Andy Jassy: Amazon’un Yeni CEO’su

Andy Jassy, artık CEO olarak Amazon’un yeni yüzü!  

Bir şirket kurucusunu CEO olarak değiştirmek asla kolay bir iş değildir. Jeff Bezos ve Amazon söz konusu olduğunda, bu imkansızın sınırında. Pazartesi günü CEO olarak yeni görevine başlayacak olan Andy Jassy, sadece gelişen perakende ve bulut sağlayıcı işinin devamlılığını sağlamakla kalmıyor.  

 

 

Jassy sadece yatırımcılara ve analistlere kendini kanıtlamak zorunda kalmayacak. Her şeyden önce, Amazon’un iş modelini parlamento komitelerinde ve dünyanın her yerindeki denetim otoritelerine karşı savunması gerekecek. Bu nedenle Jassy, siyasi profesyonelleri ve iyi avukatları bir tarafa çekmeli. Ama bu tek başına yeterli değil. 

 

Jassy, AWS’nin son derece karlı bulut işinde  tamamen yeni iş alanları icat edip geliştirebildiğini zaten kanıtladı. Geçen yıl AWS, satışların yalnızca yüzde 12’sini oluşturuyordu, ancak işletme karının neredeyse yüzde 60’ına katkıda bulundu. 

 

 

Jassy, Amazon’u siyaset  kargaşasında yönetmeli 

Şimdi Jassy, grubu dünya çapındaki siyaset ve düzenleyici otoritelerin kargaşasında yönlendirebileceğini kanıtlamak zorunda.

Baskı her taraftan artıyor:  

Haziran ayına kadar ABD Kongresi, Amazon’un gücünü kırmasa bile ciddi şekilde kısıtlayabilecek birkaç yasama önerisini kabul etti. Amazon ve Big Tech’e karşı mücadele, Cumhuriyetçiler ve Demokratların şaşırtıcı bir şekilde hemfikir olduğu birkaç konudan biri. 

  

Ayrıca, büyük teknolojiye karşı bir aktivist olan Lina Khan, güçlü ABD rekabet düzenleyicisi FTC’nin başındadır. Ajans şu anda MGM’nin Hollywood stüdyolarının yakın zamanda devralınmasını araştırıyor. Buna ek olarak, çeşitli eyaletler, fiyatlandırmadan rakip verilerinin kötüye kullanılmasına kadar çeşitli soruşturmalar başlattı. Brüksel’de, diğer şeylerin yanı sıra, Amazon’un bir pazar yeri ve bir pazar katılımcısı olarak ikili rolüne bakan araştırmalar da yürütülüyor. 

 

Çalışanların üzerindeki baskı da artıyor:

Alabama’da çalışanları bir sendikada örgütleme girişimi son zamanlarda başarısız oldu. Ancak, diğer şeylerin yanı sıra lojistik şirketi UPS’teki iş sözleşmelerinde söz sahibi olan güçlü Teamsters sendikası, Amazon’u daha yeni bir öncelik olarak ilan etti. Bu iyiye işaret değil. 

  

 

Yeni bir kurum kültürü gerekiyor 

Yeni CEO’nun bu sorunları yaratan kurum kültürünün bir kısmını değiştirmesi gerekiyor. İşiyle ilgili zor olan da tam olarak budur. 

 

Ne de olsa bu kültür aynı zamanda Amazon’un başarı tarifinin bir parçasıydı. Cesurca, basitçe her şeyi altüst etmek, geleneksel şeyleri umursamamak – Amazon’u bugünkü haline getiren şey buydu. Bu kurallara göre oynamama yaratıcılığını teşvik etti.  

Jeff Bezos, birinci gün mantrasından bahsetmeyi sever. Her zaman ilk günmüş gibi çalışmalısınız, çünkü ikinci gün zaten durgunluk, ardından ilgisizlik, acı verici düşüş ve sonunda ölüm demektir. Bezos, bunu sadece birkaç yıl önce hissedarlara yazdığı mektupta yazmıştı. 

  

 Amazon’un ve Jassy’nin bundan sonra izleyeceği yol tüm dünya için merak konusu…

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

Elon Musk Sonunda Sessizliğini Bozdu

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

DOGECOIN EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞARKEN ELON MUSK’TAN CEVAP YOK

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.