/

Akbank Sanat’ın Ev Sahipliği Yaptığı ‘Dijital Sezgiler / Digital Serendipity’ Sergisi 19 Nisan 2023 Tarihine Kadar Uzatıldı

Akbank Sanat’ın ev sahipliği yaptığı ‘Dijital Sezgiler / Digital Serendipity’ sergisi, 19 Nisan 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Küratörlüğünü Helena Nikonole’nin üstlendiği sergi; yeni medya sanatının dilinde yapay sinir ağları olgusunu inceliyor. Proje çerçevesinde yapay zekâ hem bir araç hem de felsefi bir kavram olarak ele alınıyor ve yapay zekânın çağdaş sanat, kültür, insanlar ve toplum üzerindeki etkisi inceleniyor. Sergide hem dünya çapında yeni medya sanatının önde gelen isimlerinin projeleri hem de sanat ve teknoloji kesişiminde deneyler yapan genç sanatçıların eserleri izleyiciyle buluşuyor.

Sergi ile ilgili değerlendirmede bulunan Küratör Helena Nikonole: “Kitle kültüründe olumlu bir tekillik imgesi mevcuttur; Genel Yapay Zekânın ise insanlığa rakip olduğu, kusurlu ve miadı dolmuş insan beynini aşmaya ve onun ötesine geçmeye çalıştığı resmedilir. Ancak bugünün Dar Yapay Zekâsı, etik ve siyasi olarak aslında kitle kültüründe sunulduğu halinden çok daha karmaşık bir olgudur.

Modern Yapay Zekâ, çeşitliliği ve çok yönlülüğü sayesinde sadece bilimde, iş dünyasında, sağlık hizmetlerinde ve eğitimde değil sanatta, tasarımda ve müzikte de yaygın bir biçimde kullanılıyor. Böylece sadece yeni gezegenler ve ilaçlar değil yeni estetik biçimler de keşfetmemize yardımcı oluyor. Öte yandan otomatik öğrenme algoritmalarının pek çok sınırı ve işledikleri verilerden öğrenebildikleri sözüm ona önyargıları var. Buna rağmen Yapay Zekâ şimdiden geri besleme döngüleri oluşturmaya, bu sayede fiziksel dünyada olup bitenleri etkilemeye ve pek çok ‘algoritmik kontrol’ biçimine alet olmaya başladı.

Sergi, yeni medya sanatında yapay zekâ ile birlikte çalışmaya dönük pek çok yaklaşımı bir araya getiriyor. Sinir ağları estetiği incelemesi, bunların modern dünyaya etkilerine dair eleştirel bir bakış açısı; sanat ve yeniliği bir araya getiren, modern teknolojilerin üstlendiği rolü daha iyi anlamamızı sağlayan projeler” şeklinde konuştu.

AKBANK SANAT’TA MART AYI ETKİNLİKLERİNİN GÜNCEL TARİHLERİ:

DANS ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

Çağdaş Dans Tekniği Başlangıç Seviye Dersler 

15-17-24-31 Mart 2023, saat 19:00

Çağdaş Dans Tekniği Orta-İleri Seviye Dersler 

16-23-30 Mart 2023, saat 19:00

Eğitmenler: Alper Marangoz, Beril Şenöz, Gizem Bilgen, Evrim Akyay

 

Çağdaş Bale Tekniği Dersleri 

18-25 Mart 2023, saat 11:00

Eğitmenler: Ebru Cansız, Bersu Naz Say, Suzan Alev

 

Dans etkinlikleri hakkında detaylı bilgi için:

https://www.akbanksanat.com/etkinlikler/dans

sanat

SEMİNER VE KONUŞMA SERİLERİ PROGRAMI

Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları Serisi

‘Kula Oyunu: İstanbul Sefarad Yahudilerinin Ortak Geçmişinin Solan Hatırası’

15 Mart 2023, saat 18:30

Moderatör: Noyan Ayturan

Konuşmacı: Rivka Bihar

50’nci yılını kutlamaya yaklaşan ‘Kula’ oyunu, her ne kadar Galata Kuledibi’ndeki Sefarad Yahudilerinin günlük yaşamlarına ait bir kesit sunsa da aslında tüm Türkiye’deki Yahudi yaşamını temsil ediyor. Türkiye Yahudi toplumunun yazınsal ve kültürel ürünleri ilgi alanlarının başında gelen akademisyen Rivka Bihar’ın konuşmacı olarak yer alacağı etkinliğe, tiyatro yönetmeni ve akademisyen Noyan Ayturan yön verecek.

sanat

Sinema ve Psikiyatri Seminerleri

‘Kadının Evrensel Hakları’

22 Mart 2023, Akbank Sanat – Çok Amaçlı Salon, 18:30

Film Gösterimi

Diren

18:30-20:00

  

Panel

Oturum Başkanı: Arzu Erkan

Konuşmacılar: Arzu Erkan, Hande Öğüt, Nilay Erdönmez

Koordinatör: Prof. Dr. M. Emin Önder

20:15-21:30

 

Etkinlik serisi hakkında detaylı bilgi için:

https://www.akbanksanat.com/etkinlik/kadinin-evrensel-haklari-sinema-psikiyatri-seminerleri

sanat

Tasarım Fikir Kulübü

Geleceğin Tasarımı

31 Mart 2023, saat 18:30

Moderatör: Öğr.Üyesi Dr. Metin Çavuş

Konuşmacılar: Doç. Dr. Asım Evren Yantaç, Tuna Mert Topuz, Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan

Son yıllarda dijital teknolojilerinin tasarıma etkileri tartışılmaz düzeyde. Peki, gelecekte bizi neler bekliyor? Bu panelde, dijitalin yakın gelecekte tasarıma nasıl etki edeceği konusu tartışılacak.

 

Seminer ve konuşma serileri hakkında detaylı bilgi için:

https://www.akbanksanat.com/etkinlikler/seminer

sanat

ATÖLYE SERİLERİ PROGRAMI

Oyunculuk Atölyesi

Yönetmenin Yaratımı

18 Mart 2023, 15:00

Yürütücü: Doğu Yaşar Akal

Moderatör: Ömer Akgüllü

Atölye, yönetmenin oyun seçiminden sahnelemesine kadar geçtiği aşamalara dair teknik bir yöntem çalışmasıdır. Katılımcılarla daha önce belirlenmiş bir oyun üzerinden yürütülecek olan atölyede yönetmenin çalışma metotları irdelenir. Oyunun ihtiyacına göre birimleri belirleme ve ekip oluşturma üzerine çalışılır.

 

Nur Sürer ile Oyuncunun Yolculuğu ve Meslek Etiği Üzerine

25 Mart 2023 Cumartesi, saat 15:00

Yürütücü: Nur Sürer

Moderatör: Ömer Akgüllü

Bu atölyede, sette veya sahnede oyuncu olmak, yönetmen-oyuncu ilişkisi ve oyuncunun yaratım süreci üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Duayen oyuncu Nur Sürer, oyunculuk yolculuğunda karşılaştığı deneyimler ve bu deneyimi boyunca rol arkadaşlarıyla, yapım ve yaratıcı ekiple olan ilişkisinin önemli noktalarını paylaşacak.

 

Atölye serileri hakkında detaylı bilgi için:

https://www.akbanksanat.com/etkinlikler/atolye

sanat

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.