Cher’den İlham Alan Danimarkalı Bir Uygulama Olan CAPSULE, Gardırop Sorunlarını Çözmek İçin 600.000 Euro Topladı

 CAPSULE adlı popüler bir gardırop uygulaması, kadınların günlük gardırop zorluklarını yaratıcı bir araç ile aşmalarına yardımcı oluyor. Şimdi, Kopenhag merkezli uygulama, seri yatırımcılar UNICO CAPITAL, Martin Lykke Suhr ve The Aventures tarafından desteklenen bir tohum fonu turunda 600.000 € topladı.

Bu fonla, start-up, daha büyük pazarlarda varlığını büyütmek için ABD pazarına girmeyi planlıyor. Kurucular ayrıca Y Combinator programına başvurmayı planlıyorlar.

Günlük gardırop sorunlarını aşmaya yardımcı olan dijital gardırop uygulaması TikTok’ta 3 milyondan fazla görüntüleme aldı ve şirket, uygulamanın iki ay önce başlatılmasından bu yana en az haftada 1.000 kullanıcı ile büyüdüğünü iddia ediyor. Şirket açıklamasında, CAPSULE uygulamasının dünya genelinde 118’den fazla ülkeden binlerce kullanıcısı ve uygulamaya yüklenen 135.000’den fazla giysi parçası olduğu belirtiliyor.

Louise Linde açıklıyor, “Sıkıntılı giyim” erkeklerin ana sorunu olsaydı, çoktan çözülmüş olurdu. Bunun birçok nedeni var, ama ana nedeni, girişimcilerin ve yatırımcıların çoğunun erkek olmasıdır. Bu da kadın sorunlarını çözmeyi zorlaştırır.

CAPSULE’ın kurucuları Louise Linde, Nadia Wabra ve Emilie Seegert uygulamayı Aralık 2021’de başlattı. CAPSULE kullanıcıları birbirlerinin gardıroplarını ve ürünlerinin nereden geldiğini görebilirler, bu da nesneleri edinmeyi ve diğerlerinden ilham almalarını kolaylaştırır. Uygulamayı arkadaşlarının dolaplarına göz atmak için de kullanabilirsiniz. CAPSULE uygulaması App Store ve Google Play’den indirilebilir.

CAPSULE uygulaması, 1995 yapımı Clueless filmindeki ana karakter Cher’in dijital gardırobundan esinlenerek tasarlandı. Clueless’teki Cher, elbisesinin üstünden kaydırarak farklı öğeleri karıştırabilir ve gardırop kapısını açmadan yeni kıyafet kombinasyonları oluşturabilir. Kurucular, bu fikri, gardırobunuzu yok etmeden kıyafetlerinizi tasarlamak için basit bir yöntem olarak türettiler.

CAPSULE Uygulaması: Nasıl Kullanılır?

  • CAPSULE uygulaması, kadınların günlük giyim sorunlarına yaratıcı bir araç ile çözüm sunar.
  • Uygulama, kıyafetleri birleştirme, kaydetme ve planlama için yaratıcı bir araç sağlar.
  • CAPSULE, dijital bir gardırop uygulamasıdır ve kullanıcılar birbirlerinin gardıroplarını ve ürünlerinin nereden geldiğini görebilirler.
  • Uygulama ayrıca arkadaşlarının dolaplarına göz atmak için de kullanılabilir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.