Bu Akıllı Maske Söylediklerinizi 9 Dile Çeviriyor! Donut Robotics

donut robotics

Çoğumuz için dünyayı dolaşmak ve başka kültürleri tanımak hayalimiz. Peki, artık başka ülkeleri gezerken onların dilini de konuşabilmenizin mümkün olabileceğini söylesek? Artık, akıllı maskeler ile bu mümkün.

Japon robotik şirketinin yeni teknolojisiyle bu artık mümkün. Donut Robotics şirketi, söylediklerinizi farklı dillere çevirebilen bir yüz maskesi icat etmeyi başardılar.

Şirket, 2014 yılında bir grup mühendis ve tasarımcı tarafından Fukuoka’da bir garajda kuruldu.Mühendisler, “toplumsal sorunları çözecek” robotlar geliştirmek istediler ve şirketin adını, evrenin gerçek şeklinin bir çörek gibi olduğu teorilerinden sonra verdiler.

donut robotics

 

C-mask olarak adlandırılan, Japon başlangıçlı Donut Robotics tarafından geliştirilen bu yeni yüz maskesi , konuşmaları kaydedebilir, bluetooth üzerinden metin mesajlarına dönüştürebilir ve Japoncayı sekiz dile çevirebilir: İngilizce, Çince, Fransızca, Korece, Tayca, Bahasa, İspanyolca ve Vietnamca. ayrıca arama yapmak ve kullanıcının sesini yükseltmek için de kullanabilirsiniz, bu da maske takmak bazen insanların duyulmasını engelleyebileceğinden çok kullanışlıdır.

maske

Covid-19 pandemisinden sonra maske kullanmak neredeyse nefes almak kadar normal karşılanmakta. Hayatımızın içinde olan cerrahi maskelere benzese de bu akıllı maskeler konuşulan dili 9 farklı dile çevirebiliyorlar.

Çevirme işlemi ise şöyle oluyor:

Maske akıllı telefonunuzla bağlantı kuruyor ve söylediklerinizi dokuz farklı dile çevirebiliyor.

Maske önce sizi dinliyor, ardından söylediklerinizin çevirisi telefon ekranınızda görünüyor. Ayrıca gerçek zamanlı sözlü çeviri sağlamak için hopörlere bağlanabiliyor.

Şimdilik, Akıllı Maske İngilizce, Çince, Fransızca, Korece, Endonezyaca, Tayca, İspanyolca, Japonca ve Vietnamcayı tercüme edebiliyor. Bunun yanı sıra sıradan bir cerrahi maskenin yapacağı gibi koronavirüsden de koruma sağlayabiliyor.

akıllı maske

C-FACE Akıllı Maske, topluluklar arasındaki dil engellerini ortadan kaldırarak seyahat etmeyi her zamankinden daha kolay hale getirebilecek türden bir buluş.

 

Donut Robotics CEO’su Taisuke Ono, yıllardır bu çeviri robotunu geliştirmek için çok çalıştıklarını ve koronavirüsün ortaya çıkışıyla güncel ihtiyaçları karşılayacak bir ürüne dönüştürdüklerini söylüyor. C-Mask’in yerleşik Wifi alıcısı, artırılmış gerçeklik gibi başka özelliklerle de donatılması planlanıyor.

Beyaz plastik yüz maskesi, şirket pandemiden kurtulmalarına yardımcı olacak bir ürün ararken geliştirildi. Pandemi vurduğunda Donut Robotics, Tokyo’nun Haneda Havalimanı’na robot rehberleri ve çevirmenler sağlamak için bir anlaşma yaptı, ancak bu anlaşma havada kaldı.

Maske başına 40 $ (31 £) maliyeti olduğu tahmin edilen ilk 5.000 maske, Çin, ABD ve Avrupa’ya da genişlemeden önce Japon alıcılara sunuldu.

Şu anda Çin’de hali hazırda kullanılıyor olan maske, Amerika ve Avrupada da yerini almayı hedefliyor.

çeviri

Donut Robotics Şirketi, ilk olarak akıllı robotu cinamon ile adını duyurmuştu. Cinamon çok fonksiyonlu, restorana gelen misafirleri karşılamaktan tutun, insanların seslerinden hasta olup olmadığını teşhis edebilen sevimli küçük bir animatronik bottur. Cinamon ne kadar sevimli ve kullanışlı olsa da, pandemi vurduğunda Donut Robotics, yanlış iletişimlere maskeler aracılığıyla bir çözüm bulmak istediklerini biliyordu. Bununla beraber toplumsal bir soruna çözüm bulmaya arayışına geçtiler.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlham Almaya Devam Edin!

Metinleri Gerçekçi Görüntülere Dönüştüren Araç: GauGAN2

Alarm Çorabı Slock

Google’ın Güneş Enerjili Çatısı “Dragonscale”

Cue Taksicilerin Alkol Seviyesini Gösteren Akıllı Yüzük

Kara Pure: Havadan saf su yapın

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.