/

Yerli Oyun Girişimi Olan Brew Games, 4 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Brew Games Nedir?

Kurucu ortakları Ahmet Ufuk Benli, Ali Kodal ve Steffen Böhne olan yerli oyun girişimi Brew Games, Actera’dan 4 milyon dolar yatırım aldı.

2021 yılında kurulan ve İstanbul, Ankara ve Hamburg’da ofisleri bulunan Brew Games, internet sitesinde kendilerinden şöyle bahsediyor: “Our backgrounds are as varied as our skill sets and we brew different genres, cultures and skills into one formula: Games that you’ll love to play!” Cümlenin Türkçe anlamı ise “Geçmişimiz becerilerimiz kadar çeşitlidir ve farklı türleri, kültürleri ve becerileri tek bir formülde birleştiriyoruz: Oynamayı seveceğiniz oyunlar!” şekilinde.

Bu yeni girişim hızlı bir şekilde girişimcilik dünyasına adım attı ve yükselerek devam edecek gibi görünüyor. Şirketin temel amaçları oyun oynamayı seven, ne kadar farklı olursa olsun bir sürü insanı bu girişimde bir araya getirmek. Yenilikçi ve minimalist tasarıma inanan ekip, Hiper-Rahat ve Hibrit-Rahat oyunlar geliştirmeye odaklandıklarını belirtiyorlar.

4 Milyon Dolarlık Aldıkları Yatırımla Kendilerini Daha Fazla Geliştirmeyi Hedefliyorlar!

Yapılan bu 4 milyon dolarlık yatırımla Brew Games’in; bu yatırımı çalışan sayılarını daha fazla arttırmak, yazılım ve otomasyon süreçlerini geliştirmek ve Hiper-Rahat ve Hibrit-Rahat oyunlar geliştirmek için kullanacağı söyleniyor.

Başarılı bir geçmişi olan ve oyun sektöründe de birçok kez bulunan, Brew Games kurucu ortağı ve CEO’su Ufuk Benli, Actera’dan aldıkları 4 milyon dolarlık yatırım ile ilgili “Brew Games ekibi olarak, Actera ile yaptığımız ortaklıktan dolayı çok heyecanlı ve gururluyuz. Türkiye özellikle mobil oyun geliştirmede son beş yılda büyük yol kat etti. Türk oyun şirketlerine yapılan yatırımların artarak devam ettiğini görüyoruz. Geliştirdiğimiz oyunları dünyanın beğenisine sunmanın yanı sıra sektörümüze yeni yetenekler kazandırmak için de elimizden geleni yapacağız. Bu doğrultuda staj programları, eğitimler ve seminerler düzenleyerek ülkemizin hem katma değerli yazılım ihracatına hem de insan kaynağı yetiştirilmesine fayda sağlamayı hedefliyoruz.” Sözlerini söyledi.

Actera ise bu yatırım hakkında “Türkiye, yetenekli insan kaynağı ve uluslararası başarılarıyla dünya çapında bilinen bir mobil oyun geliştirme merkezi haline geldi. Yatırım yaptığımız Brew Games’in ekibine ve oyun geliştirme potansiyeline olan inancımız tam. Brew Games’in başarısının hem ülkemiz ihracatına hem de istihdama fayda sağlayacağına inanıyoruz. Mobil oyun sektöründe Türkiye’nin çok daha iyi yerlere gelebilmesi için ülkemizin başarılı oyun şirketlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz” cümleleriyle açıklama yaptı.

Brew Games’in henüz kullanıma sunduğu oyunu bulunmamakla birlikte yolun daha başında oldukları biliniyor. Fakat bu yatırımla büyük bir ses getirip güçlü bir şekilde geldiklerini bizlere anlattılar. Bu mobil oyun geliştirme odaklı olan yerli girişimimize başarılar diliyoruz.

Ali Kodal’ın linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ahmet Ufuk Benli’nin linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Steffen Böhne’nin linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Brew Games’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

Reddit, 367 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Doğan Cüceloğlu’nun İlham Veren Başarı Hikayesi

Whatsapp, Sözleşmeyi Onaylamayanlara Ne Olacak Sorusunun Cevabını Verdi!

Tamer Capital Startup’ları Başvuruya Çağırıyor! Son Başvuru 15 Mart!

Bill Gates, 20 Yaşında Microsoft’u Kuran İş Adamı

Dogecoin nedir? Nasıl alınır? Neden bu kadar hızlı yükseliyor?

Clubhouse Kurucuları Paul Davison ve Rohan Seth

Instagram’a Yeni Gelen Özellik, “Silinen İçerikleri Kurtarma”

J. K. Rowling, Harry Potter’ın Yazarı

Getir, Londra’da Hizmet Vermeye Başladı!

Ray Kroc, Mc Donald’s’ın Yaratıcısı

Ücretsiz En İyi 11 Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Coco Chanel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Üniformalarını da Tasarlayan Modacı

2020 Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen 10 Film ve Dizi

29 Yaşında Telegram’ı Kuran Pavel Durov

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Gain’de Hangi İçerikler Yer Alıyor? Gain’in Aylık Fiyatı Ne Kadar?

Acun Ilıcalı’nın Girişimi Exxen’in fiyatı belli oldu! Exxen’de Yer Alacak İçerikler Neler?

Youtube Kurucularından, Jawked Karim

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.