Asansör Konuşması (Elevator Pitch) Nedir? İyi Bir Asansör Konuşması Nasıl Yapılır?

Asansör Konuşması (Elevator Pitch) Nedir?

Elevator Pitch olarak da bilinen Asansör Konuşması, kişinin karşıdaki kişiye kendini anlattığı 1 dakikadan az süren konuşmadır. Bu konuşmalar içerisinde kendinizi tanıtabilir, girişim fikrinizi açıklayabilir veya iş fikrinizi sunabilirsiniz. İyi bir asansör konuşması akıcı olmalı, iş fikrinizi net ve doğru bir şekilde ifade etmeli ve söylediklerinize hem kendinizi hem de karşınızdakini inandırmalısınız.

Asansör Konuşması Nasıl Yapılmalıdır?

Öncelikle belirttiğimiz gibi iyi bir asansör konuşması inandırıcı, net ve sizin fikirlerinizi yansıtan cümlelerden oluşmalıdır. Zamana oldukça önem vermeli ve konuşmanızın 1 dakikadan az sürmesine önem vermelisiniz. Konuşmanızı daha önceden prova ederek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Bir asansör konuşması oluşturmak istiyorsanız, karşınızda iş fikrinizi destekleyecek bir yatırımcı olduğunu düşünün. Potansiyel yatırımcınıza kendinizi nasıl tanıtırsınız? İş fikrinizi nasıl açıklarsınız? Girişiminizden kısaca bahsetmek isteseydiniz neler söylerdiniz? Bu sorulara cevap ararken inandırıcı olmanız gerektiğini ve kendinizi net olarak ifade etmeniz gerektiğinizi hatırlatalım.

 

Her ne kadar konuşmanızı önceden prova etmek heyecanınızı yenmeye yarayacak olsa da, cümleleri ezberlemek yerine olası sorulara ve problemlere hazır olmanız gerekiyor. Bu aşamada klasik bir ezberlemekten çok kendinizi nasıl ifade etmeniz gerektiğini ve iş fikrinize odaklanmak daha iyi bir seçenek olabilir çünkü konuştuğunuz kişiler birbirlerinden farklı olabilir veya sektörleri farklı olabilir. Farklı seçeneklere veya sürpriz problemlere açık olmanız konuşma esnasında sizin için bir avantaj olabilir.

Asansör konuşmanızı yapabilmek için oldukça az bir süreniz olduğunu unutmamanız gerekir ve 1 dakikadan az olacak şekilde yaklaşık 30-45 saniyelik bir konuşma yapabilirsiniz. Farklı ve ilgi uyandırıcı bir konuşma yapmanız karşıdaki kişinin ilgisini çekmenize neden olabilir. Zaten bu konuşmayı yapmanızdaki amaç, iş fikrinizle karşınızdaki kişiyi etkilemektir. Bu yüzden farklı bir konuşma yapmak daha etkili olabilir.

Diğer yazılarımız için:

Twitter Yeni Özelliğini Türkiye’de Test Ediyor!

WhatsApp Sesli Mesaj Özelliğine Gelecek Yenilik!

Octet, Otomotiv Sektöründe Yüzde 380 Büyüdü

8 Etkili Öğrenme Yöntemi

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.