Bilinçaltı Nedir?

Bilinçaltı; insanların davranışlarını, düşüncelerini, duygularını, hayatını yönetmesine yarayan ve etkileyen beyin içerisine bulunan fonksiyonların tümüdür. Bilinç, insanların geçmişte veya günümüzde yaşamış olduğu ve beynin belli oranlarda depoladığı her şeydir. Bilinç altına depolanan fonksiyonları günlük yaşam tarzında, konuşma şeklinde, davranış biçimde ve uyku halinde rastlanılması mümkündür. Bilinç altı genel tanımıyla, kişilerin beyinlerinde depolanan olay, durum gibi olgulardır.

Bilinçaltının Gücü Nedir?

Bilinçaltı; kişilerin bir olay veya durum karşısında karar vermesini etkileyen ve tüm vücut bileşenlerini bir araya getirerek çalışmasına sebep olan bir depolama alanıdır. İnsanların yaratılışı gereği sınırlara sahip olan bilinç gücü ise, bir olay veya durumu çözüme erdirmekte, karar vermekte, yol izlemekte, üretken olmakta, düşünce ortaya koymakta görülen beyin işletim sistemine ait yapıdır. Bilinçaltı bilinçsiz olarak beynimize aldığımız her şeydir. Orada bulunan durumları ve olayları fark etmek veya fark edip unutmak kişinin iradesine bağlı olmayabilir. Bu doğrultuda onun gücü sınırlandırmalardan ibaret değildir. Onun gücü genel tanımıyla, insanları yönlendiren bir olgudur.

Onu temizlemek insanın elinde olmasa da şekillendirmek kişinin elindedir. Örneğin; oraya bir durumu, olayı veya davranışı işlemek için o durumu sürekli olarak tekrarlamanız gerekir. Bu doğrultuda beyniniz sürekli olarak tekrarlanan durumu gerçekleştirmeniz için sizi teşvik eder. Sabahları yüz yıkamak buna örnektir. Sürekli olarak tekrarladığınız yüz yıkamayı, bilinçaltınızın yardımıyla her sabah veya her akşam gerçekleştirme gereksinimi duyarsınız. Burada beyniniz bilinçaltınızda yer alan yüz yıkama eylemi için size sinyaller göndererek teşvik eder. Buna bağlı olarak sıkça sorulan soruların cevabını da onun gücü cevaplar. Sıkça sorulan sorulardan bazıları aşağıdaki gibidir:

l Bir insan çok mutsuzken diğer insan nasıl bu kadar mutlu olabilir?

l Bir insan hayatı boyunca pişmanlıklar yaşarken diğer insan nasıl umut dolu yaşayabilir?

l Bir insan sürekli negatif enerji yaşar ve yayarken bir diğer insan nasıl pozitif enerji yaşayıp bunu çevresindekilere yayabilir?

Tüm bu soruların cevabı bilinçaltının gücünde saklıdır. Bir kişinin bilinçaltında ne bulunursa yaşam kalitesi de bu doğrultuda şekil alır. Bulunan olumsuz ve negatif sorunlar veya olaylar kişinin mutsuzluğuna, orada yer alan pozitif ve olumlu olaylar ise kişinin daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesine sebep olur. Bilinçaltının birden fazla görev işlevi bulunur. Bu işlevler kişinin yaşam standartını yönlendirmekte etkilidir. Bilinçaltı işlevleri aşağıdaki gibidir:

l Onun sayesinde yaşadığınız bir olay ve durum karşısında neler yapılacağı hakkında telkinlerde bulunursunuz.

l Onun gücü sayesinde yaşayabileceğiniz olumsuz olaylar karşısında kendinize ve çevrenize daha güvenli bir ortam oluştururmakta öncü olursunuz.

l Onun gücü ile vücudunuzda bulunan hastalığı dahi iyileştirmek ve düzeltmek kişinin elindedir.

l Onun gücü ile üst bilincinize sinyaller göndermeyi sağlarsınız.

Üst Bilinç Nedir?

Üst bilinç; kişilerin onun gücünde bulunan sinyalleri yöneten ve dahası vücut sistemini yöneten merkezi alandır. Bu alan ile bilincinizde oluşabilecek değişimler gerçekleşir. Üst bilinç ile gerçekleşen durumlar aşağıdaki gibidir:

l Üst bilinç kişinin doğru ve iyi kararlar almasına yardımcı olur. Çünkü üst bilinç, bilinçaltında yaşadığı olumsuz olayları sentezleyerek kişide his olgusunu dürtü halinde kullanmasını sağlar.

l Üst bilinç ile yeni fikirler, buluşlar meydana gelir. Mucitlerin yeni keşifleri üst bilinçleriyle ilgilidir.

l Kişilerin doğru anları yönlendirmesinde vücuduna teşvik edici sinyaller gönderir.

l Kişinin belirlediği hedeflere ve hayallere ulaşmasında önemli bir etkendir. Üst bilinç ile kişi hayal ve hedefleri hatırlar ve bu doğrultuda çalışmalar yürütür.

Bilinçaltı Yasaları Nedir?

Bilinçaltı yasaları; kişinin inançları ve kabul gördüğü konuların bütünüdür. Bu yasa ile beyninizde bulunan olayların, hedeflerin veya hayallerin gerçekleşip gerçekleşemeyeceği kişinin iradesiyle ve bilinçaltının gönderdiği telkinleri kabul etmesiyle oluşur.

Kişinin orada bulundurduğu olaylar bilinçaltı yasası anlamına gelir. Bu yasalar ile insanın yaratılışındaki sırlar çözümlenir.

Dr. Joseph Murphy kitabına ait olan “Sizce nedir çağların en müthiş sırrı, atom enerjisi mi, termonükleer enerji mi, nötron bombası mı, gezegenler arası yolculuk mu? Hayır hiçbiri değil, bunun cevabı çok basit, bu sır, kendi bilinçaltınızın içinde olan, mucizeler yaratan o harika güçtür” sözü onun gücünün öneminden ve mucizevi etkilerinden söz eder. Dr. Joseph Murphy sözlerinden yola çıkarak onun gücü, kişinin dünyayı anlamada, akıl dışı olayların keşfinde, mucizevi olayların gerçekleşmesinde öncü olan bir olgu olduğunu anlayabiliriz.

Bilinçaltı ve İnanç

İnsanlar, yaratılışları gereği dünyada ve var olan tüm alemlerde öncü olan ilk sırada bulunan önemli varlıklardır. İnsanların potansiyeli oldukça geniş ve mucizevidir. İnsanların bilinçaltında geçmişlerinden kalan bilgiler depoludur. Bu bilgileri hatırlamak güç olsa da gün yüzüne çıkarmak yine insanın elinde olan bir durumdur. Orada bulunan bu olaylar kişinin inancıyla bağlantılıdır. İnancı doğrultusunda yol izlemesi ve bilinçaltını şekillendirmesi ile olağanüstü durumları beraberinde getirebilir. Bu doğrultuda hedef ve hayallerine de bilinçaltını destekleyen inancı ile ulaşabilir.

Onunla hedef ve hayallere ulaşmak insanın elinde olan bir durumdur. Onu yönlendirmek ve şekillendirmek yine kişilerin beyin gücüyle gerçekleşir. İnsanlar rüya gördüklerinde rüyalarını bilinçaltında yatan olaylara yorumlar. Bilinçaltınızın gücü ile rüyalar alemine geçiş yaparak orada olaylar yaşanır. Aslında bu durum insanın uyku halinde dahi beynini yönlendirmesiyle gerçekleşebilecek bir durumdur. Bilinçaltının gücü kişilerin kendilerini keşfetmesine, dünyayı anlamasına, alemler arası geçiş yapmasına etki eden bir işlevdir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.