Bain&Company, OpenAI ile Hizmet Ortaklığını Duyurdu

Bain&Company, kurumsal müşterilerinin yapay zekanın tam potansiyelini ve sağlayabileceği maksimum değeri anlamasına ve keşfetmesine yardımcı olmak adına OpenAI ile hizmet ortaklığı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Bu küresel ortaklık, OpenAI’ın yapay zeka teknolojisinde gerçekleştirdiği alanında öncü nitelikte önemli gelişmeler ile Bain’in strateji ve dijital uygulama hizmeti alanında dünyaca tanınan becerilerini bir araya getiriyor; Coca-Cola Company, bu ortaklık ile çalışacak ilk şirket olarak duyuruldu.

Bain&Company, insanların iletişim kurma ve yaratma şeklini değiştiren ChatGPT, DALL·E ve Codex gibi yapay Zeka sistemlerini üreten araştırma ve uygulama şirketi OpenAI ile global bir hizmet ortaklığı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bu ortaklık, Bain’in 18.000 kişilik çok-disiplinli bilgi üretim ekibinde OpenAI teknolojilerinin benimsenmesi üzerinden şekillendi. Bain, geçtiğimiz yıl içinde verimliliğini artırmak adına OpenAI teknolojilerini kendi bilgi yönetim sistemlerine, araştırmalarına ve iş süreçlerine dahil etmişti.

Bu girişimlerin erken başarıları göz önüne alındığında, Bain ve OpenAI, OpenAI’ın çığır açan yeteneklerini küresel olarak müşterilerine getirmek için birlikte çalışıyor. Bain bu iş birliği sayesinde, dijitalleştirme konusundaki engin becerisini, ChatGPT’nin de aralarında bulunduğu OpenAI tarafından geliştirilen araç ve platformlar ile bir araya getirerek dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin yapay zekanın imkanlarını tespit edip kullanmasına, bu sayede ticari potansiyellerini geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Buna ek olarak Bain, Coca-Cola Company’nin bu yeni ortaklık ile çalışacak olan ilk şirket olduğunu duyurdu.

Bain&Company’nin Küresel Yönetici Ortağı Manny Maceda’ya göre “Yapay zeka bir dönüm noktasına ulaşmış durumda, biz de bunun farklı sektörlerdeki müşterilerimiz adına çok büyük bir değişim ve inovasyon dalgası yaratacağını öngörüyoruz. Bunu bilgi üretimi alanında gerçekleşen bir tür sanayi devrimi olarak, müşterilerimizin her birinin ticari yapılarını yeniden düşünme ve uyum sağlama ihtiyacı duyacağı bir dönemeç olarak yorumluyoruz. OpenAI ile iş birliğimiz sayesinde müşterilerimiz için özel dijital çözümler oluşturabilmemiz ve değer elde etmelerine yardımcı olabilmemiz için en son teknolojiye sahip temel yapay zeka modellerine benzersiz erişime sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bain&Company

OpenAI Pazara Açılma Müdürü Zack Kass, “Büyük kurumsal müşterilerimize gerçek değer katmak üzere Bain ile çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. OpenAI teknolojisinin Bain’in uzmanlığıyla bir araya gelmesi, Fortune 5.000’de oldukça kapsamlı bir ticari dönüşümün önünü açacak. Ayrıca Bain’in kendi içinde halihazırda bu teknolojiyi benimsemiş olması, müşterileri için bir örnek niteliği taşıyor” dedi.

Bain, OpenAI işbirliğiyle müşterilerinin faaliyetlerine yapay zekayı dahil etme ve teknolojilerini, iş süreçlerini, operasyon modellerini ve veri varlıklarını geliştirme üzere gereken değişimlere destek vermeyi amaçlıyor. Müşteriler ile ortak geliştirilen ve öne çıkan kullanım alanları ise aşağıdaki gibi:

  • Otomatize edilmiş, kişiselleştirilmiş ve gerçek zamanlı komut dizileriyle satış ve hizmet temsilcilerini desteklemek ve müşteri deneyimini iyileştirmek adına bireysel bankacılık, telekomünikasyon ve kamu hizmeti şirketleri için yeni nesil iletişim merkezleri oluşturmak,
  • Büyük ölçüde kişiselleştirilmiş reklam metinleri, zengin görsel tasarımlar ve tüketiciye özel mesajlar üretmek üzere ChatGPT ve DALL·E kullanarak önde gelen ürün ve hizmet pazarlama uzmanlarının iş dönüş süresini kısaltmak,
  • Müşteri diyaloglarının ve finansal literatürün analiz edilmesi ve dijital iletişim üretimi üzerinden finansal danışmanların üretkenliklerinin ve müşteri yanıtlama kapasitelerinin artırılmasına yardımcı olmak.

Bain ve OpenAI, ortaklıkları ile çalışacak ilk şirketin Coca-Cola Company olmasından mutluluk duyuyor. OpenAI’dan Kass, bunu şöyle ifade ediyor: “Coca-Cola’nın OpenAI teknolojisini benimseme vizyonu bizce onları tüketim ürünleri şirketleri arasında en heveslisi haline getiriyor.” Coca-Cola, halihazırda küresel standartlardaki markalarını, pazarlama stratejisini ve müşteri deneyimini geliştirmek adına sektörüne öncü olacak yöntemler ile ChatGPT ve DALL-E’nin gücünden faydalanıyor.

Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su James Quincey, “Hızla yükselen bu teknolojinin sunduğu yeni nesil yaratıcılığı hayata geçirmek bizi heyecanlandırıyor” diyor ve ekliyor, “Son teknoloji ürünü yapay zekada pazarlama kapasitemizi geliştirme imkanları görüyoruz, ayrıca ticari faaliyetlerimizi ve kapasitemizi geliştirme yollarını keşfediyoruz.”

Bain&Company

Yapay zekadaki gelişimin ticari yazılım ürünlerini derinden etkilediğinin farkında olan Bain ve OpenAI, finansal faaliyetler, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi, dijital ticaret ve hizmet faaliyetleri alanlarında başı çeken aktörlerin aralarında bulunduğu bilişim endüstrisinden Bain müşterilerinin ürünlerini zenginleştirmek üzere çalışıyor.

Bain&Company Gelişmiş Analitik Uygulamaları Başkanı Roy Singh şöyle açıklıyor: “Heyecan verici ortaklığımız, teknolojik yeterlilikteki söz konusu dönemeç sektörlerini dönüştürürken müşterilerimize daha güçlü yapay zeka çözümleri sunmamıza yardım edecek ve onların kazanmalarına katkıda bulunacak. OpenAI’ın yapay zeka teknolojisi platformu ile Bain’in sektörel tecrübesi ve mühendislerden, veri bilimcilerinden, ürün sorumlularından ve danışmanlardan oluşan ekibi bir araya geldiğinde, müşterilerimiz doğru iş fırsatlarını tespit edebilecek ve bunları hızla hayata geçirebilecek.”

OpenAI ve Bain’in Gelişmiş Analitik Uygulamaları

OpenAI, insanlığa fayda sağlayacak güvenli ve güçlü bir yapay zeka tasarlamayı amaçlayan bir araştırma ve uygulama şirketidir. OpenAI, ekonomik ve toplumsal fayda sağlayacak geniş bir görev yelpazesine sahip, genel amaçlı yapay zeka araçlarına odaklanmaktadır.

OpenAI, metin, görüntü, konuşma ve yazılım kodu çözümleme ve üretme konusunda dünyadaki en becerikli yapay zeka modellerinden bazılarını geliştirmektedir. Şirketin ChatGPT’nin de aralarında bulunduğu doğal dil işleme modelleri, gerçekçi konuşma metinleri üretebilmesi ve insanların uzmanlığını taklit edebilmesi bakımından, müşteri destek hizmetleri, tercüme hizmetleri, içerik üretimi ve gelişmekte olan diğer birçok uygulama alanında yeni imkanlar sunmaktadır.

Bain’in Gelişmiş Analitik Uygulamalar departmanı, 500’ün üzerinde veri bilimcisini, makine öğrenmesi mühendisini, yöneylem araştırması uzmanını, tahmine dayalı analiz uzmanını ve diğer birçok uzmanı bir araya getirmektedir. Bu çok disiplinli ekip, şirketin müşterilerinin karşılaştığı en zorlu problemlere çözüm üretmek üzere algoritmik, teknik ve ticari uzmanlığını ortaya koyuyor. Müşterilere sunulan hizmetlerin arasında, makine öğrenmesi uygulamaları, ticari içgörü paylaşımı, teknoloji mimarisi/mühendisliği, organizasyonel gelişim ve analiz stratejileri bulunmaktadır. Ekip, müşterilerimize bütüncül ticari ve teknolojik çözümler sunmak adına şirketin sektörüyle ve hizmetleriyle yoğun bir entegrasyon içindedir.

OpenAI ve Bain&Company ortaklığı hakkında daha fazla bilgi almak için ortaklık sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bain&Company

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.