//

Apheris, 8,7 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Apheris

Apheris, operasyonu ölçeğini büyütmek için 8,7 milyon euro yatırım aldı. 2019 yılında Robin Röhm ve Michael Höh tarafından kurulan Apheris platformu, iş birliğine dayalı veri ekosistemleri yaratıyor.

Apheris

İçinde yaşadığımız dünya veri odaklı bir dünya ve artan veri miktarıyla birlikte verilerin yönetimi de karmaşık hale geliyor. 2021 yılında, yapay zeka ve yapay zeka ile ilgili girişimlere yapılan özel yatırım 93,5 milyar dolara ulaştı.

Yapay zeka ve veriler hemen hemen her sektörde etkili olurken, belki de en önemlisi, iklim değişikliğinden yeni ilaçların keşfini hızlandırmaya kadar insanlığın en büyük zorluklarını ele almada veri ve yapay zekanın sahip olabileceği potansiyel.

Ancak şu anda teknolojiyi geliştiren kuruluşlar, makine öğrenimi algoritmalarını beslemek için daha eksiksiz veri setlerine erişime ihtiyaç duyuyor. Apheris’in sağlamak istediği de bu. Girişim veri sağlayıcıların ve tüketicilerinin teknik ve ticari olarak uygulanabilir bir şekilde iş birliği yapmalarını sağlamak amacıyla hizmet sunuyor.

Yapılan açıklamalar

Apheris

Apheris CEO’su ve kurucu ortağı Robin Röhm şu açıklamalarda bulundu;

“Gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklar ancak kuruluşlar birbirlerinin verilerini kullanabilirse çözülebilir. Veri paylaşımı ihtiyacını ortadan kaldırarak ve daha önce bunu neredeyse imkansız hale getiren karmaşıklıkları, riskleri ve engelleri yıkarak sektörlerin işbirliği içinde çalışmasını sağlamaya kararlıyız. Yeni yatırım, Apheris platformunu bir sonraki seviyeye taşımamıza, kullanım durumundan bağımsız çözümü geliştirmemize ve veri bilimi ve yapay zeka alanındaki en iyi ve en parlak kişileri kurumsal sınırlar ötesinde bir araya getirmemize olanak tanıyacak. Birlikte çalışırsak yaratabileceğimiz etkinin sınırı yok.” 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.