/

Avicenna.AI, A serisinde 7 milyon Euro topladı.

Avicenna.ai , geçerli patolojilerin saptanmasını optimize etmeye yardımcı olan bir yapay zeka radyoloji tarama platformu, kısa bir süre önce 7 milyon Euro’luk bir seri A raundunu duyurdu ve fon toplamını 10 milyon Euro’ya çıkardı.

Tur, Fransız girişimin mevcut iki yatırımcısı CEMAG Invest  ve  Innovacom  tarafından ortaklaşa yönetildi  ve ürün geliştirme ve ölçek büyütme çabalarına ayrıldı. 

Tıbbi sağlayıcılar, tıbbi görüntüleri taramak için derin öğrenme yazılımını kullanabilir ve  yapay zeka tarafından açıklamalı olarak hastalık faktörlerini değerlendirmelerine yardımcı olabilir.

Yapay zeka hiçbir zaman insanın karar verme mekanizmasının yerini alamasa da yeni şirketler, patoloji veya triyaj gibi zorlu tıp alanlarındaki stres faktörlerini hafifletmek için derin öğrenme desteği sunuyor.

Avicenna.AI ürünü, radyoloji laboratuvarlarında “yaşamı tehdit eden” patolojileri belirlemek, tespit etmek ve ölçmek için görüntü eğitimli derin öğrenmeyi kullanır. Radyologlar, hastalığın daha sonra doğrulanabilecek erken belirtilerini bulmak için genellikle ilk görüntüleme taramalarını gerçekleştirirler. Ancak bazı belirtiler kritik, yaşamı tehdit eden durumları gösterebilir.

Avicenna.AI platformu, radyologlar tarafından herhangi bir teşhis netleşmeden semptomları gösteren hastaları öncelik sırasına koymak için kullanılan CT tarama görüntüleri kullanılarak eğitildi. AI yazılımının iki çeşidi vardır: biri beyin travması ve inme riskini belirlemek için, diğeri ise göğüs semptomlarını değerlendirmek için.

Avicenna.AI platformu, hasta rahatsızlıklarının ciddiyetini sınıflandırmak için kullanılır ve radyologların hastanın hayatının risk altında olup olmadığını belirlemesine yardımcı olur.

Avicenna.AI CEO’su ve kurucu ortağı Cyril Di Grandi , 2022’nin işletmesi için çok büyük bir yıl olduğunu kanıtladı.

Yazılımının dağıtımları Avrupa, ABD ve Asya’ya yerleştirildi.

14 ülkede 140’tan fazla hastane platformu satın aldı ve 2023’te Avicenna her ay en az 30 yeni tıbbi tesise ulaşmayı planlıyor.

Grandi şunları söyledi: ” Çözümlerimizin dünya çapında konuşlandırılmasındaki büyük büyüme ve ortaklarımızdan ve benzer şekilde kullanıcılarımızdan gelen çok olumlu geri bildirimlerle geçen yıl Avicenna.AI için çok önemliydi  .

“Acil durum odamızda ve aynı zamanda başlangıçtaki kapsamımızın dışında portföyümüzün genişletilmesini hızlandırmak için gerekli koşulları yarattık.

“Nihayet terapötik karar vermede derin öğrenmenin kullanımına yönelik yıkıcı bir yaklaşımla bu alandaki lider konumumuzu pekiştirmemizi sağlayacak ilk patentleri aldık.”

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.