Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Girişimciler ve girişimci olmak isteyenler için en önemli görülen becerilerden biri de çok kısa bir süre içerisinde projelerine ve kendilerine ait aktarmak istedikleri bilgileri yatırımcıya veya potansiyel müşteriye en etkili şekilde anlatabilmesidir. Elbette bunun için yetenekle birlikte doğru stratejileri de bilmek ve öğrenmek çok önemlidir. Bu stratejileri bize anlatan kavram ise “elevator pitch” yani asansör konuşmasıdır.

Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Asansör Konuşması Nedir?

Elevator pitch yani asansör konuşması, asansör yolculuğu kadar kısa bir zamanda yani 1 dakikadan daha az bir sürede girişimcilerin/girişimci olmak isteyenlerin fikirlerini ve kendisini karşısındaki kişiye anlatarak ikna ettiği kısa sunumdur. Girişimci, belirtilen kısa sürede yatırımcıya veya potansiyel müşteriye onu meraklandırarak ve etkileyerek sunumunu yapabilmelidir.

Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Girişimcilerin fırsatları nerede ve ne zaman yakalayacağı belli olmadığı için, karşısındaki kişiyi ikna ettiğinde kendisine sağlayacağı network ve başka imkanlar tüm gidişatı da değiştirebilir. Bu yüzden öz güvenli ve fırsatları değerlendirmeyi becerebilen girişimcinin kendisini ifade edebilme yeteneğinin yanı sıra sunumu ve nasıl sunduğu da çok önemlidir. Sunumların daha iyi olması için de belli stratejiler ve adımlar vardır.

Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Asansör konuşmasının daha iyi bir hale getirilebilmesi için önceden hazırlık yapılması çok önemlidir. Elbette karşınızdaki kişiye göre de değişmeli bu hazırlık. Yatırımcı ile konuşuyorsanız farklı, bir şirket yöneticisi ile konuşuyorsanız ya da bir girişimci ile konuşuyorsanız farklı konuşmalar sunmalısınız.

Konuşma sırasında takip edilecek adımlar ise şunlardır:

  • Hedefinizi belirleyin.
  • Ne iş yaptığınızı açıklayın.
  • Pazarlama tekliflerinizi iletin.
  • Konuşmanız bir sorunun cevabı niteliğinde olmasını sağlayın.
  • Konuşmanızın devamı için bir görüşme ayarlayın veya iletişim bilgilerinizi iletin.

Bu adımları takip edip hazırlandıktan sonra ise öncelikle heyecanınızı kontrol altında tutmalısınız ve kendinizi tek bir cümle ile tanımlamalısınız. Öğrenci misiniz yoksa iş hayatında mısınız ne yapıyorsanız tek cümlede kısaca söylemelisiniz.

Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Konuşmanızı yaptığınız kişinin kim olduğuna dikkat etmelisiniz ve karşınızdaki kişiye göre sunum yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Girişiminizi anlatmadan önce konuya hâkim olmalısınız. Ne yaptığınızı, hedeflerinizi, bu işteki motivasyonunuzu, ileride yaptığınızın işin neye dönüşmesini beklediğinizi kendi içinizde cevapladıktan sonra konuşmanızı yapacağınız kişinin karşısına çıkmalısınız.

Asansör Konuşması: Elevator Pitch Nedir?

Son olarak, konuşmanızı sonlandıracağınız kısım karşınızdakini ikna edeceğiniz adımdır ve kurduğunuz cümleler burada sonucu şekillendirir. Görüşme veya bir toplantı talep edilerek konuşma bitirilmelidir ve elbette zamanı iyi yönetmek, sonuç odaklı olmak tüm konuşma boyunca sürdürülmelidir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.