/

Çin, ChatGPT’ye Erişimi Kısıtladı

chatgpt
Photo by Jonathan Kemper on Unsplash

Çin Hükümeti’nde Kısıtlamalar Bitmiyor

 

Son dönemlerde birçok site kısıtlama haberleri duyduk ve hatta bunlardan bir tanesi bu günlerde ülkemizde gerçekleşen Ekşi Sözlük’ün kısıtlanmasıydı. Bu kısıtlamaya ek bir de Çin Hükümeti tarafından, son dönemlerde son derece ünlü olan ve herkesin dilinde olan OpenAI firmasının yapay zeka mesajlaşma robotu ChatGPTye kısıtlama getirildi. Çin bu olayla beraber egemenliğini tehdit edecek tüm unsurları kısıtlama veya engelleme hareketinden ödün vermedi.

chatgpt

Çoğu büyük yabancı web platformu gibi, ChatGPT de ülkenin sansür yasalarına uymadığı için Çin’in “büyük güvenlik duvarı” tarafından engelleniyor. Raporda, sohbet robotu hizmetinin, Tencent tarafından kaldırılmadan önce WeChat’teki üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla ülkedeki bazı kullanıcılar tarafından erişilebilir hale getirildiği de belirtiliyor. ChatGPT’ye erişimi engellemenin yanı sıra, Çinli teknoloji şirketlerine kendi yapay zeka destekli sohbet botlarını veya benzer hizmetlerini başlatmadan önce düzenleyicilerden izin almaları da istendi.

Bu haftanın başlarında, devlet medyası, ABD’nin “yanlış bilgi yayması” için potansiyel bir araç olarak ChatGPT’nin tehlikelerini açıklamıştı. Bir China Daily makalesi, ChatGPT’ye Sincan hakkında sorulan soruların her zaman “ABD hükümetinin sözde ‘soykırım’ olduğuna dair siyasi propagandasıyla tutarlı” yanıtlar verdiğini söyledi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.