Amazon Dijital Para Birimi Çözümleri Üzerinde Çalışıyor – Pilot Proje Meksika’da Başlıyor

Amazon Dijital Para Birimi Çözümleri Üzerinde Çalışıyor – Pilot Proje Meksika’da Başlıyor

E-ticaret devi, yakın tarihli bir iş listesinin önerdiği gibi kripto işini keşfetmeye hazırlanıyor. Amazon, Meksika’da “dijital para birimlerine” dayalı yeni çözümler geliştiren bir ekip kurmayı amaçlayan bir pilot proje başlatmak istiyor.

 

Bir iş ilanına göre, Jeff Bezos’un çok uluslu firması bu hafta “Dijital ve Gelişen Ödemeler” bölümü için Yazılım Geliştirme Müdürü arayışındaydı. Teklif, baskı zamanı itibariyle artık mevcut olmadığından, iş rolünün doldurulduğu bildirildi.

Amazon, iş ilanında yeni ödeme ürününün Meksika’da ilk aşamada devreye alınacağını belirtti. Açıklamanın bir bölümü aşağıdaki gibidir:

Bu ürün, müşterilerin, Prime Video gibi ürünler ve / veya hizmetler için alışveriş de dahil olmak üzere çevrimiçi hizmetlerden yararlanabilecekleri nakit paralarını dijital para birimine çevirmelerini sağlayacak.

Aranan kişinin bilgisayar bilimi veya mühendisliğinde açık yazılım sistemlerinin sunumunu yönetme deneyimi olmasını belirtirken, ayrıca Amazon, “gelişmekte olan pazarları” hedefleyen ödeme çözümleri oluşturmak için bir teknoloji ekibi kurmayı beklediğini açıklıyor.

Seçilen kişi Seattle, Washington’da yaşıyor olmalıdır. Ayrıca, belirli bir blockchain veya kripto ile ilgili geçmişe sahip olmak zorunlu değildir ibaresi de ilanda bulunmakta.

Amazon Yeni CEO’sunun Blockchain Teknolojisiyle İlişkisi Nedir?

Amazon, Jeff Bezos CEO ‘luktan ayrıldıktan sonra Andy Jassy’yi yeni CEO olarak atadı. Aslında, bir süre önce Jassy, blockchain teknolojisine ilgi gösteriyor ve onu yeni ödeme seçenekleri için çözümler benimsemek için araştırıyordu. Jassy, o sırada Amazon Web Services’in CEO’suydu.

E-ticaret devi şu ana kadar Meksika’da bu yaklaşan dijital para birimi çözümünü dağıtma planlarını kamuya açık bir şekilde açıklamadı. Bununla birlikte, hareket, ana akım şirketlerin Bitcoin (BTC) yatırımları veya genel olarak kripto benimsemesiyle ilgili duyurularının ardından geliyor..

Son zamanlarda, Elon Musk‘ın şirketi Tesla, bir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Form 10-k dosyasında firmanın 1,5 milyar dolar değerinde bitcoin satın aldığını duyurdu.

Bir başka sektör olan  ödeme devi Mastercard, 11 Şubat’ta yaptığı açıklamada da bir dizi kripto para biriminin kendi ağında doğrudan hareket etmesine izin vermeye hazırlandığını açıklamıştı.

İlan ve çalışmalara bakılırsa çok uluslu bir firma olan Amazon‘un yakın zamanda kendine ait kripto parasını piyasada görmemiz an meselesi olabilir.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız;

Markanızı oluştururken tükenmişlik sendromu yaşamamak için 5 ipucu

 

Daha iyi bir E-posta Pazarlaması İçin 4 İpucu

 

E-posta Pazarlamasının Sosyal Medyadan İyi Olduğunun 6 Kanıtı

 

Uygulama Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 4 İpucu

Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip etmeyi unutmayın;
Instagram Hesabımız
Twitter Hesabımız

 

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.