/

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Axie Infinity, 2018’den beri geliştirilmekte olan Ethereum tabanlı bir koleksiyon oyunudur. Vietnam’ın Sky Mavis’inin desteğiyle geliştirilen bu oyun, tam ölçekli bir proje olarak başladı.

Bu benzersiz oyun, oyuncu liderliğindeki blockchain tabanlı bir strateji oyunudur. Axie Infinity, Pokemon adlı seriden yola çıkan bir blockchain oyunudur. Sürekli genişleyen açık ve Dayanıklı Axie ekosistemi, kullanıcıların Axies adlı dijital evcil hayvanları diğerleriyle kucaklamasına olanak tanır. Bu hayvanlarla savaşabilir ve ticaret yapabilir.

Platform, blok zincirinde yer alan tüm özelliklerden yararlanmak ve sorunsuz bir deneyim sağlamak için tasarlanmıştır. Axie Infinity’yi kolayca indirebilir ve eğlenceli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Oyunda kullanılan jetonun adı AXS’dir. Oyunda ayrıca SmoothLovePotion adında bir jeton var. Ağustos 2021 itibariyle, Axie Infinity, Ethereum tabanlı merkezi olmayan oyun uygulaması DApp’te haftalık zincir içi işlem hacmi açısından sırada yer alıyor. Ayrıca bu, çok yüksek bir kullanıcı tabanına sahip en iyi 3 oyun DApp’inden biridir. Geliştiriciler ayrıca Ronin adında bir yan zincir oluşturdu. Ronin, Ethereum Gratitude’dan çok daha hızlı hızlar sunabilir. Ayrıca, gaz ücretleri toplamaya gerek yoktur.

AXS, blockchain tabanlı bir savaş ve strateji oyunudur. AXS altyapısı, Ethereum blok zincirine dayanmaktadır. Oyunun ana karakteri olan Axie adlı her hayvan, ERC721 tabanlı bir NFT’dir. Axie Infinity oyunları, süreç ve düzen açısından Pokemon oyunlarından esinlenmiştir. Diğer blockchain tabanlı oyunlardan farkı, her Axie’yi 7 defaya kadar oluşturabilmenizdir. Bu şekilde nüfusun korunması garanti altına alınabilir. AXS, oyun içi bir zafer simgesidir. Ayrıca bir oyun içi bahis işlevi de vardır.

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Axie Infinity (AXS) Çalışma Prensibi Nedir?

Bu, kullanıcıların eksenle gerçek zamanlı olarak savaşmasına izin veren bir oyundur. Her benzersiz eksen, ERC721 standardını kullanan bir NFT belirtecini temsil eder. Her eksen için dört ayrı istatistik vardır. Bunlar sağlık, düşünme biçimi, hız ve el becerisidir. Axie’nin ne kadar hasar alabileceğini, kimin önce saldıracağını ve ne kadar hasar vereceğini belirleyen bu verilerin her biri, oyunun savaş mekanikleri için oldukça önemli.

Her sınıfın diğer sınıflara göre daha fazla veya daha az etkili güçlü veya zayıf yönleri vardır. Örneğin, suda yaşayan organizmalar dev böceklere ve mekanik eksenlere karşı daha dirençlidir. Ancak sürüngenler, bitkiler ve alacakaranlık da baltalara karşı savunmasızdır. Bunlar ayrıca Axie’nin istatistiklerini de etkiler.

Ayrıca P2P pazarında çeşitli oyun içi kaynakları da satabilirsiniz. Bu, kullanıcıların çeşitli öğelerle özelleştirebileceği arazi seçeneklerini içerir.

 

 Axie Infinity Kullanım Alanları Nelerdir?

 Axie Infinity, güçlü bir topluluğa ve canlı bir ekosisteme sahip oyuncuları kendine çeken olgun bir oyun olmayı hedefliyor. Axie Infinity, Pokemon ve Final Fantasy meraklıları için eğlenceli bir oyun deneyimi sunuyor.

 

Axie Infinity, Ağustos 2021’de günde 1 milyon aktif oyuncuya ulaştı. İki ay sonra bu sayı 2 milyona yaklaşıyordu. Oyun daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilirse ekosisteme kesinlikle daha fazla değer katacaktır. Daha önce de belirtildiği gibi, daha fazla büyüme sağlamak için Ronin yan zinciri de tanıtıldı. Gelecekteki ücretsiz oyun sürümlerinin de büyümeyi desteklediği söyleniyor.

 

 Axie Infinity’nin Fiyatını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Axie fiyatları yaklaşık 130 $ ile 100.000 $ arasında değişmektedir. Axie’nin değeri genellikle performansı ve oyun içi faydalarıyla bağlantılıdır, ancak birçok spekülasyon da vardır. Oyunun ilk aşamalarındaki ilk Eksenler genellikle daha değerlidir. Bir de daha renkli ve çok nadir efsanevi bir balta var. Nadir özellikler genellikle daha fazla oyun içi yardımcı program sağlar ve daha yüksek fiyatlarla satılır. Axie Infinity’nin bu yaygın şekilde benimsenmesiyle, yaratık pazarı artık sadece oyunculardan değil aynı zamanda NFT koleksiyoncularından da etkileniyor.

 

 Axie Infinity Land Nedir?

Axie’nin evrenine Lunacia denmektedir. Bu, oyuncu tarafından kontrol edilen birden fazla araziden oluşan açık bir dünyadır. Bu arazi, oyuncuların satın alabileceği, kiralayabileceği ve geliştirebileceği benzersiz jetonlara (NFT’ler) bölünmüştür.

Lunacia, 301×301’lik bir haritadan oluşur. Arsa oyunları şu anda geliştirilme aşamasındadır, ancak oyuncular ve yatırımcılar onları çok sayıda Genesis satın almaya davet etmiştir. CryptoPotato olarak geçtiğimiz günlerde Axie Infinity’nin arazisinin ETH’den 2.3 milyon dolara satın alındığını ve Metaverse dünyasında şimdiye kadarki en büyük satış olduğunu duyurmuştuk.

 Axie Infinity Land

 Axie Infinity İle Nasıl Para Kazanılır?

SLP Farming: Temel olarak ve Axies ile günlük görevleri tamamlayabilir ve nazik bir aşk iksiri yetiştirmek için diğer oyuncularla savaşabilirsiniz. İkincil piyasada alınıp satılabilen bir ERC tokenidir. İnsanların SLP satın almak istemelerinin nedeni, oynamak için buna ihtiyaç duymalarıdır. Bir Axie henüz oluşturulmadıysa, oluşturmak için en az 150 SLP gerekir ve ortaya çıkması için gereken SLP miktarı her bir yumurtlamayla birlikte artar. Yani, günde sadece 23 saatlik oyunla, mevcut SLP piyasa değerine bağlı olarak 4.050~150.200 SLP jeton elde edebilirsiniz.

Axie yetiştirmek: Daha derin bir seviyede üreme oldukça karmaşık olabilir. Makalede ayrıntılara girmeyeceğiz, ancak nasıl çalıştığı hakkında size genel bir fikir vereceğiz. Hayvancılığa başlamak istiyorsanız, okumak isteyebileceğiniz birçok ayrıntılı kılavuz var. İlk önce üreme amacıyla iki balta alıyorsunuz ve üçüncüyü yapmak için 2 baltaya ihtiyacınız olacak. Yeni ortaya çıkan baltaları para kazanmak için satabilir, daha fazla balta için yetiştirebilir veya savaşta kullanabilirsiniz. Her Axie 7 defaya kadar yumurtlayabilir, ancak her seferinde çiftleşmenin maliyeti vardır. Birkaç üreme stratejisi vardır, ancak en yaygın olanı aynı sınıftaki şaftlar üzerinde saf şaftlar üretmektir. Unutulmaması gereken başka bir şey de, Axie’yi kardeşleriniz veya ebeveynlerinizle çiftleştiremezsiniz, ancak kuzeniniz veya amcanızla çiftleştirebilirsiniz.

 

 Axs Coin Nedir?

HODLing Nadir Axies / Land – “HODL”, yatırım endüstrisinde “token satmayın, bekleyin” anlamına gelen bir terimdir. Bu, jetonu gelecekte daha değerli hale geleceği umuduyla tutmak anlamına gelir. Nadir Axies / Land HODLing, oyunların olmaması nedeniyle uzun vadeli iyi bir stratejidir. Yaradan’ın kendisinden türetilen köken eksenlerinin sayısı sınırlıdır ve çok azı gizemli özelliklere sahiptir. Bu eksenler, daha fazla eksen oluşturuldukça daha değerli hale gelir. Bunun nedeni, sınırlı sayıdaki Axies’i daha da nadir hale getirmesidir. Axie Infinity’nin arazi kısmı, oluşturulan meta veri deposu gerçeğe dönüştükçe değer kazanır.

AXS jetonlarını satın almak başka bir strateji olabilir. Axies yetiştirme için AXS jetonları gerekli olduğundan, genel olarak AXS alım satımı iyi bir strateji olabilir. AXS stake etme, Axie Infinity’nin bir parçası haline geliyor ve oyun daha merkezi olmayan hale geldikçe jetonlar giderek daha önemli hale geliyor. Böylece Axs Coin Nedir? sorusunun cevabını vermiş olduk.

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Metaverse Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.