/

Eski Google Çalışanları Tarafından Oluşturulan Chatgpt’ye Rakip ‘Character.AI’ Unicorn Statüsüne Ulaştı

İnternet endüstrisinin devleriyle birlikte, AI da dahil olmak üzere seçkin birkaç girişim, ChatGPT çevrimiçi sohbet botunu başlatan ve AI dalgalanmasını ateşleyen San Francisco merkezli Openai’de oluşturulan sistemlerle rekabet edebilecek teknolojiler yaratıyor.

Bu girişimlerden çevrimiçi sohbet botları oluşturan 16 aylık firma olan Character.AI, 1 milyar dolar değerinde ve unicorn statüsüne ulaşan 150 milyon dolarlık bir yatırım turunu duyurdu.

Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki finansman turuna katılan önceki yatırımcılar arasında Github’ın eski CEO’su Nat Friedman, Elad Gil, SV Angel ve A Capital vardı.

chatgpt

Chatgpt’ye rakip olacak daha gelişmiş bir tasarım

Toplanan fonlar, daha iyi akıl yürütme ve iyileştirilmiş doğrulukla daha karmaşık bir model üretecek hesaplama yeteneklerini genişleterek, kullanıcılara yeni özellikler ve yetenekler sunmak üzere değerlendirilecek.

2021 yılında yapay zeka ve dil modeli öncüleri Noam Shazeer ve Daniel De Freitas tarafından kurulan Character.AI; metin ve diğer bilgileri algılayabilen, özetleyebilen, çevirebilen, tahmin edebilen ve üretebilen büyük dil modelleri ve derin öğrenme algoritmaları kullanarak insanlara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunan yapay zeka platformudur.

Noam Shazeer platformdan bahsederken,

“Yıllardır, konuşkan yapay zekanın potansiyelini, gücünü biliyoruz ve dünyanın dört bir yanından insanların kullandığını görmek inanılmaz derecede tatmin edici. Gerçekten kendinize ait hissettiren bir yapay zeka sağlamanın önemini anlıyoruz. Birinci sınıf mühendis ekibimiz, her kullanıcıya benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için EQ ve IQ’yu bir araya getirerek geniş dil modellerinde ve yapay zekada yeni sınırlar geliştirmeye devam ediyor. ​​Üretkenlik, eğlence veya destekleyici bir arkadaş arıyorsanız, Character.AI her adımda size yardım etmeye ve destek olmaya hazır, sizin için burada.” dedi.

character.ai
chatgpt

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.