Otomobil Firması Arrival, Uber’e Elektrikli Araçlar Üretecek!

Londra merkezli otomobil firması Arrival, Uber için elektrikli araçlar üretecek.

İngiliz firma Arrival, paylaşımlı araç ve kuryecilik hizmetleri ile tanıdığımız Uber ile anlaşarak Uber’e elektrikli araçlar üretecek. Hem yolculara hem de sürücülere konforlu bir deneyim yaşatacak olan elektrikli araçlar, aynı zamanda sürücünün güvenliğine de öncelik verecek. İki firmanın iş birliğinde geliştirilecek olan elektrikli araçları, 2023 yılında sokaklarda görmek mümkün olacak.

Daha önce elektrikli araçlar ile ilgili fikrini belirten Uber, 2030 yılına kadar Amerika’da ve 2025 yılına kadar ise Londra’da tamamen elektrikli araç kullanmayı hedefliyor. Şirket daha önceden bu hedefi doğrultusunda, Londra’da bulunan sürücülere, bu konuda yardımcı olacağını belirtmişti. Ayrıca, elektrikli araç kullanımı için 135 milyon euro’dan fazla bağış yapan şirket, bu doğrultuda, elektrikli araç kullanımında ne kadar kararlı olduğunu göstermişti. Tüm bu sebeplerden yola çıkarak Arrival ile paylaşımlı araç hizmetleri sunan Uber’in iş birliğinin çok şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.

arrival

Elektrikli araçların tasarımı, hem müşteriler hem de sürücüler için konfor alanı yaratacak. Bildiğiniz üzere bagaj sorunu da, biz müşterilerin sıklıkla yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor. Ancak, bu araçlarda ön koltuk katlanabilir olabilir ve bu bizler için daha fazla bagaj alanı demek!

Ayrıca, uygun fiyatlı bir ürün geliştireceklerini belirten otomobil firması Arrival, bu yeni çıkacak ürünlerinin sadece Uber’e değil, diğer firmalara da hitap edeceğini belirtiyor. Peki, bu ürünü ne zaman görmemiz mümkün olacak? Ürün ile ilgili detaylı bilgilere ulaşamasak da, bu yeni ürünlerin 2023 yılının sonlarına doğru üretime geçmesi planlandığını söyleyebiliriz.

Elektrikli Araç Kullanımı İçin Hyundai ve Uber Anlaşması

Uber’in yakın bir zamanda, yine elektrikli araç kullanımı için bir anlaşma planı olduğu gündemde yer almıştı. Elektrikli araç kullanımı hedefi doğrultusunda Hyundai ile anlaşmaya varan şirket, Kona ve IONIQ modellerinde indirim uygulayacak. Bu indirimin İngiltere, Hollanda ve Fransa’daki sürücüler için olduğunu belirtelim.

Firma yakın zamanda Hyundai ve Arrival iş birliği ile karşımıza çıksa da, elektrikli araç kullanımı için attığı ilk adımlar değil. Firma bu hedefi doğrultusunda, daha önceden Renault ve Nissan iş birliğine ile de gündemde yerini almıştı.

Arrival hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Yazılarımız İçin:

Instagram Hikayelerine Altyazı Seçeneği Eklendi

Ultimate Fighting Championship, Chiliz İle İş Birliği Yapıyor!

MASAK Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcı Rehberi Yayınladı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.