Çin Merkez Bankası Bitcoin İçin Büyük Düşünüyor

Çin Merkez bankası kripto paralara karşı olan duruşunu değiştiriyor. Çin Halk Bankası (PBoC) bitcoin’i ‘’yatırım alternatifi’’ olarak görüyor.

Çin merkez bankası, Çin Halk Bankası (PBoC) 18 Nisan’da bazı açıklamalarda bulundu. Boao Asya Forumu CNBC panelinde gerçekleşti. Panelde önemli bir dipnottan bahsedildi. PBoC vali yardımcısı Li Bo, ‘’Bitcoin ve stablecoin’leri kripto varlıklar olarak görüyoruz […] Bunlar yatırım alternatifleridir.’’ açıklamasında bulundu.

Vali yardımcısı Li Bo Çin Hükümeti’nin bitcoin’e bakış açısı için şu açıklamalarda bulundu; ‘’Çin de dahil olmak üzere pek çok ülke, bu yatırım araçlarına yönelik nasıl bir düzenleyici ortamın olması gerektiğine dair araştırmalarına devam ediyor.’’.  Bu açıklamadan Çin’in yakın zamanda kripto paralar üzerine düzenleme yapılacağı düşünülüyor. Türkiye’nin resmi gazetede yayınlana kripto paralar yönelik ”Resmi Gazetede “30 Nisan’da Yürürlüğe girecek Yönetmeliğe Göre, Kripto Varlıklar, Ödemelerde Doğrudan veya Dolaylı Şekilde Kullanılamayacak”. Kararı Yayınlandı ”  yazımıza ulaşabilirsiniz.

Panelde Li Bo finansal çalışmalara yönelikte bazı ipuçları verdi. Bo, kripto para spekülasyonun finansal sisteme herhangi bir zarar vermeyeceğinden emin olmak için özenli çalışıldığını belirtti. Bo’nun düşüncesine göre, stablecoin’ler özellikle de Bitcoin’e göre daha katı düzenlemelere maruz kalabilir. Ayrıca Bo, para birimlerileri olan yuanın dijital yuan formatı için çalıştıklarını belirtti. Bo’nun belirttiğine göre çok daha fazla pilot şehirde çalışmalar başlayacakmış.

Çin’in kripto paralara olumlu bakmasının nedeni de dijital yuan olarak görebilirsiniz. PBoC’nin dijital yuanı çıkartması ile dolaşımdaki itibari para birimini sayısallaştırmaktır. Ve Çin dijital para birimini 2022 yılında yapılacak Kış Olimpatları’nda devreye sokmayı planlıyor.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Coinbase’in 100 Milyar Dolar Değerlenmeye Uzanan Başarı Hikayesi  

Coinbase’i ve Kurucularını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

Kripto Para 30 Nisan’dan İtibaren Türkiye’de Yasaklandı Mı?

Resmi Gazetede “30 Nisan’da Yürürlüğe girecek Yönetmeliğe Göre, Kripto Varlıklar, Ödemelerde Doğrudan veya Dolaylı Şekilde Kullanılamayacak”. Kararı Yayınlandı

Sosyal Medya Hesaplarımız

Instagram

Twitter

LinkedIn

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.