Alarm Çorabı Slock

slock

 

Günümüzde teknolojinin geldiği seviyeyi hepimiz yaşayarak görüyoruz. Gün geçtikçe gelişen teknoloji ve bunun beraberinde gelişen teknolojik ürünleri hayretler içinde izliyoruz. Akıllı saatler, gözlükler, telefonlar ve hatta akıllı paspaslar gün geçtikçe bizleri şaşırtmaya devam ediyor.

slock

Bugün yazımızda bahsedeceğimiz şahane teknoloji nimeti ise alarm çorabı Slock. Eğer sıradan alarm seslerinden sıkıldıysanız ve artık farklı bir şekilde uyandırılmak istiyorsanız yazının devamı sizin için diyebiliriz.

Alarm Çorabı Slock

Telefon veya saat alarmıyla uyanmakta güçlük çekenlerden misiniz? Peki ya alarm çorabı Slock ayağınızı gıdıklarsa bu durum değişir mi?

slock

Kimi insanlar için uyanmak oldukça kolay ve enerjik, kimileri içinse arkaya arkaya kurulan sıralı alarmlar ve sonuncusuna kadar yataktan çıkmamak ve inatçılık anlamına geliyor. Sabaha böyle kötü bir şekilde başlamak bir çoğumuzda günün geri kalanında motivasyonsuzluğa sebep olarak günden alınan verimi oldukça düşürüyor.

 

Sabah kalkmak yerine kendini yatağa çivileyenler için çok çeşitli alarmlar geliştiriliyor. Bunun için geliştirilen oldukça farklı icatlar da mevcut üstelik. Örneğin basarak susturulan çalar paspas ve minik voltajlarla elektrik vererek uyandıran akıllı bileklik insanı yataktan çıkarmak için yapılabilecek en akıl almaz icatlardan.

 

Alarm ve çorap kelimelerini birleşimiyle oluşan Slock, bandaj misali bir çorap. Taban kısmındaki donanım ise 4 merkezli titremler yayıyor ve böylece sabah başka kimseyi uyandırmadan, gürültü yapmadan titreyek uyanmanızı sağlıyor. 5 gün pil ömrü olan ve Bluetooth ile akıllı telefona bağlanan Slock kendi alarm uygulaması kullanıyor. Ürün vücutla doğrudan temas ederek uyandırdığı için de daha doğal bir uyanma süreci sunduğunu söylüyor.

Alarm çorabı Slock, 2017’de fon toplama sitesi Kickstarter da iki genç girişimci tarafından adını duyurdu. Alarm paspası Ruggie gibi aynı amaca hizmet eden Slock insanları istedikleri saatte ayakta olmalarını sağlamaya yönelik bir girişim. Ayağımızda dokunma ve titreşime duyarlı çok sayıda sinir bulunduğundan Slock’un titreşimleri, uyandırmayı kolaylaştırıcı etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün. Girişimciler alarm çorabının geliştirilmesi konusunda çalışıyorlar.

slock

Yaratıcısı olan iki girişimci genç, oluşturdukları prototip üzerine 2017 senesinde bağış toplamak üzere fonlayıcılar ile masaya otursalar da bekledikleri bağış rakamına ulaşamadılar.

Prototipin istenilen bağış tutarına ulaştığı senaryoda Android ve İos ile uyumlu çalışması planlanan alarm çorabı Slock, 40 kilo ağırlığa kadar bir kuvvete direnç gösterir durumda olacak, kişi ayağa kalkana kadar titreşimi durdurmama özelliğinde olacak. Bu özelliğiyle erteleme davranışını engelleyen en önemli etkeni bulmuşa benziyor.

Alarm çorabı Slock henüz beklediği yatırımı alamadı ve fikir olarak kalmaya şimdilik devam ediyor. Vücuda direkt temas eden ve elektrik barındıran bir ürün olduğundan oldukça titizlik gerektiren bir ürün.

Bu ayak gıdıklayan fikir ile buluşmayı sabırsızlıkla bekleyen ve uyanmanın zor halinden bir an önce kurtulmayı bekleyen çoğunluk için sabırlar diliyor ve teknolojinin evrimine her geçen gün yakından şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz.

slock

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer İlham Al Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.