Bu Telefon Modelleri Artık 1 Kasım İtibariyle Whatsapp’ı Kullanamayacak!

Son yıllarda herkesin kullandığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 1 Kasım itibariyle Android 4.0.3 ve altındaki versiyonlara sahip modellerle iOS 9 ve altındaki telefonlara desteğini sona erdirdiğini internet sitesi üzerinden açıkladı.

 

Hangi Telefonlar Artık Whatsapp’ı Kullanamayacak?

Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core and Galaxy Ace 2, LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact , Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD and 4X HD, and Optimus F3Q, ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 and Grand Memo, Huawei Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S, and Ascend D2, Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L, Xperia Arc modellerinde Whatsapp Android desteğini çekiyor.

IOS tarafında ise durum farklı. iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus kullanıcıları güncellemelerini iOS 10’a yükseltirlerse  Whatsapp’ı kullanmaya devam edebilecekler. Fakat iPhone 4s ve daha eski modellerde, iOS 9  desteği bulunmadığı için uygulama ne yazık ki kullanılamayacak.

WhatsApp bu telefonlara desteğini neden kesti?

Çok kullanılan birçok uygulama bilindiği üzere daha iyi bir hizmet için sürekli yeni güncellemeler ve özelliklerle güncel kalmaya çalışır. Daha hızlı, güvenli ve iyi bir hizmet için bu güncellemelerin devamlılığı mühim. Bu gönderilen güncellemeler ise telefonun marka veya modeline bakılmaksızın telefonun sahip olduğu güncel işletim sisteminin sürümüne göre yollanır. Markanın çıkardığı yeni telefonlarla birlikte belli bir süre sonra eski telefonlara güncelleme azalır ve ardından hiç gelmemeye başlar. Kesilen güncelleme sonrası hangi sürümde kalındıysa o sürümde sabit kalınır. Whatsapp da artık bu eski güncellemelere bu yüzden desteğini kesiyor.

Peki Whatsapp’ı desteklemeyen telefonlara sahip kullanıcılar ne yapabilir?

1 Kasım’dan itibaren Whatsapp’ın desteği keseceği telefonlara sahip kullanıcılar için bazı yöntemler mevcut fakat bu yöntemlerle sadece geçmiş konuşmalar saklanabilecek. Google Drive ve iCloud hesaplarına sohbet geçmişini yedekleyebilir veya ikinci seçenecek olarak görüşmeler mail olarak atılıp saklanabilir.

 

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.