Android Uygulamaların Çökmesine Karşı Çözümler

Son günlerde Android telefon kullanıcıları, çeşitli uygulamaların sık sık çökmesine neden olan hatalarla uğraşıyor. Bu yazımızda sistemin çökmesinin nedenlerinden ve çözüm yollarından bahsedeceğiz.

Android işletim sistemine sahip telefon kullanıcıları, çeşitli uygulamaların sık sık çökmesi nedeniyle uygulamaları aktif olarak kullanamayıp, bazı kullanıcıların ise telefonlarının kapanması sıkıntısıyla uğraşıyor. Reddit’te paylaşılan bir gönderiye göre bu sorun Samsung Galaxy S21 gibi en güncel telefon modellerini kullanan kullanıcılarını etkiliyor. Sadece Samsung kullanıcıları değil, bazı Xiomi modelleri ve HTC gibi birçok farklı marka kullanıcıları da bu problemle yüzleşiyor.

Problemin kaynağı ise Android Sistem WebView uygulaması. WebView, Android işletim sisteminde ön yüklü olan ve uygulama içi web tarayıcılarının kullanılmasını sağlayan bir sistem dosyasıdır.

Yaşanan problemlerden sonra Google açıklama yapmayı geciktirmedi. Bir Google sözcüsünün yaptığı açıklamada, ‘’Uygulamaların çökmesine neden olan problemin farkındayız. WebView ile ilgili düzeltme çalışmalarına devam ediyoruz.’’ dedi. Çalışmalar devam etse de kullanıcılar, bu açıklamayı yeterli bulamadı.

Peki, siz bu uygulamaların çökmesini engellemek için neler yapabilirsiniz?

Samsung Galaxy ya da başka bir markaya ait Android işletim sistemine sahip telefonda bu sorunu yaşıyorsanız, Android WebView güncellemesinin kaldırmanızı öneririz. Play Store üzerinden WebView uygulamasını aratarak, kaldır seçeneği ile uygulamayı silebilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise;

  • Ayarlar > Uygulamalar > Android Sistem WebView’a tıklayın.
  • Açılan sekmede üst kısmında buluna üç noktaya tıklayın.
  • Güncellemeleri kaldıra tıklayın.
  • İşlemi onaylayın ve telefonunuzu yeniden başlatın.

Eğer bu işlemler ise yaramaz ise, Chrome tarayıcısının güncellemesini kaldırabilirsiniz. Ama bu seçeneği Android 10’un altındaki Android sürümleri için gereklidir. Bu noktada dikkatli olmalısınız. Umarım bu problem en kısa süre içinde çözülür.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

DenizBank’tan 25 Milyon Dolarlık Yatırım Fonu

Instagram Çocuklara Yasaklanıyor Mu? Gündemde olan Instagram Kids Nedir?

Sorwe 3.2 Milyon Dolar Değerlendirme İle Yatırım Aldı

Elon Musk Çin Gerginliği Hız Kesmeden Devam Ediyor

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.