//

Akıllı Tarım Teknolojileri

Akıllı Tarım Teknolojileri

Tarım Nedir?

Tarım, önemli ve yayar sağlayacak besinlerin toprağı çeşitli yollarla işleyerek elde edilmesidir. Pek çok ülkenin ekonomisi açısından çok önemli bir yer teşkil eden tarım bizim ülkemiz adına da önemli bir yer teşkil ediyor. Türkiye’nin özel bir coğrafi konumda bulunması ve iklimi sayesinde tarıma çok elverişli de olsa gösterilmeyen ilgi ve yanlış tarım politikaları yüzünden ülkemizde ne yazık ki bu alanda başarılı değiliz. Dünya çapında da çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor teknolojinin hat safhada olduğu bu dönemde tarımın etkilenmemesi de olanaksız gelin beraber teknolojinin tarım üzerindeki etkisini inceleyelim.

Akıllı Tarım Teknolojileri

 

Akıllı Tarım Teknolojileri Nedir?

Gelişen teknolojik gelişmeler beraberinde bir çok yenilik getirdi. Endüstrinin gelişmesiyle beraber tarım da bu değişimden etkilendi tarım alanında kullanılan aletlerin değişmesi ve gelişmesi, ürün takibinin kolaylaşması, ürün verimliliğinin arttırılması gibi bir çok değişimi beraberinde getirdi elbette yaşanan bu değişimler pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi tarım teknolojileri yarar mı sağlıyor yoksa zarar mı?

 

Akıllı Tarım Teknolojileri

 

Neden Akıllı Tarım Teknolojileri?

Üretimin olduğu pek çok yerde verimlilik ana unsur olarak görülür. Tarım da bu üretimin yapıldığı yerlerden birisidir diğerlerinden bir yönüyle yarılıyor olması neden akıllı tarıma ihtiyaç var sorusunun ana cevabını oluşturduğunu söyleyebiliriz. O da tarımın öngörülemez bir biçimde yapılıyor olması akıllı tarım sayesinde toprağın verimini ürünü ekmeden önce ölçebilir veya ektikten sonra o ürünün verimliliğini kontrol edebilmenin önü açılıyor. Toprak ve ürün bazlı değil insan bazlı olarak düşündüğümüzde de pek çok açıdan verim sağlıyor tarım aletlerinin gelişmesiyle beraber insan gücünden de verim sağlanmış oluyor. Aynı zamanda kullanılacak malzeme konusunda israfın önüne geçmemizi sağlayan akıllı tarım teknolojileri sürdürülebilirlik adına da çok büyük bir önem teşkil ediyor. Akıllı tarımın amacı ise; Verimli ürün elde etmek, Kimyasal oranını azaltarak organik maddeye ulaşmak, İsrafın önüne geçerek sürdürülebilirlik çatısı altında tarım yapmak vb.

Akıllı Tarım Teknolojileri

Akıllı Tarım Teknolojilerinin Yararları

  • Akıllı tarım teknolojileri sayesinde karbon emisyonunu azaltarak dünyanın daha yaşanabilir bir yer olması sağlanabilir
  • Ürünü her aşamasında takip ederek ürünün verimliliği artırılmaktadır
  • Ürün yetiştiriciliği konusunda belirli kayıt düzenleri sayesinde bilgi akışı sağlanabilir
  • Bilgi akışı sayesinde israfın önüne geçilerek sürdürülebilirliğe önemli bir katkı sağlanır
  • Gelişmiş tarım aletleri sayesinde zaman konusunda da verimlilik sağlanır
  • Sulama sistemleri sayesinde ürünlerin ihtiyacı kadar su verilerek hem ürün kalitesinde artış görülür hem de su israfının önüne geçilir.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.