/

BeReal Nedir? Nasıl Kullanılır?

BeReal Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda hızla popülerleşen ‘BeReal’ uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?  Nasıl bir farklılık sunuyor?

 

Bildiğimiz üzere son 10 yılda sosyal medya kullanım oranı çok yüksek seviyelerde. Akıllı telefonu olan herkes neredeyse en az 1 sosyal medya platformunu düzgün bir şekilde kullanıyor. Bu durum hem platformalr arasında yarışa sebep oluyor hem de en çok kullanılan özellikleri kendine getirmesiyle sıradanlaşıyor.

Bu yarış halinde tabi ki birçok yeni platform piyasaya sürülse de BeReal aralarından sıyrılmış durumda. Gittikçe popülerliğini artıran uygulamanın bir özelliği Instagram tarafından kendine eklenilmiş durumda. Peki BeReal’in diğer uygulamalardan farkı neler?

 

‘’Kendini Olduğun Gibi Paylaş’’

BeReal aslında temelde basit bir uygulama olarak karşımıza çıkyor. Uygulamanın güçlü kısmı özellikleri yerine fikri. Uygulama aslında istenilerek böyle hazırlanmış durumda. ‘’Kendin gibi olman yeterli’’ fikriyle yola çıkan uygulamda kullanıcalr kendilerini oldukları gibi paylaşmalrı gerekiyor. Platformda herhangi bir efekt, filtre veya düzenleme aracı bulunmuyor. Türevleri gibi günde onlarca fotoğraf paylaşmaya izin verilmiyor.

Çok fotoğraf paylaşılmıyor ve kendiniz gibi olmanızı sağlayan şey ise uygulama günün herhangi bir saatinde size bildirim göndererek fotoğraf çekmenizi istiyor. Bildirimi aldıktan sonra ise sadece 2 dakika içinde fotoğrafı çekip bunu sadece arkadaşlarınızla ya da uygulamanın keşfet kısmında paylaşabiliyorsunuz. Eğer bu kısa sürede bu paylaşımı yapmazsanız diğer kullanıcıların gönderilerini göremiyorsunuz. Bu sayede uygulamada aktif olarak paylaşım yapılmasına teşvik sağlanmış oluyor.

BeReal Nedir? Nasıl Kullanılır?

Fotoğraflar önlü arkalı bir şekilde çekiliyor.

Uygulamanın paylaşım yapmak için kullandığı fotoğraf çekme kısmı oldukça basit. Zaten hiçbir düzenleme aracı barındırmayan uygulamada kamerayı açtığınızda karşınızda bir deklanşör tuşu ve bir flaş tuşu bulunuyor. Deklanşöre basıldıktan sonra önce arka kamerayla bir çekim yapılıyor ve birkaç saniye sonra ön kamerayla ikinci bir çekim yapılıyor. Çektiğiniz ikinci fotoğraf aynı görüntülü konuşmalardaki gibi küçük bir şekilde sol üst köşeye otomatik ekleniyor. Bu fotoğrafı ya arkadaşlarınızla ya da uygulama keşfetinde paylaşabiliyorsunuz.

Uygulamanın keşfet kısmında ise yer alan şeyler dünyanın dört bir yanından kullanıcıların paylaştığı fotoğraflar oluyor. Fotoğrafların ortak yanı ise tamamıyla filtresiz olup kullanıcıların ‘gerçek hallerini’ içermesi.

BeReal Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kendin emojini kendin yap ve paylaş.

Realmoji adı verilen bu emoji sisteminde oluşturduğunuz emojileri tüm gönderilere tepki verirken kullanıyorsunuz. Uygulamada toplamda 5 adet emoji kullanılıyor ama bu emojilerin diğer uygulamaların emojilerinden farkı ise seçtiğiniz emojiye uygun bir fotoğraf çekip o fotoğrafı emoji olarak kullanıyorsunuz. Yani emojinin yerine siz geçiyorsunuz. Bu özellikte aslında kullanıcının saf kendini paylaşma mottosunu deskteleyen bir özellik.

BeReal Nedir? Nasıl Kullanılır?

Anılarınız toplanıp sunuluyor.

Platformun başka bir özelliği ise Instagram ‘’Arşiv’’ kısmı gibi gönderilerinizi takvime işleyip saklaması. Tabi bu saklama süreci tamamen size bağlı silmediğiniz sürece bu gönderiler, aylık ve yıllık olarak platform tarafından derlenerek size sunuluyor. Bu sunuyu siz kaydedip hem BeReal’de hem de diğer sosyal medya platformlarında paylaşma imkanınız oluyor.

BeReal Nedir? Nasıl Kullanılır?

Peki neden farklı?

Uygulama aslında diğerlerinden farklılığı temelde iki özelliğe bağlanması:

1)Kendin ol

2)Basitlik

Uygulama temasında kendin olma yatıyor. Kullanıcılara herhangi bir anda 2 dakikalik bir süreyle paylaşma izni verilerek anlık durumlarının paylaşılmasını sağlıyor. Ayrıca uygulama filte, efekt veya düzenleme içermeyerek mottosunun arkasında duruyor. Bu motto sayesinde sosyal medya platformları arasında farklılığını gösteriyor.

Uygulamaya kaydolmak ise oldukça basit. İndirdikten sonra telefon numaranız, adını soyadınız ve kullanıcı adınız gibi az miktarda içerikle olunuyor. Oldukça basit tasarımlı BeReal uygulamasında profil kısmınızda sadece bir profil resmi, konumunuz ve kısa bir biyografi ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca herhangi başka bir sosyal medya hesabınız BeReal’a bağlayamıyorsunuz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.