//

Biftek, 30 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

Kültür eti üretimi için yöntemler geliştiren Biftek.co, 30 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Piyasada Neler Oluyor?

Biftek

Biftek’in geçen yılın Eylül ayında 12,5 milyon dolar değerleme ile tohum yatırımı almıştı. Aradan geçen süre zarfında kültür eti üreten girişimler küresel teknoloji yarışını sürdürdü.

ABD’li şirket Upside Foods, 400 milyon dolarlık C Serisi yatırımla ilk unicorn oldu. İsrail merkezli Future Meat, 347 milyon dolarlık Seri B yatırımı sayesinde bir unicorn olmanın eşiğinde. Kısa süre önce 105 milyon dolarlık Seri B yatırımı alan bir başka İsrailli şirket Aleph Farms ise ürettiği eti uzay görevlerinde kullanmak üzere NASA ile ortaklık yapıyor.

Laboratuvar ortamında nasıl et üretilebileceğini gösteren ve Hollanda merkezli Mosa Meat‘in başında bulunan Profesör Mark Post, 2013 yılında Leonardo DiCaprio’nun da aralarında bulunduğu destekçilerden toplam 96 milyon dolar yatırım alarak çalışmalarını sürdürdü.

Biftek.co Yatırımı Nasıl Kullanacak?

Biftek

Şu anda yerel bir girişim olan Biftek, maliyetlerin %90’ını oluşturan yetiştirme ortamını organik ve ucuz bir şekilde elde etmek için yöntemler geliştiriyor. Biftek’in mikroorganizmaları kullanarak doğal yollardan yetiştirme ortamı elde etme becerisi onu rakiplerinden ayırıyor.

Şirket, sahip olduğu mikroorganizma kütüphanesi sayesinde sadece kültür eti alanında değil, sağlık, kozmetik ve gıda alanlarında da çeşitli sorunlara hitap edecek çözümler üretiyor. Bu da Biftek’in kültür eti pazarının gelişmesini beklemek zorunda kalmadan satış yaratabilecek bir dizi ürün geliştirmeye devam etmesini sağlıyor.

2023’teki Seri A yatırım turu öncesinde 30 milyon dolar değerleme ile kapanan yatırım turunda TR Angels ve melek yatırımcılar Yiğit Aktulga, Fırat Özkan ve Murat Özkan yer aldı. Bu fon, çeşitli akademik alanlardaki yenilikler için patent başvuruları yapmak ve laboratuvar eti girişim şirketlerine örnek ürünler sunmak için kullanılacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.