ChatGPT kitap yazabilir mi?

ChatGPT
ChatGPT

ChatGPT nedir?

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer), San Francisco merkezli OpenAI tarafından yardım ve diyalog yoluyla iletişim kurmak üzere öğretmiş bir yapay zeka sohbet robotudur. Chatbot, hem denetimli hem de takviyeli öğrenme teknikleriyle ince ayar yapılmış büyük bir dil modelidir, bu üretici kardeş yazılım uygulamaları olarak değerlendirilebilecek InstructGPT gibi başka modeller de daha önce aynı şirket tarafından piyasaya sürülmüş olsa da ChatGPT ailelerinde en gelişmiş model kabul ediliyor. ChatGPT, 30 Kasım 2022’de bir prototip olarak piyasaya sürüldü ve birçok bilgi alanında ayrıntılı yanıtları ve anlaşılır yanıtlarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. ChatGPT, yayınlandıktan sonra OpenAI’nin gözlemcilerinin 29 milyar dolar olduğu bildirildi.

ChatGPT
ChatGPT

ChatGPT’nin karmaşık sorularını dahi diyalog biçiminin cevaplayabilmesinin devrim niteliğinde bir teknolojik gelişmeye işaret ettiği belirtiliyor. Zira ChatGPT, cümle içinde herhangi bir kelimeden sonra hangi sınırlarını doğru tahmin edebilmesi amacıyla oldukça fazla miktarda veriyle yayınlamış bir geniş dil modeli. Yani, geniş bir veri setiyle eğitmen bu modelin tam bir sohbet arkadaşı denilebilir.

ChatGPT
ChatGPT

 ChatGPT’nin yerine getirebileceği bazı komutlar:

  • Soru – Cevap özelliği,
  • Matematiksel denklemleri kodlama,
  • metinler oluşturma,
  • çeviri yapabilme,
  • Hata yazma ve yazma,
  • Metni şifreleyebilmek,
  • Sınıflandırma,
  • Önerilerde bulunabilme.
ChatGPT
ChatGPT

ChatGPT’yle kitap yazıp yayıncısı olduğu anlatımları doğru mu?

 Evet, Amazon bu konuda “saygıdeğer yazar ChatGPT” adına farklı bir sekme dahi açmış durumda.

Son dönemlerde çeşitli maharetleriyle gündemden düşmeyen ChatGPT pratik kullanıcılar tarafından oldukça ilginç bir yoldan kullanılıyor. Şu anda Amazon’un Kindle mağazasında ChatGPT’yi yazar veya ortak yazar olarak eklemiş 200’den fazla e-kitap bulunuyor! Ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ayrıca bazı yazarların ChatGPT’ye karşı intihal yapabileceği, yani onu kaynak olarak ekledikleri de tahmin ediliyor. Bu durumda aslında ChatGPT tarafından yazılan kitaplar oldukça fazla sayıdadır. 

Frank White adlı bir kişi deneyimine göre bir günden kısa sürede yapay zekayla 119 sayfalık hikaye elde etmek mümkünmüş.  Bu öykü Amazon Kindle e-Kitap mağazasında 1 dolara alıcı buluyor. Kitabın yazarı YouTube videosunda yapay zeka kullanarak bu tür kitaplardan 300 adet oluşturulabileceğini belirtiyor.

ChatGPT
Amazon

ChatGPT ile resimli çocuk kitapları üretmek de son zamanlarda oldukça popüler olmuş durumda. Bu durum pek çok yazarın işsiz kalabileceğiyle ilgili kaygı yaratırken Amazon’un henüz bir önlem almadığı biliniyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.