//

Blackbullion, 2,8 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Blackbullion

Fintech girişimi Blackbullion, öğrencileri ve gençleri desteklemeye adanmış finansal platformu için 2,8 milyon euro yatırım aldı.

Yatırım detayları

Blackbullion

Londra merkezli girişim şimdi gelişimini ölçeklendirecek ve misyonunu ilerletecek. Artan hayat pahalılığı sebebiyle krizinin ortasında gençler, finansal gelecekleri konusunda endişe duyuyor. Pek çok gencin kaliteli finansal eğitime erişiminin olmaması ve birçoğunun sistemden bunalmış bir halde kendilerini gelecek için şüpheli olması sorunları doğuruyor.

Bunu değiştirmeyi amaçlayan Blackbullion, gençlere yaşam boyu öğrenme imkanı sunuyor. Girişim yeni yatırım aldı ve platformu ölçeklendirmeye hazırlanıyor. Aşırı talep gören tur Calyx Venture Fund tarafından yönetildi ve Lord Stanley Fink ve MPA Education gibi mevcut yatırımcılar da katıldı. Blackbullion MPA’nın ikinci fonunun ilk yatırımı oldu.

Blackbullion’dan gelen açıklamalar

Blackbullion

2014 yılında Vivi Friedgut tarafından kurulan Blackbullion, gençler için fark yaratma ve ekonomik durumlarını iyileştirme amacıyla hizmet sunuyor. Blackbullion’un kurucusu ve CEO’su Vivi Friedgut: “Blackbullion’ı, mükemmel finansal eğitim ve fonlara daha iyi, daha kapsayıcı erişim yoluyla finansal refahı tüm gençler için erişilebilir kılmak için kurduk. Öğrencilerin özel finansal ihtiyaçlarına gerçekten odaklanan çözümler üretmeye devam ederken, mevcut hayat pahalılığı krizi bunu her zamankinden daha acil hale getiriyor. Bir sonraki büyüme aşamamıza geçerken, operatör liderliğindeki bu yeni yatırım ile bunu gerçekleştirmekten büyük heyecan duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Platform, Birleşik Krallık, İrlanda, Yeni Zelanda, Avustralya ve Güney Afrika’da 50’den fazla üniversite, kolej ve yüksek öğrenim kuruluşu tarafından kullanılıyor. Platforma 1,2 milyondan fazla öğrencinin erişimi var ve %92’sinin finansal güvenlerinin arttığını bildiriyor. Blackbullion’ın üniversite ortakları, tescilli Fon Yönetim Sistemi aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 15.000 öğrenciye 10 milyon sterlinlik fon sağladı. Platform öğrencilere para konusunda akıllı bir gelecek yaratma becerisi ve güveni veriyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.