//

Carbonfuture, 5,5 Milyon Euro Yatırım Aldı! 

Carbonfuture

Carbonfuture, mevcut yatırımcıları Carbon Removal Partners, Übermorgen Ventures ve WiVenture liderliğindeki bir turda 5,5 milyon euro yatırım aldı.

Yatırım detayları

Carbonfuture

Yatırımcılara Tech4good girişim sermayesi fonu 4impact Capital ve katma değerli yatırımcı Sustainable Future Ventures da katıldı.

Yatırım, Carbonfuture’nin ABD pazarına odaklanarak varlığını daha da büyütmesine ve Microsoft, Swiss Re, Klarna ve South Pole gibi üst düzey müşterilerin artan talebini karşılamasına olanak tanıyacak. Bu durum, platformu tarafından desteklenen yenilikçi karbon giderme teknolojileri yelpazesinin genişletilmesinin yanı sıra platform hizmetlerinin ek ekosistem ortaklarına genişletilmesiyle sağlanacak.

Carbonfuture ne yapıyor?

Carbonfuture

Şirketler sera gazı emisyonlarını azalttıkça karbon giderme kredilerine olan talep artmaya devam ediyor. Karbon kredileri piyasası hızla büyüyor ve 2030 yılına kadar 50 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor. Ancak bu büyüme, eklenebilirlik veya dayanıklılık iddialarını yerine getirmeyen düşük kaliteli krediler tarafından baltalanma riski taşıyor.

Carbonfuture, vaat edilen çevresel faydalar sunarken yüksek kaliteli bir kredi piyasasının hızla ölçeklenmesini sağlayan kritik bir çözüm getiriyor. Carbonfuture’nin uçtan uca platformu, karbon izleme, üçüncü taraf kredi standartları ve finansman araçlarını karbon giderme teknolojileri genelinde entegre ederek alıcılar ve satıcılar için yeni bir kredi kalitesi sağlıyor.

Şirketin müşterileri arasında Microsoft, SwissRe, Klarna ve South Pole gibi dünyanın en büyük karbon giderme alıcılarından bazıları yer alıyor.

Carbonfuture, karbon giderimi için dünyanın önde gelen MRV (izleme, raporlama, doğrulama) sistemini kurdu. Şeffaf ve denetlenebilir bir sistem, çok çeşitli karbon giderme teknolojileri arasında ölçeklendirilebilme özelliğine sahip premium krediler barındırıyor. Bu yaklaşım nihai olarak alıcıların karbon giderimine yönelik benimseme ve uzun vadeli taahhütlerini riskten arındırıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.