Benim Masam; Mia Mesa Sağlam Adımlarla Geliyor

mia mesa

Aileleri için hazırlamış oldukları sağlıklı ürünleri iş fikrine çeviren ve İspanyolca “benim masam” anlamına gelen “Mia Mesa”, sağlıklı beslenmek isteyen herkesin isteyeceği bir şey! Fulya Birdal İncekara ve eşi Eray İncekara’nın girişimi ile hayat bulan Mia Mesa, ürettiği ilikli kemik suyu, yerfıstığı ezmesi, tahin ve kuru meyve gibi birçok ürünü e-ticaretle 81 ile ulaştırmaya yarıyor. İncekaraların oluşturduğu marka hedefleri arasında emin adımlarla büyümek ve yurtdışında organik marketlere açılmak yer alıyor.

Mia Mesa 2019 yılında kuruldu

mia mesa

Kurumsal firmalarda çalışan iki girişimci, mutfaklarındaki sağlıklı ürünleri daha geniş kitlelerle buluşturmak için hedef koydu. Bunun üzerine araştırmalar yapan ve iş hayatında elde ettikleri tecrübe ile sağlıklı beslenme bilinci yaratmak isteyen çift, kendilerine inanarak bu yolda hareket ettiklerini ifade ediyor.

2019’da kurulan ve İspanyolcada benim masam anlamına gelen Mia Mesa, bugün ürettiği ilikli kemik suyu, yerfıstığı ezmesi, tahin ve kuru meyve gibi ürünleri e-ticaret sayesinde 81 ile gönderim sağlıyor. Girişimin yola çıkış hikâyesini ve hedeflerini kurucusu Fulya Birdal İncekara yer alıyor.

İlk başta olmaz dedim!

mia mesa

Kurumsal firmalarda uzun süre çalışan çiftin girişim serüveni Eray İncekara ile başlıyor. Fulya Birdal İncekara, eşinin çalıştığı uluslararası firmanın Türkiye faaliyetlerine son vermesi sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

“2016-2019 döneminde eşimin işten ayrılması ile maddi çıkmaza girdik. Bir gün yanıma geldi ve kurumsal hayatın kaosuna girmek istemediğini, mutfağımızdaki ürünleri yeni bir iş fikrine dönüştürmek istediğini söyledi. Açıkçası şaşırdım, ‘olmaz’ dedim. Sonrasında Türkiye’nin önde gelen işinsanı ve aile dostumuz İzzet Özilhan ile yaptığım görüşme benim de bakış açımı değiştirdi. Bu iş fikri hoşuna gitti ve ‘üstesinden gelirsiniz’ dedi. Sonrasında evet markamızı kuruyoruz diyerek yola çıktık.”

Sağlık buradan başlıyor

İncekara, “İşte o noktada içimdeki yaratıcı, çalışkan kadın kolları sıvadı. Mia Mesa ‘Sağlık buradan başlıyor’ söyleminden logosuna kadar hepsi ellerimizden çıktı” diyor ve şöyle devam ediyor:

“İşe anneannemin aşure tenceresi başladım. Paketli ürünlerin girmediği, ekmeğin dahi evde pişirildiği bir ailede büyüdüm. Bir anne olarak da hep çocuğum için en iyi gıdayı seçme titizliğim var. Bunların yanında eşimin de spor ve fonsiyonel beslenmeye karşı artan ilgisi yeni işimizin kapılarını aralamıştı. Markamız için yaklaşık 1 yıl evde çalıştım. Gündüz kurumsal hayat, akşam kendi işimiz için mesai harcadım. 24 saat yetmiyordu. Sonra İstanbul Küçükyalı’daki tesise geçtik. Hayalimiz Türkiye’nin ilk fonksiyonel beslenme mutfağı olmaktı. 25 metrekare ile başladık ve şu an 450 metrekarelik mutfağımızda hizmet veriyoruz. Başlangıçtan bu yana ciromuzu yüzde 300 arttırdık. Şu an kemik suyu dahil 14 ürünümüz var. İlerleyen günlerde portföyümüze yeni ürünler eklenecek. Bunların bir kısmı hazır, diğer kısmının da Ar-Ge çalışmaları devam ediyor.”

“Gelecek nesillere beslenme alışkanlıklarını değiştirmeyi öğretmek istiyoruz.”

“Gelecek nesillere beslenme alışkanlıklarını değiştirmeyi öğretmek istiyoruz. Elbette ticari olarak da kâr etmeliyiz. Zarar ederek büyük hedeflere ulaşamayız. Bu konuda da acele davranmak yerine emin adımlarla devam edeceğiz. En büyük hayalimiz büyük ve sağlam bir marka yaratmak. Yurtdışında ürünlerimizi satmak isteyenler oldu. Ancak katkı maddesi içermediği için önce soğuk zincir taşımacılığı konusunu çözmeliyiz. Bununla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Butik ve artizan üretim yapan bir marka olarak yurtdışında organik marketlerde yer almayı hedefliyoruz. O güne kadar da üretmeye, kendimizi geliştirmeye, Anadolu’yu karış karış gezerek en iyi tedarikçileri bulmaya devam edeceğiz.”

Önceliğimiz doğal üretim!

“Üretimde önceliklerimiz var” diyen İncekara, Mia Mesa markasının hedefleri arasında şunları söyledi:

“Bebeklere, şifa arayanlara sözümüz var. Bu atölyeden çıkan her ürün en saf hali ile tüketici ile buluşacak. Ticaretimiz yalan söylem içermedi, içermeyecek.” Doğal üretim için de küçük üreticilerle işbirliği yaptıklarını dile getiren İncekara, “İlikli kemik suyu için Trakya ve Balıkesir bölgesinden, belgeli hayvanlardan alım yapıyoruz. Lokomotif ürünümüz bu. 36 saat 78 derecede pişirerek hazırlıyoruz. Bu ürün hem tüketim alışkanlıklarını değiştirdi hem de pazarı büyüttü. Diğer tüm ürünlerimiz için de küçük üreticileri seçiyoruz. Mevsimine göre en iyi sebze meyve nerede ise oradan alıyoruz” şeklinde ifade etti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.