Başak Taşpınar Değim Kimdir?

Başak Taşpınar Değim, Türk girişimcilik ekosisteminin girişimcilerinden biri ve ‘Armut.com’ girişiminin kurucusudur. 2014 yılında “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci” kategorisinde birinci olmuştur. Ayrıca The Economist Magazine tarafından düzenlenen 2018 Yılın İş İnsanları Ödülleri’nde “Yılın Kadın Girişimcisi” seçilmiştir.

Başak Taşpınar Değim Kimdir?

Annesi ve babası emekli öğretmen olan Başak Taşpınar Değim; girişimci, iş insanı ve armut.com’un kurucusudur. Ailesinin idealistliklerini ilham aldığını belirtmiştir.

Fizik ve matematik alanlarına ilgisi olduğu için Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden mezun olmuştur. Koç Üniversitesi’nde MBA yaptıktan sonra ikinci yüksek lisansını Amerika’da tamamladı. Burada bulunduğu süreç içerisinde Nielsen’de araştırma analistliği yaptı. Daha sonra ürün yönetimine geçiş yaparak Revlon’da yönetici olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Taşınma aşamasında tadilat, tamir, nakliyat gibi sıkıntılar yaşayan Değim Türkiye’deki önemli eksikliklerden birini görmüş ve bu durum yeni bir girişim için harekete geçirmiş. Kuracağı sitenin insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve aradıkları hizmete hızlıca ulaşmalarını sağlayacak biçimde olmasını hedefledi.

Başak Taşpınar Değim

Armut.com’un Hikayesi

Kurumsal kariyer hayatından sonra kendi şirketini kurmaya karar veren Başak Taşpınar Değim, ‘Hizmet piş, ağzıma düş’ sloganıyla girişimini kurdu.

Evini taşıdığı sırada yaşadığı zorluklardan yola çıkarak oluşturduğu iş fikri daha çok büyüyerek farklı kategorilerden hizmet vermeye başladı. Bu sayede hizmet verenler müşterileriyle hızlı ve kolay bir şekilde buluşturulmuş oluyor.

Armut.com 2014 yılında Wired UK tarafından açıklanan listede Avrupa’nın En Popüler 100 Girişimi arasında yer almıştır.

Türkiye’nin en büyük online platform ve hizmet sektörü araştırma ve geliştirme merkezi olarak faaliyet gösteren şirket, 4.000’in üzerinde farklı kategoride 700.000’in üzerinde hizmet sağlayıcı ve hizmet arayan kişiyi buluşturuyor. Sekiz farklı milletten 110 kişilik ekibiyle Armut, global markası HomeRun ile İngiltere, Mısır, Romanya, Suudi Arabistan, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nde faaliyet göstermektedir.

2021 yılını %111 büyüme ile tamamlayan Armut, başarıyı yakalayarak en çok tercih edilen hizmet platformu olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji girişimine öncü olmanın, büyümesi ve gelişimi için cesaretten daha çok çalışmanın öneminden bahseden Değim, girişimin başarısını iyi bir ekip ve müşteri odaklılığına bağlıyor. Başak Taşpınar Değim her ne kadar kişisel ve düşük bir sermaye ile yola koyulmuş olsa da, yaşadığı tüm zorluklara rağmen bugün Türkiye’nin önemli girişimcileri arasında yer almaktadır.

‘’Herkesin aklına güzel fikirler gelebilir. Fakat yapılması gereken biraz gayret etmek ve bir adım atmak. Çünkü zor olan şey ilk adımı atmaktır.’’

Başak Taşpınar Değim

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer #Başarı hikayeleri yazılarımız İçin tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.