/

CarryVibe: Seyahat Ederken Para Kazanmanın Yolu

carryvibe

Seyahat eden bireyler ile kargo göndermek isteyen bireyleri her iki taraflı masraf düşürerek buluşturan bir platform: CarryVibe.

Bu platform seyahat ederken yol ile artan masrafları azaltarak hızlı bir şekilde kargo teslimi yapan yeni nesil kargo sistemi olmayı amaçlamaktadır. Taşıyıcılar, artan yakıt veya bilet masraflarını rotaları üzerinde kargo teslim ederek belli bir miktarda masraflarını düşürebilecektir. Göndericiler ise en yakın firmadan en az yüzde 40 daha uygun fiyata kargo göndererek kişiye özel, hasarsız ve hızlı CarryVibe kullanıcıdan kullanıcıya (C2C) kargo hizmetinden yararlanabilecekler.

CarryVibe ekibi U4S’in 22 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenen 48 saatlik Akdeniz Bootcamp‘inde ana fikrini geliştirdi. Fikir için yapılan jüri sunumunda ilk 3‘e girdi. Bu olaydan sonra hızlıca market araştırmaları ve problemin keşfine yönelik analizler yapıldı. Haziran 2021’de Konya, Antalya ve İstanbul olmak üzere 100’den fazla insan ile görüşme sağlandı. Görüşmelerin ilk adımı olan Antalya ve Konya’da CarryVibe’ın ürünleşmesi için çeşitli sorular sorularak problem-çözüm uyumluluğu test edildi.

CarryVibe, 6 Mayıs 2022 itibariyle Beta sürümü ile Google Play Store’a yüklendi. İçerisinde güvenli ödeme kuruluşu Paymes’in mobil uygulama sistemi entegre edildi. Daha öncesinde 2 adet mobil uygulama prototipi test edilerek daha kullanışlı bir sürüm geliştirildi.carryvibe

CarryVibe Değer Önerileri ve Çözümleri Nelerdir ?

CarryVibe; artan yolculuk masraflarını ve kullanıcıdan kullanıcıya giden kargoların çeşitli sıkıntılara sahip olması gibi bazı problemlere bagaj paylaşımı çözümü ile yanıt vermekte. İlk olarak Ankara ve İstanbul’da okuyan üniversite öğrencilerinin yolculuk masrafları (bilet, yiyecek ve içecek vb.) düşürmeyi hedeflemekte. Ayrıca kargo göndermek isteyen kullanıcılara ise hızlı, uygun ve uçtan uca güvenli kişiye özel kargo gönderme deneyimi sunmaktadır.

Ankara veya İstanbul’dan yolculuğuna başlayan öğrenci arkadaşımız şahsi aracı veya valizindeki boş alanda taşıyabileceği bir kargoyu gideceği rotası üzerinden en az sapma ile teslim ederek yolculuk masraflarını düşürebilecektir.

CarryVibe’ın 6 Mayıs 2022 tarihli Taşıyıcı ve Gönderici fiyatlandırmasına normal boyutlarda bir sırt çantası ile örnek verelim. 29 x 13 x 42 cm boyutlarında ve 3 kg kütleli bir sırt çantası İstanbul’dan (Ataşehir) Ankara’ya (Çankaya) en uygun kargo firmasında 110 TL’ye taşınmaktadır. Bahse konu kargo firmasının fiyatlandırması standart olup içerisinde telefon ihbarı, alıcı ve gönderici SMS bilgilendirmesi gibi bir takım ek hizmetler verilmemektedir. CarryVibe’ın yeni nesil kargo sisteminde ise aynı sırt çantası (29 x 13 x 42 cm) 55.6 TL’ye taşınmaktadır. CarryVibe ise bu ücretin 8.34 TL’sini hizmet bedeli olarak kesinti yaparak 47.26 TL’sini Taşıyıcıya aktarmakta. Taşıyıcı, yolculuk masrafının bir kısmını bu yol ile düşürmektedir. CarryVibe sistemi taşınacak kargonun boyutlarının artması ile Taşıyıcının ve Göndericinin daha fazla masrafını düşürmektedir.  

CarryVibe Güvenlik Sistemi: CarryVibe Emniyet

CarryVibe Emniyet; CarryVibe kullanıcılarının kişisel verilerinden kargo güvenliğine kadar bütün süreci kontrol ve korumayı sağlayan güvenlik sistemidir. CarryVibe güvenlik sistemi olan CarryVibe Emniyet;

  • Kullanıcı sözleşmeleri
  • Arka plandaki profil/kargo kontrolleri
  • Hesap Doğrulama
  • Kargo tesliminden sonra paranın kişiye yatırılması
  • Ortalama puan ile güven

maddelerini içermektedir. Kurulduğu ilk günden itibaren avukat mentörlere sahip CarryVibe; sorumlulukları adaletli bir şekilde dağıtan 5 adet sözleşme kullanmaktadır. Kullanıcının CarryVibe uygulaması üzerinden yaptığı ilanlar (Rota ve Kargo) ilk andan beri CarryVibe ekibi tarafından incelenmektedir. Ayrıca kargo operasyonu sırasında Gönderici-Taşıyıcı ve Taşıyıcı-Teslim alan kişi ile görüşülen anlarda olmak üzere iki kontrol noktası bulunmaktadır.

Kontrol noktalarının ilki olan Gönderici-Taşıyıcı buluşmasında Taşıyıcı, Gönderici nezihinde şeffaf bir şekilde paketlenen kargoyu inceleyip belge niteliği taşıyacak bir adet görseli CarryVibe iletişim kanallarına gönderecektir. İkinci kontrol noktasında teslim alacak kişi ile birlikte aynı işlem yapılarak teslim alan kişiye gelen doğrulama kodu ile kargo teslim işlemi gerçekleştirilecektir. Kullanıcılar kontrol noktalarında veya kargo teslim süreçlerinde karşılaştıkları herhangi bir problemde CarryVibe uygulaması içerisinde yer alan Bize Ulaşın kısmından veya CarryVibe iletişim kanallarından CarryVibe ekibine ulaşabilirler.

CarryVibe Emniyet içerisinde yer alan bir diğer önlem ise hesap doğrulama işlemidir. Burada kullanıcıların sisteme ilan vermeden önce CarryVibe uygulaması üzerinden bir seferlik TC Kimlik doğrulaması yapması istenmektedir. Girilen Ad, Soyad, Doğum yılı ve TC Kimlik numarası bilgileri T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sisteminde anında doğrulanmaktadır. CarryVibe verileri ise Google’nın güvenli ve şifreli sunucularında depolanmaktadır.

CarryVibe Nasıl Kullanılır?

CarryVibe uygulaması şuanlık sadece Play Store’da mevcuttur. Yakın bir zamanda App Store üzerinde de yer alacaktır. Play Store’a CarryVibe yazarak önce uygulamayı indirmeniz gerekmekte. Uygulamaya ilk giriş yaparken sizi Kaydol ve Giriş tuşları karşılamakta. Daha önceden hesap açmadıysanız Kaydol tuşuna basmalısınız. Kaydol’a tıkladıktan sonra kaydolma işlemine başlamış oluyorsunuz. İsim, Soyisim, Telefon Numarası, E-mail adresini ve yeni şifrenizi belirleyerek Kaydol tuşuna basıyorsunuz. Sonrasında karşınıza Sözleşmeler çıkıyor. Sözleşmeleri okuyup kabul ettikten sonra CarryVibe üyeliğiniz yapılmaktadır. Uygulama sizi tekrar başlangıç sayfasına aktarmaktadır. Başlangıç sayfasında yer alan Giriş tuşuna basarak girişinizi yapabilirsiniz.

Karşınıza Kalkış yeri ve Varış yeri yazıları çıkıyor eğer kargo taşımak istiyorsanız Taşıyıcı sayfasına tıklayıp İlan Ver kısmından Kalkış yeri, Varış yeri, Tarih, Saat boşluklarını doldurarak rota ilanınızı verebilirsiniz. Kargo göndermek istiyorsanız Gönderici sayfasına tıklayıp İlan Ver kısmından Kargo Nedir, Kalkış yeri,Varış yeri, En, Boy, Yükseklik, Kilo gibi detayları yazıp ilanınızı verebilirsiniz. Profiliniz kısmındaki menü tuşuna tıklayarak ödemenizi yapabilir ve geri bildirimlerinizi bizimle paylaşabilir veya CarryVibe ekibi ile hızlıca iletişime geçebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.