Cem Bölükbaşı’nın Başarı Hikayesi

cem bölükbaşı

Simülasyondan gerçek yarışlara adım adım… Cem Bölükbaşı Kimdir?

2022 sezonunda Charouz takımıyla Formula 2’de yarışacağını açıklayan milli gururumuz Cem Bölükbaş’ın benzersiz hikayesine yakından bakalım.

cem bölükbaşı

Cem Bölükbaşı Kimdir?

9 Şubat 1998 tarihinde doğan Cem Bölükbaşı, henüz 6 yaşındayken hız tutkusunu fark eden babası tarafından motokros pistine götürülür. 5 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başlar ve 6 yaşında Türkiye şampiyonu olur. O yıl, karting yarışlarında da dereceler elde eden Bölükbaşı daha o yaştan gelecekte başarılı bir yarışçı olacağının sinyallerini verir.

Araba yarışlarının da sanal ortama taşındığı günümüz teknolojisini de yakından takip eder. Araba yarışı simülasyonları arttıkça espora da ilgisi artar ve pistlerdeki deneyimlerini espora taşıyarak birçok başarı elde eder.

cem bölükbaşı

E-spor’dan Pistlere

Cem Bölükbaşı’nı diğer pilotlardan ayıran en önemli farklardan bir tanesi Bölükbaşı’nın daha önce Formula 1 E-spor pilotu olması. Kendisinin deyimi ile bu durum onun açısından dezavantaj sağlayan bir durum değil. Çünkü böyle bir geçmişinin olması onu gerçek pistlere hazırlayan bir deneyim olduğunu belirtiyor. Hatta bu durumun onun en büyük avantajı olduğunu da belirtiyor. Bu durumda dezavantajının ise onun daha az deneyimli olması olacağını söylüyor.

2017 yılında Formula E-spor Dünya Şampiyonası’na katılan Bölükbaşı, bu yarışta 5.lik elde etti. Bu yarışta elde ettiği başarıyla dikkatleri üstüne çeken Cem Bölükbaşı, Fernando Alonso’nun takımına seçilen ilk sürücü olarak tarihe bir yeni imza daha attı.

2018’de F1 Esporta katılan 70 bin kişi arasından ilk 20’ye girmeyi başarop bu konuda da üstün bir başarı elde eden Bölükbaşı, ProDraft seçmelerinde dünya birinciliği, Redbull Toro Rosso takımıyla dünya ikincisi olarak kendini kanıtlamaya devam etti.

cem bölükbaşı

2017-2018 senelerinde elde ettiği başarılara doymayan Bölükbaşı, E-spordan gerçek pistlere 2019’da hızlı bir geçiş yaptı. GT4 Avrupa Serisi şampiyonasına çıkan Cem Bölükbaşı, kariyerinin ikinci gerçek pist yarışına 2019 senesinde çıkmış oldu. Henüz ikinci gerçek yarışı olmasına rağmen bu yarışta ikinci olarak Dünya’ya neler yapabileceğinin fragmanını yaşattı adeta.

Bu yarıştan tam 1 sene sonra, 2020 GT4 Avrupa Serisi Şampiyonasında BOM takımı ile ilk defa tam sezonunu yaşayan genç sporcu, sezonu Pro-AM klasmanında 2. olarak bitirdi.

cem bölükbaşı

Başarılarına başarı katmaktan vazgeçmeyen Bölükbaşı, son zamanlarda ise Formula 2’de yarışarak ülkemizi temsil eden ilk pilot olacağını duyurdu.

Spor kariyerinde Türk halkından çok destek gördüğünü de söyleyen genç sporcu, bizlere bu mesajı veriyor;

“Türk halkının desteği artarak devam ediyor. Bugünden sonra destekleri göreceğiz gibime geliyor. Şu ana kadar inanılmaz destek oldular. Bütün şampiyonalarda izlenmeler 10-20 katına çıktı. O desteğin de her geçen gün artarak devam edeceğine inanıyorum. Formula 2 ile başladık bu sene en büyük adım atıldı. Bu hikayenin Formula 1’e kadar gitmesi için uğraşıyoruz.”

cem bölükbaşı

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başarı Hikayeleri Yazılarımız İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.