/

Amazon’dan 9 Milyarlık Dev Satın Alma

Amazon,Prime Video için satın almayı geliştiriyor. Variety haberine göre Amazon MGM’yi satın almak için çalışmalara başladı.

Çocukluğumuzun en sevilen aslanını hatırlarsınız. Bugs Bunny gibi çizgi filmlerden önce başlardı ve hepimizin yüzünde mutluluk oluşurdu. İşte kükreyen aslan olarak bildiğimiz Metro-Goldwyn-Mayer yapım stüdyosunu satın almak için çalışmalara başladı.

Son yılların popüler dizisi The Handmaid’s Tale, 007 James Bond, Hobbit Üçlemesi gibi başarılı ve ses getiren yapımlara imzasını atan Metro-Goldwyn-Mayer yapım şirketi bir çok şirketin merceği altında. Ancak bu şirketlerin başında Amazon en fazla yatırımı yapabilecek isim.

Variety haberine göre Amazon satın alma yarışında Metro-Goldwyn-Mayer’a 9 milyar dolar teklif etmiş. Geçtiğimiz sene Metro-Goldwyn-Mayer sözcüleri şirketi satmak istediklerini belirtmişti. Bu açıklamadan sonra bir çok şirket satın alma için görüşmelere başlamıştı. Diğer şirketlerin genel olarak teklifi 5 milyar dolar iken, Amazon yarışta öne geçmek için 9 milyar dolarlık teklifle karşılarına çıktı. Satın alma yarışında Amazon önde diyebiliriz.

Metro-Goldwyn-Mayer şirketi Amazon için çok önemli ve satın almak için miktarı arttırabilirler de. Amazon için Metr0-Goldwyn-Mayer yapım şirketinin bu kadar değerli olmasının nedeni ise sahibi olduğu filmler. Amazon Prime Video’nun şgüncel 200 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Prime Video kullanıcısı olarak maalesef içeriklerinin miktarı az. Eğer Metro-Goldwyn-Mayer ile anlaşma gerçekleşir ise Prime Video için ciddi bir büyüme gerçekleşir. O yüzden bu satın alma yarışı Amazon için çok değerli.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Twitch, Türkiye’de Yeni Fiyatlandırmaya Gidiyor 

Panteon Yeni Oyunu İçin 10 Milyon Dolarlık Yeni Fon Sağladı

Tesla Bitcoin Hisselerini Sattı Mı?

İyilik Paylaş’ta 3 Milyon TL’den Daha Fazla İyilik Paylaşıldı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.