//

Berlin merkezli Ceezer, 4.2 milyon euro yatırım aldı!

Ceezer

Karbon kredileri için Berlin merkezli bir pazar yeri olan CEEZER, Norrsken VC ve mevcut yatırımcı Picus Capital‘in katılımıyla Carbon Removal Partners liderliğindeki yeni bir finansman turunda 4,2 milyon euro topladı.

Magnus Drewelies, Ceezer ve yapılan açıklamalar

Ceezer

Magnus Drewelies, şirketlere karmaşık gönüllü karbon piyasasına erişim sağlayan ve bu piyasayı destekleyen Berlin merkezli dijital bir platform olan CEEZER’in kurucusudur. CEEZER karmaşık tazminat portföylerinin planlanmasını, satın alınmasını ve izlenmesini kolaylaştırıyor. Satıcı ve alıcılara uzun vadeli Offtake anlaşmaları bulma ve daha iyi planlama konularında yardımcı olmak amacıyla Alman şirket, elde ettiği nakdi etki ve kaynak ekiplerini büyütmek ve ürün yelpazesini genişletmek için kullanacak.

Kurucu ve CEO Magnus Drewelies şu açıklamaları yaptı;

“Mevcut yatırımcımız Picus ile birlikte iklim alanındaki en ilgi çekici yatırımcılardan ikisine katılmaktan son derece memnunuz. Bunun, henüz gelişmekte olan iklim teknolojisi ekosistemiyle bağlantılarımızı derinleştirmek için ideal bir durum olduğuna inanıyoruz. Dış karbonun uzaklaştırılması ve azaltılması söz konusu olduğunda, işletmeler şu anda çok çeşitli zorluklar ve belirsizliklerle karşı karşıya. Birçok işletme, rekabet halindeki standartlar ve kredi kalitesine ilişkin sıklıkla yanlış bilgiler nedeniyle etki, bütçe ve risk arasında bir denge kurmakta zorlanmaktadır.”

Ceezer’in müşteri portföyyü oldukça geniş

Ceezer

İşletme aynı zamanda iklim değişikliğini azaltmaya kararlı proje sahipleriyle yakın bir şekilde çalışıyor. CEEZER, ABD ve Avrupa DAX30’daki startup ve scale-up’lar da dahil olmak üzere 50’den fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor.

Şirket, dünyanın en büyük geliştiricisi olan South Pole ve X-Prize ödüllü CarbonBuilt gibi karbon gideriminin öncüleri de dahil olmak üzere en iyi proje geliştiricileri ile işbirliği yapıyor. Carbon Removal Partners’tan Benjamin Schulz ve Maximilian Zeller’e göre CEEZER, kurumsal karbon alıcılarının yüksek etkili telafi çözümlerine açık bir şekilde yönelmeleri için ideal bir araç sunuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.