//

BlueSkeye AI, 3,8 Milyon Euro Yatırım Aldı!

BlueSkeye AI

BlueSkeye AI, ruh sağlığı teşhisini ve bakımını iyileştirmek için yaklaşık 3,8 milyon euro yatırım aldı. Birleşik Krallık merkezli girişim, dijital sağlık teknolojisinin gücünden yararlanarak nesiller boyu süren bir ruh sağlığı krizini ele almayı hedefliyor.

BlueSkeye AI

Sadece Birleşik Krallık’ta her dört kişiden birinin hayatının bir döneminde ruh sağlığı sorunları yaşadığı bildiriliyor. Bu, Avrupa genelinde hissedilen bir olgu. Akıl sağlığı bakım sistemlerinin yetersiz finanse edildiği ve büyük bir baskı altında olduğu biliniyor.

Ruh sağlığı sorunlarından muzdarip insanların ihtiyaç duydukları bakımı almalarını ve teşhisin doğru zamanda konmasını sağlamayı misyon edinen BlueSkeye AI, yeni bir girişim. Nottingham Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nin spin-out’u olan genç ekip, planlarını hayata geçirmek için yeni bir yatırım aldı.

Yatırım detayları

BlueSkeye AI

Birleşik Krallık merkezli girişim, teknoloji yoluyla insanların yaşamlarını iyileştirme hedefini sürdürmek için 3,8 milyon euro fon topladı. Tur, Foresight Group (The Midlands Engine Investment Fund aracılığıyla), Praetura Ventures (Praetura’nın GMC Life Sciences Fund aracılığıyla), Nottingham Üniversitesi ve yüksek net değerli bireylerden oluşan bir konsorsiyum ile birlikte yatırım yapan XTX Ventures tarafından yönetildi.

BlueSkeye, 2019 yılında Profesör Michel Valstar (CEO) ve Dr. Anthony Brown (CTO) ile Baş Makine Öğrenimi ve Yazılım Mühendisi Dr. Timur Almaev tarafından kurulmuştur. BlueSkeye, ruh halini ve zihinsel refahı anlayabilen teknolojiden yararlanarak sağlık hizmetlerine yapay zeka tabanlı bir yaklaşım getiriyor. BlueSkeye AI’ın bilgisayarla görme, makine öğrenimi ve yapay zeka alanlarındaki uzmanlığıyla etkileyici insan davranışlarına ilişkin ileri düzey araştırmaları harmanlaması, ruh sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesine yardımcı olacak ve sonuç olarak insanların yaşam kalitesini ve kişisel güvenliğini artıracak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.