Beefull’e, EPDK’dan Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmeci Lisansı

Beefull’e, EPDK’dan Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmeci Lisansı

Türkiye’nin ilk ve tek paylaşımlı enerji ağı beefull’un, “elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansı” için EPDK’ya yaptığı başvuru onaylandı. beefull’un hedefi bu yılın sonuna kadar Türkiye genelinde 400 noktada elektrikli araç şarj istasyonları ile tüketicilerin hizmetinde olmak.

 

Günlük yaşam alanlarında, ihtiyaç duyulan kilit noktalarda, kullanıcıların enerji talebine yanıt vermeyi amaçlayarak, Türkiye’de ilk ve tek paylaşımlı enerji ağını oluşturan beefull, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’ndan ‘elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansını’ aldı.

Beefull’e, EPDK’dan Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmeci Lisansı

BU YILIN SONUNDA ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU SAYISI 400’E ULAŞACAK

Dünyada bir ilke imza atarak 3 hizmeti tek platformda buluşturan, ilk etapta 19 farklı ilde 800’den fazla noktada “kiralanabilir powerbank istasyonlarını” devreye alan şirket ‘paylaşımlı priz’ ve ‘elektrikli araç şarj istasyonları’ ile de kullanıcıların yanında. Bu süreçte petrol istasyonları, dinlenme tesisleri, oteller ve alışveriş merkezleri gibi halka açık otopark noktalarında ‘elektrikli araç şarj istasyonları’ kurmak üzere harekete geçen ve lisans için EPDK’ya başvurarak gerekli onayları alan şirket, 2023 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 1.000 noktada elektrikli araç şarj istasyonları ile tüketicilere hizmet sunmayı planlıyor.

Beefull’e, EPDK’dan Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmeci Lisansı

ENERJİSİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN GELİYOR

2023 sonunda Türkiye’nin en büyük paylaşımlı enerji ağı olmak amacıyla yatırımlarına devam eden beefull, enerjisini ‘yenilenebilir enerji kaynaklarından’ sağlayacak. Elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası sertifikasyon sistemi

I-REC’e sahip olan şirket, bir yandan kablo, adaptör ve şarj ünitelerinin alımını azaltırken diğer yandan elektrikli araç ekosistemini geliştirerek sürdürülebilir bir gelecek hedefine de hizmet edecek.

Beefull’e, EPDK’dan Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmeci Lisansı

BEEFULL MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEK YETERLİ

Paylaşımlı enerji ağından faydalanmak için Appstore ve Google Play’den “beefull” uygulamasını ücretsiz indirmek yeterli oluyor. Elektrikli araç sahipleri, beefull şarj noktalarını mobil uygulamada bulunan harita ara yüzünde görebiliyor. Şarj istasyonuna ulaşan kullanıcılar sadece istasyonlar üzerinde bulunan QR kodu okutarak araçlarını kolayca şarj edebilecekler. Taşınabilir akıllı cihazlardan elektrikli bisiklet, scooter ve araçlara kadar uçtan uca e-mobilite hizmetleri sağlayan beefull, kullanıcıların enerjiye ihtiyaç duyduğu her noktada Türkiye’nin en büyük enerji ağı olarak yer almayı hedefliyor.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.