Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir ve Neden Önemli?

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir ve asıl amacı internette aranan herhangi bir şeyin kolayca bulunabilmesini sağlamaktır. Bir web sitesinin teknik yapılandırmasını, içerik alaka düzeyini ve bağlantı popülerliğini optimize etmek için kullanılan bir yöntemdir, bununla beraber kullanıcı arama sorgularıyla bağlantılı ve popüler olan sonuçları arama motorları daha iyi sıralar.

Doğru uygulandığında, arama motoru optimizasyonu sitenizin arama motorları tarafından görülmesini ve aynı zamanda bir arama terimi (anahtar kelimeler vs.) girildiğinde, arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralarda görünebilmesini sağlayacaktır. Sonuç sayfaları genellikle doğal (diğer adıyla organik) sonuçların, ücretli reklamların ve tıklama başına ödeme (PPC) reklamlarının bir sayfada toplanmış halidir.

Peki SEO, işinizin çevrimiçi pazardaki başarısı için neden bu kadar önemlidir?

Çevrimiçi pazarlamacılar için en önemli şey sıralamadır, pazarladığı sitenin Google arama sonuçları sayfasının ilk sayfasında yer alması için birbirleriyle yarışırlar. Bu rekabet bazı alanlarda çok daha fazladır.

Arama motorları , insanların internette tam olarak aradıklarını bulmalarını sağlar. Bir saat, Antalya’da bir tatil veya ödevinizdeki soruların cevapları ne arıyor olursanız olun, bilgiye ihtiyacınız olduğunda arama motorları ortak bir başlangıç noktasıdır. İşletme sahipleri için, sunduğunuz hizmet veya sattığınız ürünle ilgilenen insan trafiğini web sitenize yönlendirmek için değerli bir fırsat sunarlar.

“Amaç, genellikle, hedef kitleniz için en çok anlam ifade eden arama terimleri için Google sonuçlarının ilk sayfasında yer almaktır. Bu nedenle, SEO, web sitenizi nasıl yapılandıracağınızın teknik doğası ile ilgili olduğu kadar, kitlenizin istek ve ihtiyaçlarını anlamakla da ilgilidir.”

 

SERP’ler (Arama Motoru Sonuç Sayfası), ücretli arama sonuçlarından ve Google’ın gelirine katkıda bulunmayan ama aranan kelimeyle alakalı “organik” arama sonuçlarından oluşur. Google, bir sitenin alaka düzeyi ve kalitesine ilişkin değerlendirmesine dayalı olarak organik sonuçlar sunar. Arama sorgusunun türüne bağlı olarak Google, SERP’de haritalar, resimler veya videolar gibi farklı öğeler de sunabilir.

Bir SERP’deki reklam sayısı, kullanıcıların ne aradığına bağlıdır. Örneğin, “ayakkabı” kelimesini arayacak olsaydınız, büyük olasılıkla önemli sayıda en iyi sonucun reklam olduğunu görürsünüz. Aslında, ilk organik sonucu bulmak için muhtemelen sayfayı aşağı kaydırmanız gerekecektir. Çünkü rekabeti yüksek olan bu ve benzeri kelimelerde pazarın önde gelen markaları yerlerini zaten almış olacaktır.

Peki, Arama Motoru Olarak Neden Google?

Çünkü Google şu anda tüm arama pazarlarının yarısından fazlasına sahiptir. Sitenizi kaliteli trafik getirecek şekilde daha da optimize ederseniz, yatırımınızdan olabildiğince fazla geri dönüş alırsınız. Pek çok kişi SEO yapmak için profesyonel danışmanlar tutarken, diğerleri bunu kendileri yapmaya çalışır, ki bunu kesinlikle yapabilirsiniz. Kendiniz yapmak isterseniz, düzenli bir çalışmanın beraberinde, arama motorlarını, algoritmaları ve araç setlerini anlamanız gerekecektir.

Etkili bir SEO planı yapmayı planlıyorsanız yapmanız gereken ilk ve en önemli şey, yoğun rekabet analizi yapmaktır. Rakiplerinizin kim olduğunu bilirseniz, onlarla rekabete girdiğinizde işiniz daha kolay olacaktır. Yapmanız gereken şey Google’a girip alanınızla ve web sitenizle ilgili bir anahtar kelime yazmak, daha sonrasında ise Google arama sonuçlarınızın ilk sayfasında çıkan ilk altı siteye bakmaktır. İşte yenmeniz gereken rakipleriniz bunlar olacaktır. Çünkü, Google’da ilk 10 arama sonucunda listeleniyorsanız, web sitenizin önemli ölçüde trafik alacaktır, ki bizim istediğimiz de budur.

Web sitenizin arama motoru dostu ve aynı zamanda kullanıcı dostu olacak şekilde oluşturulması da çok önemlidir. Başlangıç olarak, sitenizin neyle ilgili olduğu konusunda çok net olmalısınız.

SEO, var olan en güçlü çevrimiçi pazarlama araçlarından biridir ve çevrimiçi işinizin başarısı için kritik öneme sahiptir. Sonuç olarak, doğru yapılan SEO, milyarlarca mevcut web sayfası denizinde iyi bir şekilde bulunmanızı ve sıralanmanızı sağlayabilir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer GirişimPedia Yazılarımız İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

1 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.