B2C (Business to Costumer) İş Yönetimi Nedir?

B2C (Business to Costumer)

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, girişimcilik yönünde çalışmalarda teknoloji altyapısını kullanmaya başladı. Bunun sonucunda oluşan girişimci projelerinin birçoğu günümüzde e-ticaret üzerine yoğunlaşmış bulunmakta. Özellikle Türkiye içerisinde oldukça popülerleşen e-ticaret projeleri ve firmaları müşteri istekleri ve tüketici ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmek için fazlaca çaba gösteriyor. Business to Customer olarak tanımlanan, B2C iş yöntemi, e-ticaret firmalarının müşteriyle kurduğu ilişkiyi, müşteriye yönelik gerçekleştirdiği yenilikleri ve iş yöntemini ifade eden bir kavram konumundadır.

B2C iş modelini özellikle e-ticaret firmaları üzerinden tanımlamamızın sebebi, günümüzde müşteri ilişkileri konusunda en çok aktif olan firmalar konumunda olmasıdır. B2C iş modelinde, e-ticaret firmaları kurdukları online siteler ve telefon uygulamalarından ürünlerini veya hizmetlerini, tüketicilerine tanıtmakta ve tüketicilerde bu tanıtımlarla ihtiyaçlarını belirlemekte ve buna göre alışveriş yapmaktadır. Kısacası Business to Customer iş yöntemine firma ve müşteri arasındaki ticaret etkileşimi denilebilir.

b2c

B2C iş yönetimi günümüzde giderek popülerliğini arttırmaktadır. Yapılan araştırmalarda sanal yollarla hizmet veren firmaların büyümesiyle doğru orantılı bir şekilde B2C iş yönetiminin de arttığı görülmektedir. Özellikle e-ticaret kavramının insanalar tarafından alışkanlık haline gelmesi, ülkedeki hemen hemen her kişinin internet üzerinden ihtiyaçlarını karşılaması B2C iş yönetiminin hızla genişlemesine sebep olmuştur. Business to Customer iş yönteminin hızla genişlemesi firmalarında hızla büyümesine ve ürünlerini daha büyük bir kitleye ulaştırmasına olanak sağlamaktadır.

B2C Business to Costumer İş Yönetiminin Avantajları ve Faydaları Nelerdir?

B2C iş yönetimi firmalar için olumlu bir durum ortaya koymakla birlikte tüketiciler içinde birçok avantaj ve faydayı beraberinde getirmektedir. Bu avantaj ve faydaları maddeler halinde açıklayacak olursak,

. Sanal ortamda yapılan ticaretin belli piyasası bulunmaktadır. B2C iş yönetimi, online satış yapan firmaların bu piyasada tanınmasını, söz sahibi olmasını ve piyasada oluşabilecek rekabet ortamından güçlü çıkmasını sağlayacaktır.

. Online sitelerin ve diğer satış ortamlarının kurulma maliyetinin geleneksel ticaretteki gibi fazla olmaması, online satış yapan firmaların ürünlerini tüketiciye daha ucuz bir şekilde ulaştırmasını sağlamaktadır. Business to Customer modeliyle firmalar sattığı ucuz ürünleri tüketicilere tanıtabilmekte ve tüketicilerin Pazar araştırmasını daha kolay bir şekilde yapabilmesini sağlamaktadır.

. Sanal ortamlarda ticaret yapılırken sunulan ödeme seçenekleri, müşterilerin bazı zamanlarda güvensizlik duymasına ve kafa karışıklığı yaşamasına sebep olmaktadır. B2C iş yönetimi sayesinde firmalar kişilere ödeme seçenekleri ve ödemede güvenirliliği daha net bir şekilde açıklayabilir ve tüketicilerinin sorunlarıyla hızlı bir şekilde ilgilenebilmektedir.

. B2C iş yönetiminin firma ve tüketici arasında direkt bir bağ oluşturması, aracı firmaların tüketici ve firma arasındaki ticaretine girmemesini sağlamakta ve böylece yapılacak iş yönetiminin daha ucuz maliyetlere gelmesine sebep olmaktadır.

. B2C iş yönetimini uygulayan firmalar, küçük bir işletme dahi olsa büyük pazarlara yönelebilir. Dünya’daki tüm tüketicilerin ihtiyaçlarını analiz edebilir ve buna göre şirket aksiyonları alabilirler. Aynı durum tüketici içinde geçerli olmaktadır. Örneğin tanınmış ürünler neredeyse her firmanın envanterinde bulunabilir. Ancak tüketicinin piyasada az bulunan bir ürünü veya özel tasarım gerektirecek bir ürünü bulabilmesi için daha küçük işletmelere yönelmesi gerekebilir. B2C iş yönetiminin ticarette geniş alanlar yaratması tüketici bu durumda çeşitli avantajlar sağlar.

. Geleneksek ticarette, kira, fatura vb. demelerin fazla olması ve günümüzde bu tarz ödemelerin sürekli bir şekilde zamlanması bazı firmalar için iflas sebebi olabiliyor. Ancak B2C iş yönetimini uygulayan işletmeler tüketiciye kolay bir şekilde ulaşabileceğinden satış oranları ciddi derece artabiliyor.

. Hemen günümüzde her kişinin kullandığı sosyal medya, kişilerin profilini tanımada şirketlere oldukça yardımcı oluyor. Aynı durum online üzerinden yapılan işlerde tüketici profilini tanımak ve analiz etmek içinde uygulanıyor. Bu uygulamanın güçlendirilmesi ve yönetilmesi için B2C iş yönetimi oldukça büyük bir rol oynuyor.

. Online işlemlerin 7/24 bir şekilde yapılabilmesi ve tüketicilerin sürekli bir alışveriş halinde olması sebebiyle şirketlerin B2C iş yönetimini uygulaması oldukça büyük önem arz ediyor. Bunun sebebi bu iş yönetimiyle şirketler, müşterilere 7/24 hizmet verebilme kapasitesine ulaşabiliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer GirişimPedia Yazılarımız

Marka Tescili Nasıl Yapılır? 3 Adımda Öğren!

En İyi 7 Tavsiye! Yeni Harekete Geçen Şirketinizin Nakit Akışını Nasıl Yönetirsiniz?

Front-End Nedir?

MVP Ve Prototipin Arasındaki Fark Nedir?

Back-End Nedir?

Metaverse Nedir?

Mockup Nedir?

Start-Up Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.