Binance’in 30 Haziran’a Kadar Tüm Faaliyetlerini Durdurması İstendi! Binance’den Açıklama Geldi!

Binance’in Tüm Faaliyetlerini Durdurması İstendi! Binance’den Açıklama Geldi!

İngiltere’de FCA olarak bilinen Finansal Yönetim Otoritesi , en büyük kripto para borsaları arasında gösterilen Binance’in ülkedeki faaliyetlerini durdurmasını istedi. Binance’den açıklama gecikmedi!

İngiltere Finansal Yönetim Otoritesi, dünyanın en büyük kripto borsalarından olan Binance için şok bir karar verdi. FCA, Binance’in gerekli şartları sağlamadığından ötürü ülkede bulunan faaliyetlerini durdurmasını istedi. Ayrıca, bu kararı uygulamak için Binance’in çarşambaya kadar zamanı buluyor. Açıklama ise şu şekilde: “FCA tarafından zorunlu tutulan şartlar nedeniyle,Binance Markets Limited’in şu anda FCA’nın önceden yazılı izni olmaksızın herhangi bir düzenlenmiş faaliyette bulunmasına izin verilmemektedir. Binance Group’taki başka hiçbir kuruluş, Birleşik Krallık’ta düzenlenmiş faaliyet yürütmek için herhangi bir Birleşik Krallık yetkilendirmesine, kaydına veya lisansına sahip değildir.”

Malta merkezli Binance, İngiltere’deki faaliyetlerini Binance Markets Limited aracılığıyla sağlıyor. Binance Markets Limited gerekli izinler için geçtiğimiz ayda bir başvuru girişiminde bulunmuş ancak, başvurusunu geri çekmişti. Ayrıca, merkezi Londra’da bulunan Binance Markets Limited’den bahsetmiş olsak da, Binance.com üzerinden de hizmet alan kullanıcılar da bulunuyor. Peki, karar sadece BMA için mi geçerli?

FCA’ya göre karar sadece Binance Markets Limited için geçerli değil. Hatta Binance Group’un hiçbir iş ortağının (iştirakinin) ülkede faaliyet göstermesi için gerekli izni bulunmuyor.

Binance’in internet sitesindeki reklamlara da dikkat çeken Finansal Yönetim Otoritesi, yüksek kazanca dikkat çeken kripto para reklamları konusunda uyarıda bulundu.

Binance’den Açıklama Gecikmedi!

FCA kararı sonrası, Binance’den açıklama gecikmedi. Şirket, Binance Markets Limited ve Binance.com’un farklı varlıklar olduğuna dikkat çekti.

Şirket, “BML ayrı bir yasal varlıktır. Binance.com sitesi üzerinden hiçbir hizmet sağlamamaktadır. FCA’nın talimatının Binance.com üzerinden sunulan hizmetlere doğrudan etkisi yoktur. Kullanıcılarımızla ilişkimizde bir değişiklik olmayacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu. Görüldüğü üzere şirket, Binance Markets Limited ve Binance.com’un ayrı varlıklar olduğuna dikkat çekti.

Şirket, açıklamasının devamında şu sözlere de yer verdi :“Düzenleyicilerle çalışırken iş birlikçi bir yaklaşım benimsiyoruz ve yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz. Bu yeni alanda değişen politikaları, kuralları ve yasaları aktif olarak takip ediyoruz.”

 

Diğer yazılarımız için:

Genç Başarı Eğitim Vakfı ve MetLife Türkiye iş birliğinde düzenlenen “JA StartUp 2021 Türkiye”nin Kazananları Belli Oldu

Visa, İsveç Merkezli Girişim Tink’i Yaklaşık 2 Milyar Dolara Satın Alıyor!

Otel etkileşim platformu WeBee, 6 milyon TL’lik ikinci tur yatırımı ile operasyonlarını yurt dışına taşıyor!

TikTok’un Rakibi Kuaishou 1 milyar kullanıcı barajını aştı

Cool Digital Solutions ’a 1 Yılda 11 Ödül 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.