Apple 14.6 Güncellemesini Duyurdu! İşte Yeni Özellikler

Geçtiğimiz ay Apple 14.5 güncellemesini kullanıcılarına sunmuştu. Şimdi 14.6 güncellemesini kullanıcılarına sundu. Yeni güncelleme ile elde edebileceğiniz özellikleri sizler için derledik.

Geçtiğimiz ay Apple 14.5 güncellemesiyle önemli özellikleri kullanıcılarıyla buluşturmuştu. 14.5 güncellemesi ile kullanıcılar bir çok önemli özelliklere kavuşmuştu. Önemli olan özellikler, uygulama izleme şeffalığı, Apple Watch ile kilit açma, çift sim desteği ve haritalarda olay bildirme özelliği gibi. 14.6 güncellemesi ile bunlarında üstüne eklemeler yapıldı. Şimdi geçelim 14.6 güncelleme özelliklerine.

14.6 güncellemesi Apple Music’teki ses özelliklerine odaklandı. Apple Music’teki uzamsal ve kayıpsız ses elde edilmesi üzerine odaklanıldı. Peki bu özellikler nelerdir? Uzamsal ses özelliği, sesin 360 derece duyulması gibi düşünebilirsiniz. Bu özellik sayesinde sesi tüm çevre tarafından duyulmasını sağlıyor. Kayıpsız ses özelliği ise, müziklerin stüdyo ortamındaymış gibi kullanılmasını sağlıyor.

Ayrıca bu güncelleme AirTag ürünü için çok önemli. Nedeni ise, AirTag’te kayıp modu özelliğinde sadece telefon numarası girilebiliyorken, 14.6 güncellemesi ile AirTag artık e-posta tarafından desteklenebiliyor.

Apple Podcast uygulamasını sevenlere de güzel haberler var. Bazı kullanıcılar Podcast uygulamasının arayüzünü kullanışlı bulmuyordu. Eleştiriler karşısında 14.6 güncellemesinde Apple arayüzünde değişikliklere başvurdu. Aynı zamanda Apple Podcast’te kanallar ve bireysel abonelikler de başladı.

Yurtdışında Apple Card Family seçeneği de 14.6 güncellemesi ile kullanıcılara sunuldu. Ancak ülkemizde bu özellik bulunmadığı için bu özelliğin bizi ilgilendirdiğini düşünmüyoruz. Peki Apple Card Family nedir? Apple Card Family, aile paylaşım özelliğidir. Bu özellik sayesine aile grubunuza dahil ettiğiniz 13 yaş ve üzeri beş kişi ile paylaşabilirsiniz. Ve tüm harcamaları takip edebilir ve limit belirleyebilirsiniz. Türkiye’ye gelmesi şart bence ünlülerimizin ihtiyacı var gibi. 🙂

14.5 güncellemesindeki sorunlara da güncelleme getirildi. Apple’ın 15 güncellemesini 7 Haziran’da yapılacak olan WWDC 2021 etkinliğinde duyurması planlanıyor.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Bosna Hersek’te Nasıl? Edin Halilovic Anlattı

KRİPTO PİYASASI ÇÖKTÜ

Milli Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi 27- 30 Mayıs Tarihleri Arasında Geliyor!

Joy Mangano’nun Mucize Paspası

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

BASIN BÜLTENİNDEN DÜZENLENMİŞTİR

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.