Busuu Nasıl Kullanılır?

busuu

Busuu Nedir?

Busuu, temel olarak bir dil öğrenme aracıdır. Yabancı dil öğrenmenin artık bir temel ihtiyaç olarak sayıldığı günümüzde pek çok dil öğrenme uygulaması piyasada yerini almış durumda. Busuu da bu uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Busuu’yu diğer dil öğrenme uygulamalarından ayıran en temel özellik ise daha interaktif bir ortam sunuyor olması. Sizinle birlikte aynı dili öğrenmek isteyen kullanıcılarla iletişimde bulunabilirken, öğrenmek istediğiniz dili anadili olan kullanıcılar aracılığıyla da uygulamada yapmış olduğunuz çalışmaları teyit edebiliyorsunuz. Aynı zamanda kendi anadilinizi belirleyerek diğer kullanıcılara da anadilinizde yardımcı olabilirsiniz. Böylece hem kültürel etkileşim hem de dil öğrenmeyi bir arada tamamlamış olursunuz.

busuu

Bernhard Niesner ve Adrian Hilti tarafından ortakların yüksek lisans yıllarında oluşturulmuş bir uygulama olan Busuu, aslında dil öğrenme tekniklerinin zorluğundan bıkan iki genç tarafından final projesi olarak ortaya atılmış bir girişim.

İsmini Kamerun’da konuşulan ve soyu tükenme riskiyle karşı karşıya olan bir dilden alan Busuu, 2008 yılında fikir babaları mezun olduktan hemen sonra hayata geçirildi. Bugün Busuu’nun kurucu ortağı ve CEO’su olan Bernard, bir yatırımcı olarak kuruluşlarının ilk aşamalarında olan şirketlerin büyümesini sağlıyor ve aktif bir şekilde akıl hocalığı yapmaya devam ediyor.

busuu

Busuu Nasıl Kullanılır?

Öncelikle seviyenizi ölçmenize yardımcı olan bir test ile uygulamaya giriş yapmış olursunuz. Dil eğitimindeki dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kendi seviyenize göre eğitim alabiliyor olmak. Ücretsiz sürümün içinde yer alan küçük diyaloglara, resimli ve yeterli kelimeye sahip olan bilgi kartı sistemiyle öğrenmeye başlıyorsunuz. Başlangıç seviyesinde olsanız bile diğer kullanıcılarla diyaloğa geçme imkânınız bulunuyor.

Konu başlıklarına göre de eğitimin gidişatını belirlemek mümkün örneğin İtalya’da bir iş seyahatine gitmeyi planladığınızı varsayalım. İş, Seyahat ve kültür gibi farklı senaryoların diyaloglarına sahip olan Busuu uygulamasından iş seyahati senaryosunu seçerek kendinizi o güne daha kolay ve hızlı hazırlamış olursunuz.

busuu

Ayrıca alanında uzman 10.000’den fazla eğitmen ile canlı derslere katılabilirsiniz. Özel veya grup derslerinde edinmiş olacağınız bilgilerle dil eğitiminizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Ders saatlerinin esnek oluşu ve yerli konuşmacılarla konuşabilme imkânı dil öğreniminizi kolaylaştıran bir diğer nokta.

İlerleyen seviyelerde Premium özelliğine geçerek daha karmaşık senaryolar ve özel içeriğe erişerek dil öğreniminizi ileriye taşıyabilirsiniz.

Busuu kullanıcı profili?

Bünyesinde 13 farklı dil seçeneği bulunan uygulama elbette dil öğrenmek isteyen herkes için vazgeçilmez uygulamalardan biri ancak sürecin verimliliği ve doğruluğu açısından uygulamanın hedef kitlesini de tanımakta fayda var.

  • İş temposu yüksek olan ve dil öğrenmeye çok vakti olmayan profesyoneller için, uygulamayı kısa dersler verecek şekilde programlamak mümkün.
  • Etkileşimi ve sosyalleşmeyi seven insanlar için, Busuu’nun ücretsiz sürümünde de yer alan diğer insanlarla iletişime geçebilme özelliği dil öğrenme deneyimine yardımcı olur.
  • Düzenli ve daha sorumluluk sahibi dil öğrenicileri için, Programlanmış ders saatleri olan seçenek ile kendi programınızdan çıkmadan dil öğrenmeye devam edebilirisiniz.
  • Konuşmasını pratikleştirmek isteyen kullanıcılar için, ses tanıma sistemine sahip olan uygulama telaffuz becerinizi geliştirmeyi ve özgüveninizi artırır.
  • Bilgisayar başında öğrenim gerçekleştirmek isteyenler için ise masaüstü uygulamasını kullanmak daha doğru bir dil öğrenme deneyimi sunar.

busuu

Busuu Premium

Premium plus, Premium ve temel ödeme planına sahip olan uygulama en üst kategoride sınırsız dil ve sertifika imkânı sunuyor. Seçenekler arasında çok yüksek fiyat farkının bulunmaması uygulama adını oldukça önemli bir nokta. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır.

En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Asana Nasıl Kullanılır?

Bear Nasıl Kullanılır?

Trello Nasıl Kullanılır?

Todoist Nasıl Kullanılır?

Slack Nasıl Kullanılır?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.