Boğaziçi Ventures “BV Growth Fonu” 20. Yatırımını Tamamladı!

Kurucularının teknoloji alanındaki tecrübesi ve uluslararası geniş network ağı ile ülkemizdeki teknoloji girişimlerini çok yönlü desteklemek üzere 2015 yılında yola çıkan Boğaziçi Ventures, yatırımların bir miktar daraldığı 2022 yılı içerisinde de ekosisteme desteklerine ve yatırımlarına devam etti. Türkiye’nin lider alternatif varlık yönetimi şirketi olarak faaliyet gösteren Boğaziçi Ventures, fonlar, doğrudan yatırımlar ve özel yatırım fırsatları sunuyor ve yalnızca teknolojiye ve yıkıcı yeniliklere yatırım yapıyor.

Boğaziçi Ventures

Geleneksel yatırım yönetimi anlayışı yerine değer katacak projelere odaklanarak geleceğe yatırım yapmayı hedefleyen Boğaziçi Ventures bünyesindeki grup şirketleri, fonlar, ve oyun, teknoloji, inovasyon, fintek ve sinerji odaklı ürünleri ile faaliyetlerine devam etmektedir. Boğaziçi Ventures’ın Web3, oyun, fintek, perakende teknolojileri, eğitim teknolojileri ve sağlık teknoloji dikeylerinde çalışan girişimleri yatırım odağına alan BV Growth fonu, Boğaziçi Ventures ‘disruptive innovation’ olarak belirlediği, yapıcı yıkım vaad eden yeniliklere imza atan geleceğin inşasında önemli oyuncular olacak ölçeklenebilir girişimleri portföyüne katıyor. Kurucuları ve ekibinin hem bu alanlarda hem de girişimlerin büyüme yolculuğu hakkında derin tecrübesi ve desteği ile Boğaziçi Ventures yatırım sonrası da portföy şirketlerinin yanında olmaya ve bilgi transferi odaklı mentorluk yapmaya devam ediyor.

“Girişimlerin Beklentilerini Doğru Yönetebilmesi Çok Önemli”

2022 Ekim sonu itibariyle 8 yeni yatırım ve 5 takip yatırımını başarı ile tamamlayan Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı Barış Özistek yaptığı açıklamada; “2022 yılı ülkemizde yatırım anlamında bir miktar daralmanın yaşandığı bir yıl olarak geçiyor. Yatırım tutarları ve sınıflandırmaları anlamında yıllar bazında bir değişiklik olmamakla beraber, genel olarak değerlemelerin düştüğünü gözlemliyoruz. Değerlemelerin çok fazla yükseldiği pazarlarda bir miktar normalleşme yaşanması anlamında olumlu olarak da değerlendirilebilecek olan bu durumun erken aşamada olan girişimler için faydası bile olabileceğini ön görüyoruz. Bu noktada da yatırım arayan girişimlerin beklentilerini doğru yönetebilmesi çok önemli.Boğaziçi Ventures

Yatırım alan yetenekli ve potansiyelli şirketler piyasa döngüsü yukarı döndüğünde ürünleri ile birlikte hazır olacaklar, çünkü bu dönemi projelerini geliştirmek için değerlendiriyorlar. Yatırımcı tarafında ise yatırım yapmak için ideal bir dönem. Yatırımcılar için makul değerlemeler ile yatırım imkanı sunuyor piyasa. Biz Boğaziçi Ventures olarak yatırım iştahı yüksek müşterilerimize alternatif imkanlar sunarken, girişimlerimizi de desteklemeye devam ediyoruz. Biz teknolojiye ve ülkemizdeki teknoloji girişimcilerine inanıyoruz. Tüm yatırımlarımızda sadece maddi kaynak aktarımı yapmak yerine ekip olarak portföy şirketlerimizin yolculuğunda onlarla beraber olmaya devam ediyor ve onları bilgi, tecrübe ve ağımızla destekliyoruz” dedi.

Boğaziçi Ventures, farklı aşama ve dikeylere yatırım yapan girişim sermayesi fonları ile hem girişimcilere hem de yatırımcılarına katma değerli hizmet sunmayı hedefliyor. Geniş ve küresel bir yatırımcı ağı olan Boğaziçi Ventures hedefinin yanı sıra portföy şirketlerinin büyüme yolculuğunda da yanlarında olmaya devam ediyor. Önceliği ülkemiz teknoloji girişimcilerini desteklemek ve teknoloji yatırımcılarını doğru şirketlerle buluşturmak olan Boğaziçi Ventures, yatırımlarına devam edecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.