//

Berlin Merkezli Enpal, 215 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Enpal

Berlin merkezli Enpal, 215 milyon Euro yatırım aldı!

Enpal ne yapıyor?

Enpal

Enpal, güneş enerjisi sistemleri sağlayan bir fotovoltaik kiralama firmasıdır. Ürünü, müşterilerin bir güneş enerjisi sistemi ve yeşil enerji çözümü aracılığıyla elektrik harcamalarını azaltmalarını sağlamaktadır.

Şirket, müşteri bilgilerine ve mevcut tüm teknolojilere dayalı olarak tam olarak doğru çözümü yapılandıran güneş enerjisi sistemlerinin bireyselleştirilmiş kurulumunu sağlayarak opak güneş enerjisi endüstrisini dijitalleştiriyor.

Şirket 2017 yılında Jochen Ziervogel, Mario Kohle ve Viktor Wingert tarafından kurulmuştur. Merkezi Berlin, Almanya’da bulunmaktadır.

Yatırım detayları

Enpal

Güneş enerjisi start-up’ı Enpal, D Serisi finansman turunda 215 milyon euro yatırım aldı. Yeni yatırım, 2017 yılında kurulan şirketin ürün portföyü için kullanılacak. Hangi spesifik ürün genişletmelerinin planlandığı henüz bilinmiyor. Enpal ayrıca yeni pazarlara açılmak istiyor. BusinessInsider’a göre start-up geçen yıl İtalya ve İspanya için genişleme ve satış yöneticileri arıyordu.

Tur, önde gelen bir küresel yenilenebilir enerji ve iklim teknolojisi fonu olan TPG Rise Climate tarafından yönetildi. Activate Capital ve erken Tesla yatırımıyla tanınan Westly Group da yeni katılımcılar arasında yer alıyor. HV Capital, Princeville Climate Tech ve Softbank Vision Fund II gibi mevcut yatırımcılar da tekrar para verdi.

Böylece şirketin değeri, genişletilmiş C Serisi turunda 950 milyon euro’dan, iki katından fazla artarak toplamda yaklaşık 2,25 milyon euro’ya ulaştı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.