayrıca müşteri sürdürülebilirlik raporlama araçlarına entegrasyon için bir API aracılığıyla dışa aktarılabilecek. Karbon Emisyonu Analizleri bu yazdan itibaren kullanıma sunulacak.

Cisco’nun hedefi, 2025 yılına kadar yeni Cisco ürünlerinin ve ambalajlarının %100’ünün Döngüsel Tasarım İlkeleri’ni içermesi. Cisco aynı zamanda, müşterilerini, iş ortaklarını ve çalışanlarını, Cisco’nun iade edilen end-of-use donanımlarının %99,9’unun yeniden kullanıldığı ve geri dönüştürüldüğü Geri Alma ve Yeniden Kullanma Programı’na katılmaya teşvik ediyor.

Plastik kullanımını 3.75 milyon dolar azaltacak

Cisco’nun bu alandaki taahhüdünün en önemli örneği, yılda yaklaşım 200 bin dolar değerindeki ambalaj malzemesinden tasarruf etmek için geçen yıl %100 geri dönüştürülebilir ambalaj malzemesiyle piyasaya sürülen Cisco Room Bar’dır. Buna ek olarak, 2025’ten itibaren Cisco IP Phone 8800 serisi, işlenmemiş plastik kullanımını yılda 3.75 milyon dolardan fazla azaltacak olan yüzde 100 Tüketici Sonrası Geri Dönüştürülmüş (PCR) reçineden yapılmış modeller içerecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.