Çevrimiçi Tanışma Uygulaması Bumble’ın CEO’su: Whitney Wolf Herd

Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd

 Whitney Wolfe Herd

 Whitney Wolf Herd 31 yaşında başarılı bir milyarder. Bilinen net serveti ise Forbes’a göre 1.5 milyar dolar! Kendisi Tinder’a ismini veren kişi, Bumble’ ın CEO’su ve birçok girişimi mevcut.

 

Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd

 Hadi hayatına daha yakından göz atalım!

 Whitney Wolfe Herd 5 Temmuz 1989’da doğan Amerikalı bir girişimcidir. 2014’te kurulan ve halka açık bir çevrimiçi flört platformu olan Bumble, Inc’in kurucusu ve CEO’sudur. Tinder’ın kurucu ortaklarından biridir ve daha önce Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2014’te Tinder’dan ayrıldıktan sonra Bumble’ı kurmuştur. Şubat 2021’de Wolfe Herd, Bumble’ı halka arz ettiğinde dünyanın en genç, kendi kendini yetiştirmiş kadın milyarderi oldu. 31 yaşında Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirketi halka arz eden en genç kadındır. Kendisinin Bumble’dan önce ve sonrasında da kurduğu birçok girişimi vardır.

 Hadi eğitim hayatına göz atalım!

 Judge Memorial Katolik Lisesi ve Southern Methodist Üniversite’sine gitti. Üniversitedeyken ve 20 yaşındayken, BP petrol sızıntısından etkilenen bölgelere fayda sağlamak için bambu bez çantalar satan bir iş kurdu. Projesinin adı “Bize Yardım Projesi” idi ve Patrick Aufdenkamp ile çalıştılar. Çantalar, Rachel Zoe ve Nicole Richie gibi ünlülerin onlarla fotoğraflanmasının ardından ulusal basında yer aldı. Kısa bir süre sonra, Aufdenkamp ile insan kaçakçılığı ve adil ticaret konusunda farkındalık yaratmaya adanmış bir giyim markası olan “Tender Heart” adlı ikinci bir iş kurdu. Mezun olduktan sonra Wolfe Herd, yetimhanelerde çalıştığı Güneydoğu Asya’ya gitti.

 2012 yılında, 22 yaşında, Wolfe Herd, Cardify adlı bir girişime katıldı. Proje daha sonra terk edildi, ancak Wolfe Herd burada Tinder ile tanıştı. Rad ve Chris Gulczynski ile flört uygulaması Tinder’ın (önceden MatchBox olarak biliniyordu) geliştirme ekibine katıldı.

Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd

 Wolfe Herd, Tinder’ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı oldu. Tinder’a ismini veren kişidir. Uygulamanın adının arkasında, alev logosundan ve yangın başlatmak için kullanılan kolayca yanıcı bir malzeme olan çıra fikrinden ilham aldığı bildirildi.

 Wolfe Herd, diğer şirket yöneticileriyle artan gerilim nedeniyle Nisan 2014’te Tinder’dan istifa etti. 30 Haziran’da taciz davası açmıştır ve Eylül 2014’te bir anlaşmanın parçası olarak 1 milyon ABD dolarından fazla hisse senedi aldığı bildirilmiştir. Tinder’dan ayrıldıktan sonra çevrimiçi nefret alan Wolfe Herd, Merci olarak adlandırılacak olan iltifatlara odaklanan, yalnızca kadınlara özel bir sosyal ağ tasarlamaya başladı. Başlangıçta flört endüstrisine geri dönmek istemese de, sonraki aylarda Badoo’nun kurucusu Andrey Andreev ile bir ekip oluşturmak ve kadınlara uygun yeni bir flört uygulaması geliştirmek için işbirliği yaptı.

 Aralık 2015 itibariyle, uygulama 15 milyondan fazla sohbete ve 80 milyon eşleşmeye ulaştı. 2016 yılında Kasım 2017 itibariyle, Bumble’ın 22 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı vardı.

Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd

 Wolfe Herd:

  • 2014’te Business Insider’ın Teknoloji Sektöründe 30 Yaş Altı En Önemli 30 Kadınından biri seçildi.
  • ‌2016’da Elle’nin Teknoloji Kadınlarından biri seçildi.
  • 2017 ve 2018’de Forbes 30 under 30’a seçildi.
Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd
  • Aralık 2017’de, o yıl teknolojide başarılı olan 42 kadınla ilgili bir TechCrunch özelliğinde listelendi.
  • Eylül 2019 itibariyle, Tinder ve Bumble, sırasıyla 7,9 milyon ve 5 milyon aylık kullanıcı tabanlarıyla ABD’deki en popüler birinci ve ikinci flört uygulamalarıydı.
  • ‌Nisan 2019’da Wolfe, Hearst ile ortaklaşa Bumble Mag’in ilk baskı sayısını yayınladı.
  • Kasım 2019’da, Bumble’ın ana şirketi MagicLab , özel sermaye şirketi The Blackstone Group’a satıldı ve kurucu ortak Andreev, hem Bumble hem de kardeş şirketi Badoo’daki tüm hissesinden vazgeçti. Wolfe Herd, tahmini 75 milyon kullanıcıyla 3 milyar dolar değerinde yeni satın alınan MagicLab’ın CEO’su oldu ve şirketin yaklaşık %19’unun mülkiyet hissesini aldı.
  • 2020’de Bumble, hem Bumble hem de Badoo’nun ana şirketi olarak MagicLab’in yerini aldı. 2020 itibariyle, Bumble’ın dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısı var.
  • ‌Şubat 2021’de Bumble, Nasdaq borsasında hisseleri listeledikten sonra 13 milyar doları aştı.
  • ‌2021’de Wolfe Herd, Bumble’ı halka açtıktan sonra dünyanın kendi kendini yetiştirmiş en genç kadın milyarderi oldu. Forbes, net değerinin yaklaşık 1,5 milyar dolar olduğunu tahmin etti.
Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd

 Tüm bunlar esnasında Wolfe Herd özel hayatında da güzel gelişmeler yaşadı. Aralık 2013’te Michael Herd ile tanıştı, 2017’de evlendiler. Aralık 2019’da çift, ilk çocuklarının doğumunu duyurdu.

Whitney Wolf Herd
Whitney Wolf Herd

  Kadınlar olarak ne yazık ki birçok konuda manipüle edilmeye ve sindirilmeye çalışılıyoruz ancak Herd taciz edildiği şirketten ayrıldıktan sonra kurduğu girişimi, her yerde isminin o şirketin yanına rakip olarak yazıldığı ilham verici hikayesiyle bize ne kadar güçlü olduğumuzu hatırlatır nitelikte. Sizce de öyle değil mi?

 Kendisinin Instagram hesabına ulaşabilirsiniz.

 Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer #Başarı Hikayeleri yazılarımız İçin tıklayınız.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.