/

App’ler, Platformlar ve Daha Fazlasında 1 Haftada Neler Oldu?

App’ler, Platformlar ve Daha Fazlasında 1 Haftada Neler Oldu?

En son App haberlerini, Appleri ve genel uygulama durumlarında son bir haftada neler yaşandı gelin şöyle bir göz atalım.

 

-Meta kendine mavi tık özelliği ekledi

Hafta sonu yaptığı duyuruda Meta, Elon Musk’ın Twitter’ından alınan doğrulanmış mavi tık özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde Facebook ve Instagram üzerinden para ile mavi tik alınabilecek. Ücretli abonelik, iyileştirilmiş kimliğe bürünme koruması ve müşteri desteğine doğrudan erişim ve ayrıca sıralaması yükselen gönderiler aracılığıyla daha fazla görünürlük gibi diğer özellikleri de var. Şimdilik Yeni Zelanda ve Avustralya’da kullanıma sunuldu.

Özelliğin güncel fiyatı ise web’de 11,99 ABD doları ve İOS veya Android için 14,99 ABD doları olarak sunuluyor.

App’ler, Platformlar ve Daha Fazlasında 1 Haftada Neler Oldu?

-Instagram Kurucu Ortaklarının Yeni Uygulaması: Artıfact

 

Instagram’ın kurucu ortakları tarafından hayata geçirilen haber App’i olan Artifact kayıt gerektirmeden kullanıcıların hizmetine sunuldu. Bu uygulama sadece haber okunmak için değil aynı zamanda haberleri tartışmak için sosyal bir yönde içerecek.

Genişletilmiş sosyal özelliklere hazırlık olarak, şirket artık kullanıcıların makalelerin ağlarındaki insanlar arasında ne zaman popüler hale geldiğini görmek için kişilerini yüklemelerine izin verecek. Ancak haberin kimi okuduğu gösterilmeyecek. Ayrıca istatistik özelliği ile okuma alışkanlıkları konusunda da yardım sağlayacak. Ancak, okumalarınızı belirli konulara göre daha dar bir şekilde gruplayacaktır. Başka bir deyişle, yalnızca “teknoloji” veya “AI” yerine, özellikle “ChatGPT” konusu hakkında çok şey okuduğunuzu fark edebilirsiniz.

 

-Spotify Yapay Zeka DJ’i Başlatıyor

 

Ünlü müzik dinleme platformu ve APP’i olan Spotify kullanıcıların müzik deneyimini kişiselleştirmek için amacıyla bir AI DJ’i kullanıma sundu. Bir radyo DJ’ine benzer şekilde, Spotify’ın DJ özelliği, Spotify’ın “şaşırtıcı derecede gerçekçi bir ses” dediği şeyi kullanarak, sevdiğiniz parçalar ve sanatçılar hakkında yapay zeka destekli sözlü yorumların yanı sıra küratörlüğünü yaptığı bir müzik seçkisi sunacak.

App’ler, Platformlar ve Daha Fazlasında 1 Haftada Neler Oldu?

-Elon Musk, Twitter’ın algoritmasını önümüzdeki hafta açacağını tweetledi. Ayrıca Twitter’da birçok ismi kovacağını açıkadı.

 

-Snapchat kullanıcıların Snaps and Stories’e lisanslı şarkı klipleri, TV şovları ve filmlerden alıntılar veya kendi orijinal seslerini eklemelerine izin veren Sounds için yeni özellikler sundu.

App’ler, Platformlar ve Daha Fazlasında 1 Haftada Neler Oldu?

-Youtube Music’e Podcastler geliyor. Bu özelliği ücretsiz sunacak. Şimdilik özellik sadece ABD’deki kullanıcılar için geliyor.

 

-Spotify, yalnızca NFT sahipleri tarafından açılabilen oynatma listelerini test etmeye başladı. Bu özellik metaverse grubu Kingship ve Overlord, Fluf ve Kevin Rose’s Moonbirds gibi topluluklar tarafından test ediliyordu.

 

-YouTube yeni anlaşması sayesinde kolay bir şekilde içeriklerine dublaj ekleyebilecek. Bu özelliğe şimdi ise çok dilli ses özelliği eklendi bile. Ayrıca büyük youtube kanallarına (MrBeast) test özelliği sundu.

 

-Ünlü sevilen oyun Angry Birds’ün ilk oyunun adı değişti. Diğer oyunlarının indirmesini düşünüldüğü için App Store oyununun adı Red’s First Flight olarak değiştirilecek. Bu sayede diğer app uygulamaları olan angry birds oyunlarının daha çok indirileceğini düşünüyor.

App’ler, Platformlar ve Daha Fazlasında 1 Haftada Neler Oldu?

– WhatsApp’ın, kullanıcıların haber bülteni aracılığıyla da yayın yapmasına izin vermek için mevcut yayın işlevini genişletecek bir “özel haber bülteni aracı ” geliştirdiği tespit edildi.

 

– Messenger, dahili olarak başka bir BeReal klonu olan “Roll Call”u test ediyor. Bu özellik, kullanıcılardan, bir sohbette bir grup arkadaşla o anda neler yaptıklarını paylaşmak için, zamanlanmış geri sayımla birlikte bir isteme bir fotoğraf veya video eklemelerini isteyen bir özellik.

 

-Microsoft bildiğiniz üzere kendine ChatGPT’yi entegre etmişti. Edge, Bing ve Skype için entegre olan ChatGPT’yi ayrıca appler için getirmek için çalışmaya başladı. Şimdilik sadece test kullanıcıları için açık.

 

– Mercedes, yeni nesil otomobil işletim sistemi aracılığıyla araçlarına Haritalar ve YouTube getirmek için Google ile ortaklık kurdu. Ayrıca TikTok’un sonbaharda çıkacak yeni Mercedes-Benz E-Serisi ile başlayarak 2023’te arabalarına geleceğini söyledi.

App’ler, Platformlar ve Daha Fazlasında 1 Haftada Neler Oldu?

– Avrupa Komisyonu (AK), tüm AK çalışanlarına TikTok’u kurumsal cihazlarının yanı sıra iş amacıyla kullanılan tüm kişisel cihazlarında kaldırmaları talimatını veren bir yönerge yayınladı. Haber, Çin gözetleme tehdidi belirirken ABD’li milletvekilleri arasındaki benzer kararları takip ediyor.

 

– Ulusal güvenlik için bir tehdit olmadığını göstermeye çalışan TikTok, artık ABD merkezli kar amacı gütmeyen üniversitelerdeki araştırmacıların bir API aracılığıyla kamu verilerine erişmesine izin vereceğini söyledi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.