/

Changpeng Zhao, Başarı Hikayesi ve 2017’de Başlayan Binance’in Zaman Yolculuğu

Changpeng Zhao’nun Erken Yaşamı

Changpeng Zhao, Çin’in Jiangsu eyaletinde dünyaya gözlerini açtı. 1980’lerin sonlarında ailesiyle birlikte Vancouver, British Columbia, Kanada’ya taşındı. Babası, “burjuva yanlısı zeka” olarak damgalanıp ülkesinden sürgün edilmeden önce Çin’de bir profesördü.

Changpeng Zhao, her zaman gençlik yıllarında orta gelirli ailesine yardım etmek istiyordu. McDonald’s çalışanı olmak da dahil olmak üzere bir sürü hizmet sektöründe çalışarak ailesine destek oldu.

Liseyi bitirdikten sonra  Changpeng Zhao; Montreal, Kanada’da bulunan McGill Üniversitesi’ni kazandı. Üniversitede Bilgisayar Bilimleri üzerine uzmanlaştı. Üniversite hayatına devam ederken aynı zamanda ailesine de çalışarak destek olan  Changpeng Zhao, başarılı bir şekilde McGill Üniversitesi’nden mezun oldu.

Changpeng Zhao’nun İş Hayatı
Tokyo Menkul Kıymetler Borsası

Mezun olduktan sonra sürekli çalışmak için hayalini kurduğu Japonya, Tokyo’ya gitmek için her yolu denemeye başladı. Mailler attı, kapı kapı dolaştı ve sonunda babasının da birkaç bağlantısı sayesinde Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’nda çalışmaya başladı.

Bloomberg Tradebook Hikayesi

Burada çalışırken ticari siparişleri eleştirmek için yeni bir yazılım geliştirdi. Burada kendine çok şey kattıktan sonra ayrılıp Dünyaca ünlü Bloomberg şirketine girmeyi başardı. Bloomberg Tradebook’ta vadeli işlem yazılım geliştiricisi olarak çalıştı. Changpeng Zhao, hem üniversite bilgilerinden hem de bir önceki işinden edindiği tecrübe sayesinde burada kendini herkese kanıtlayıp kısa sürede büyük övgü topladı. Daha sonra kendini kanıtlamasıyla birlikte Bloomberg’te Teknik Birim Baş Müdürü oldu.

Fusion Systems Kuruluş Hikayesi

Changpeng Zhao, hayaline ulaşıp burada kendini geliştirdikten sonra 2005 yılında kendi girişimini kurmak üzere Çin’de bulunan Şanghay’a taşındı. Burada ilk girişimi olan Fusion Systems’i kurdu. Bu bir ticaret sistemiydi fakat Çin Hükümeti’nin yaptırımları sonucu çok geçmeden şirket kapatıldı.

Blockchain.info ve OKCoin

Bu kapanışa öfkelenen ve yorulan Changpeng Zhao, bir süre kendi kendine kalmayı ve bu sürede kendi kendini geliştirmeyi düşündü. 2013 yılına kadar hiçbir atılım yapmadı. 2013 yılında Blockchain.info dahil olmak üzere çeşitli kripto para projelerinde çalıştı ve aynı zamanda OKCoin’in baş teknoloji sorumlusu olarak görev yaptı. Burada da kendine bir sürü yetkinlik kattıktan sonra ayrıldı.

Binance Kuruluş Hikayesi

4 yıllık bir dinlenme sürecine tekrar giren  Changpeng Zhao bu sefer tarihi bir adım atmak için çalışmalara başlamıştı. 2017 yılı geldiğinde Binance isimli bir kripto para borsası kurdu. İlk madeni para teklifi sırasında toplanan 15 milyon dolarlık fonun ardından şirketi Temmuz 2017‘de kurdu. Binance piyasaya çıktığı günden itibaren çok büyük ses getirdi. 2018 yılının nisan ayında yani 8 aydan kısa bir sürede tüm kripto para borsalarını geride bırakarak dünyanın bir numaralı kripto para borsası olmayı başardı. 2018 yılının şubat ayında ise Forbes Magazine, Changpeng Zhao’yu “Kripto Para Birimindeki En Zengin İnsanlar” listesinde 3. sıraya yerleştirdi. Şu anada ise yine Forbes’a göre dünyanın en zengin 1664. İnsanı ve “Crypto Rich List 2021” listesinde 5. Sırada yer alıyor.

Dünya birincisi olan Binance borsası o sırada bulunan diğer kripto para borsalarının kullanıcılarına yaşattığı sıkıntılardan hiçbirini yaşatmadı. O yıllarda Poloniex sitesi hacklenmiş, Bittrex sitesi ise yüksek komisyon ve teknolojik sorunlar ile uğraşıyordu. Tam bu sırada Binance’ın ortaya çıkması, Changpeng Zhao’nun zamanlamasının mükemmel olması her şeyi değiştirdi.

Binance Borsasının Zaman Yolculuğuna Gelin Beraber Bakalım!
Temmuz 2017 – BNB Coin Tanıtıldı ve Binance Kuruldu.

8 Temmuz 2017 tarihinde BNB Coin tanıtıldı. İlk günlerde 1 ETH, 2.7 bin BNB’ye ve 1 Bitcoin, 20 bin BNB’ye eşitti.

14 Temmuz 2017 tarihinde Binance Borsası Kuruldu. Kurulmasından itibaren sadece 45 günde Binance borsası, 120 bin aktif kullanıcıya ulaştı. Ve Binance kısa sürede CoinmarketCap’te iyi bir sıralama elde etti.

Ekim 2017 – Binance Labs Kuruldu.

Binance Labs kuruldu. Binance Labs, Blockchain ve kripto para projelerini güçlendirme ve tomurcuklanan kripto girişimcilerine desteği genişletme sloganıyla yola çıkan Binance’in risk sermayesi girişimidir.

Kasım 2017 – Binance Launch Pad geliştirdi.

Binance Launch Pad geliştirdi. Binance, belirteç listesi için başlatma çubuğunu ve Başlatma havuzunu başlattı. Lansmandan Önce Pazarlamaya kadar Token Reklamcılığından iş adamlarına tüm desteği sağlayan bir başlatma çubuğu oldu.

Aralık 2017 – Madeni para piyasasında 1 numara oldu.

Madeni para piyasasında 1 numara oldu. 17 Aralık 2017’de Binance, lansmandan sadece 6 ay sonra coinmarketcap’ta ilk pozisyonu aldı ve 1 milyar USD’yi aştı.

Ocak 2018 – Kullanıcı Sayısı 6 Milyona Ulaştı.

Binance yaklaşık 6 milyon kullanıcıya ulaştı.

Temmuz 2018 – Trust Wallet Sunuldu.

Trust Wallet Edinimi. Trust Wallet, kullanıcılara güvenli ve emniyetli hizmetler sağlamak için Binance’in ilk kamu alımı olan ETH tokenlerini destekleyen; açık kaynaklı, anonim ve merkezi olmayan bir Ethereum cüzdanıdır.

Ağustos 2018 – Binance Academy kuruldu.

Binance Academy kuruldu. Binance Academy, iyi bilen ekonomistlerin yanı sıra sıradan insanların Blockchian teknolojisi, Bitcoin Piyasası, Kripto Endüstrisi trendleri vb. hakkında ayrıntılı olarak keşfetmesine yardımcı olan ücretsiz çevrimiçi eğitim portalıdır.

Ekim 2018 – Binance Yardım Kuruluşu kuruldu.

Binance Yardım Kuruluşu kuruldu. Binance Charity, iyi bir amaç için oluşturulan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Hatta COVID-19 krizlerinin patlak vermesi sırasında Binance 3 milyon USD bağışta bulundu.

Nisan 2019 – Binance Zinciri başlatıldı.

Binance Zinciri başlatıldı. Binance Started, kendi blok zincirinin önemini fark etti ve Binance Chain’i başlattı

Kasım 2019 – Wazirx satın alındı.

Wazirx satın alındı. Binance, Hindistan merkezli Peer to Peer Cryptocurrency borsası Wazirx’i satın aldı ve bu satın alım ikinci kamu alımı olarak kabul ediliyor.

Şubat 2020 – Binance DEX piyasaya sürüldü.

Binance; ekonomistlerin, üçüncü şahısların müdahalesi olmadan alım satım işlemlerine devam etmelerini sağlayan Binance zinciri üzerinde güvenli bir şekilde oluşturulmuş merkezi olmayan sipariş eşleştirme motorunu piyasaya sürdü.

Eylül 2020 – Binance Akıllı Zincir Geliştirildi.

Binance akıllı zincir, Binance zinciri çevrimdışı olduğunda tek başına çalışabilme özelliğine sahip, EVM uyumlu binance zincirine paralel çalışan blok zinciridir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başarı Hikayeleri

John Hanke, Pokemon Go Oyununu Yaratan Adam

Sabiha Gökçen, Göklerin Kızı’nın İlham Veren Başarı Hikayesi

Joy Mangano’nun Mucize Paspası

Oprah Winfrey’in ABD’nin En Önemli Kadını Olma Hikayesi

Jason Citron, Discord’u Kuran Adam

Dietrich Mateschitz, Red Bull Markasını Kuran Adam

 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.